A Portland az Oracle-ben is elkaphatja a GSW-t?

Visszavághatnak a Blazersnek Curry-ék - Chicagóban a Miami - a Houston megtörné a bostoni szériát - hogyan áll ki a Memphis?

 

Charlotte Hornets – Detroit Pistons 01:00

Keleti rangadó lesz ez a találkozó, hiszen mindkét csapat jó formában van, és a Pistons is playoff-helyen tartózkodik jelenleg, de a Charlotte hazai pályán mindenképpen esélyesnek számít. A gárda zsinórban öt győzelemnél jár, Kemba Walker megállíthatatlan, a támadójáték rendkívül gyors, és bőven 110 pont felett hajigálnak átlagban – a Pistons ennél jóval lassabban játszik, de náluk is az irányító a fővezér. Éppen ezért lesz kulcsfontosságú a Walker-Jackson párharc, mert bár a vendégeknél Drummond révén van még mire építeni, ha Jackson nem javul (10 pont 25,6%-kal a utóbbi három idegenbeli meccsén), komoly gondban lehetnek.

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 01:00

A Nets botrányosan hosszú idegenbeli túrát teljesít, és érződik is a csapaton a fáradtság, az utóbbi találkozókon egyre halványabb a védekezésük, és egyre inkább lelassulnak a mérkőzések végére. A Philly zsinórban 13 vereségnél jár, de ezeket a gyengeségeket kihasználhatja, hiszen Smith-ék támadójátéka elég gyors, sok triplával fűszerezett, és ők általában a negyedik negyedekben szoktak villantani. Fontos lesz, hogy mihez kezdenek majd Brook Lopezzel a palánk alatt, Noelre komoly feladat vár, de február elején egyszer már megverték a Brooklynt – igaz, azóta kevés siker érte a hazaiakat…

Boston Celtics – Houston Rockets 01:30

A Boston otthon már 14 győzelemnél jár zsinórban, a gárda nagyon egyben van és elöl-hátul veszélyes. A Houston ezzel szemben továbbra is meglehetősen esetleges, James Harden küzd a világ ellen, egyszer-egyszer kisegítve Howarddal vagy a kinti dobók jobb napjával, védekezésben viszont stabilan gyenge a csapat. Ennél sokkal több kell a Celtics ellen, főleg hogy Hardenre több védőt is tehetnek a hazaiak – itt illik megemlíteni, hogy Szakáll karrierátlaga 12,7 pont ebben a csarnokban. A Boston jóval 110 pont felett átlagol saját közönsége előtt, nagyon extra este kell a vendégektől, hogy győzni tudjanak ezen a találkozón.

Chicago Bulls – Miami Heat 02:00

Az utóbbi meccseken kifejezetten jól játszik a Chicago, Gasol és Rose viszi a hátán az együttest, de a kinti dobók is jó formában vannak – tegnap a Spurst is megszorongatták, igaz, végül vereséget szenvedtek. A Heat védekezésben nem az igazi, de tíz nappal ezelőtt franchise-rekord szintű támadójátékkal verte meg a Bullst, igaz, azóta a hazaiak nagyot javultak már. Jimmy Butler játéka továbbra is kérdéses, a floridaiaknál viszont Bosh-t leszámítva mindenki egészséges, és a back-to-back is mellettük szól – bár idegenben azért akadnak gondjaik Wade-éknek. Döntő lehet, hogy Gasolt mennyire tudják limitálni a vendégek, illetve hogy mennyire lesz majd pontos a Heat, mindenesetre most Butler nélkül is jó esélyei vannak a Chicagónak.

Memphis Grizzlies – New Orleans Pelicans 02:00

A Grizzliesnél elég veretes a sérültlista, Marc Gasol kidőlése mellett Zach Randolph, Mike Conley, Chris Andersen, Mario Chalmers és Brandan Wright játéka is erősen kérdéses (sőt, utóbbi kettőé kizárt, Chalmerst már ki is tették a keretből), így pedig vérmes reményeik még hazai pályán sem lehetnek. A Pelicansnél Anthony Davis és Jrue Holiday is jó formában van, a támadópotenciáljuk megvan, és ha nem lesz irányító a Grizzliesnél, komoly esélyeik vannak a sikerre – ugyan a vendégek védekezése továbbra is gyenge (különösen idegenben), ki kell használniuk ellenfelük gondjait. A képhez persze hozzátartozik, hogy ez a Memphis négy kezdőjátékosa nélkül is győzött Clevelandben…

Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves 02:00

Január végén Durant és Westbrook clutch játékai kellettek az OKC-nek, hogy megverjék a Minnesotát, az utóbbi hetekben pedig meglehetősen sikertelen volt a gárda, de legutóbb szétszedték a Clipperst, és ez talán elindíthatja őket a helyes úton. Hazai pályán kötelező számukra a győzelem, de a Minnesota fiataljai is előreléptek az elmúlt időszakban, leírni nem lehet őket – Towns stabilan szállítja a dupla-duplákat, Wiggins is meggyőző, Rubio és LaVine játéka ingadozóbb, de ha működik a gépezet, nagyon eredményesek. A gond náluk a védekezés, 112,6 pontot kaptak átlagban az utóbbi 16 meccsükön, idegenben pedig épp egy 2-17-es „futásban” vannak – nagy bravúr lenne tőlük a győzelem.

Utah Jazz – Washington Wizards 03:00

A Jazz kimondottan gyenge formában van, az utóbbi nyolc meccsükből hetet elvesztettek Haywardék, ez idő alatt pedig mindössze 91,3 pontot átlagoltak, és már három találkozóval lemaradtak a Houston mögött. A Wizards számára is kulcsfontosságú lenne a győzelem, de ők sincsenek túl jó állapotban, viszont a hírek szerint visszatérhet Bradley Beal – ő sokat dobhat a játékon. A fővárosiak is meglehetősen fáradtnak tűntek az elmúlt meccseken, de kérdés, hogy John Wall betöréseit mennyire nehezíti majd meg Rudy Gobert a palánk alatt – ez döntő faktor lehet. Február közepén a Washington már megverte a Jazzt, és az utóbbi négy találkozásukkor 92 pont alatt tartották Favorséket.

Sacramento Kings – Orlando Magic 04:00

Nem csak a Magic, de a Kings is nélkülözni fogja legjobb játékosát, mert Nik Vucsevics sérülése nem jött rendbe, DeMarcus Cousins körül pedig ismét áll a bál, ezúttal nem fog pályára lépni, mert a csapat egy mérkőzésre eltiltotta. A hazaiaknál Cauley-Stein is elégedetlen George Karllal, úgyhogy minden van, csak rend nincs az együttesnél, Cousins nélkül pedig még a Magic ellen sincs sok esélyük – az Orlando sokkal inkább egyben van Vucsevics hiányában is. Túl nagy színvonalra nem számíthatunk.

Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 04:30

Ez rangadó lesz a javából még akkor is, ha természetesen egyértelmű esélyes a Golden State. Portlandben megégett már a címvédő nem is olyan régen, Lillardék pedig továbbra is szenzációsak – egy kisebb hullámvölgy (idegenbeli túra vége) ugyan becsúszott, legutóbb már ismét remek formát mutattak. A kérdés mindkét oldalon a védekezés, a GSW-nél komolyabb gondok is vannak ezzel időnként, de könnyen lehet, hogy a revans lehetősége miatt most hátul is koncentráltak lesznek Curry-ék. A hazaiaknál Andre Iguodala már visszatérhetett, és otthon továbbra is veretlenek, ráadásul ha a védekezésük megint gyengébb lesz, őket túldobni nem biztos, hogy lehet ebben a csarnokban…

Los Angeles Clippers – New York Knicks 04:30

A Clippers védekezése az utóbbi időben többször is összeomlott, de ezek mind extra támadócsapatok ellen történtek, a New York pedig a legutóbbi parádé ellenére közel sem számít annak – sőt, 99,3 pontot szereznek átlagban. Egy-egy meccsre már jól kijön a lépés Anthony-éknak, de stabilan már hónapok óta nem tudnak jól játszani, idegenben lesznek, ráadásul Chris Paulra gyakorlatilag nincs emberük, ami döntően befolyásolhatja a mérkőzés alakulását. A Knicks ugyan dobott 16 hármast a Phoenixnek, de egyrészt például Vujacic szezoncsúcsa kellett hozzá, másrészt az a Suns nem létező védekezése volt – Crawfordék ennél még a legrosszabb napjukon is stabilabbak hátul.

mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus