A Portland idegenben verte az OKC-t!

A 2013-as év utolsó játéknapján nyolc összecsapást játszottak le az észak-amerikai profi kosárlabdaligában. Oklahoma Cityben két nyugati élcsapat, a Thunder és a Blazers játszott rangadót, a San Antonio nagyon csúnyán elverte a Brooklynt, a Sacramento pedig a nap abszolút meglepetését szerezte egy nyugati nagyágyú idegenbeli legyőzésével. Több kulcsember is megsérült, míg LaMarcus Aldridge, DeMarcus Cousins, Brandon Knight nagyot játszottak, Kyle Korver sorozata pedig elég sokáig komoly veszélyben volt. Jöjjenek a részletek!

Boston Celtics - Atlanta Hawks 91 - 92

18 pontos előny sem volt elég. A Celtics idén meglepően jól kezdi meccseit, de a célbaéréssel vannak gondok általában, így volt ez a 34 pontos, 15 lepattanós Paul Millsap fémjelezte Hawks ellen is. Jared Sullinger kidőlése és a sok rossz bostoni döntés győzelmet ért ma az Atlantának, miután az ex-atlantai Crawford csúnyán mellé trafált a döntő dobásnál.

Korver sorozata életben maradt. A vendégek bedobója elhibázta első öt távoli kísérletét, de hatodikra - faulttal együtt - betalált a hajrá előtt nem sokkal, így már zsinórban 101-nél tart a rekord!

Nem volt hazai kezdő 10 felett. A Stevens-tanítványok közül sokan betliztek ma, a 21 pontos karriercsúcsot szóró Kelly Olynyk, valamint a szintén a padról beállva dupla duplázó Kris Humphries (18 pont, 10 lepattanó) húzták a vendéglátókat, de a vezérek besültek.

A Celtics legjobb dobói: Olynyk 21/9, Humphries 18, C. Lee 11/3
A Hawks legjobb dobói: Millsap 34, J. Teague 16, Korver 14/6

 

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 91 - 76

Újabb fájó pofon a Clevelandnek. Bár senki sem várta el, hogy a ligaelső otthonában javítson az ötös kudarcszériával érkező Cavs, ám ez az indianai kirándulás Kyrie Irving (10 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) lesérülése miatt rémálommá vált Mike Brown legénységének, igaz legalább a pályára visszakerült az egykori 1/1-es, bár nem tudott már sokat hozzátenni addigi teljesítményéhez.

Roy Hibbert rendet tett. A Pacers centere 19 pontja mellett 5 blokkot osztott ki, amivel óriási szerepe volt a hajrában a vendégeket állva hagyó Indiana diadalában, de mellette a 21 pontos, 8 lepattanós Paul George is hozta, ami tőle elvárható.

A Pacers legjobb dobói: George 21/6, Hibbert 19, Ge. Hill 13/9
A Cavaliers legjobb dobói: Varejao 14, Waiters 12, Irving 10

 

Orlando Magic - Golden State Warriors 81 - 94

Az Orlandónak sem csak a vereség fájt. A Magic már a félidőben 23 pontos hátrányban volt, de ennél nagyobb gond volt a hazaik számára, hogy Nik Vucsevics korán kidőlt bokabántalmai miatt.

Currynek nem kellett megszakadnia. Elég volt 9 pont és 8 gólpassz is a vendégek legnagyobb sztárjától, a GSW sorozatban hatodszor is célba ért, méghozzá a 22 pontos, 9 lepattanós David Lee főszereplésével.

Nem volt szép meccs. A két gárda 48, illetve 38 százalékkal mezőnyözött, a Golden State eladott 17 labdát, tripla összesen csak 11 esett be a két oldalon, extra egyéni teljesítményeket pedig nem láttunk, továbbá az izgalmak is elmaradtak Orlandóban.

A Magic legjobb dobói: Afflalo 15, Nelson 11/9, G. Davis 10
A Warriors legjobb dobói: D. Lee 22, K. Thompson 15/3, Bazemore 12/6

 

Houston Rockets - Sacramento Kings 106 - 110

A főszerepben: DeMarcus Cousins. Az előző találkozásuk alkalmával Dwight Howard (15 pont, 8 lepattanó) eléggé domináns játékot mutatott DMC-vel szemben, ám most a vendégek centere (17 pont, 16 lepattanó, 4 szerzett labda) nyerte meg a meccset a Kingsnek. A hajrában fontos szerzett labdája volt, kritikus pillanatban harcolt ki támadó faultot James Hardenen, valamint az ő kosarával fordított a Sacramento.

Harden "felesleges" extrája. A Houston ásza 38 ponttal, 10 lepattanóval és 2 szerzett labdával zárt, de nem igazán tudott felnőni senki sem hazai oldalon, így a nap legmeglepőbb vereségét a Rockets szenvedte el, otthon.

Csapatként működött a Kings. Ugyan Cousins vitte be a célba a Sacramentót, de nem árt tudni, hogy Thomas (17 pont, 10 gólpassz), Gay (25 pont, 6 lepattanó), Thornton (15 pont), McLemore (13 pont) és Fredette (10 pont) is alaposan kivette a részét a sikerből.

A Rockets legjobb dobói: Harden 38/15, D. Howard 15, Lin 14
A Kings legjobb dobói: Gay 25/3, I. Thomas 17/3, Cousins 17

 

San Antonio Spurs – Brooklyn Nets 113-92

Teljes csőd a vendégeknél. Utóbbi hét meccséből hatodikat vesztette el a Brooklyn, pedig ma végre pályára léphetett az orosz Andrej Kirilenko is. Ő sem tudott azonban csodát tenni, már félidőben 23 pontos hátrányban voltak, a 4. negyedet pedig 98-68-as hátrányból kezdve kozmetikáztak valamennyit. A mostani legjobb kezdőötösével felálló Nets (Williams, Johnson, Pierce, Teletovic, Garnett) játéka lesz még jobb, de egyelőre nem nagyon látni a fényt az alagút végén – talán ha Kirilenko 25-30 perceket játszhat, stabilizálódhat a védekezésük, ami jelenleg átjáróház.

Ujjgyakorlat. Tony Parker (18 pont, 6 gólpassz, 9/9 büntető), Tim Duncan 15 pont, 5 pattanó) és Tiago Splitter (12 pont, 6/6 büntető) vezetésével nagyon gyorsan eldöntötte a meccset a hazai gárda. A sztárok pihenhettek a második félidő jó részében, így a Ginobili és Patty Mills vezette kispad is szóhoz jutott – Matt Bonner nem szerzett pontot, de a többi 12 Spurs-játékos igen.

A Spurs legjobb dobói: Parker 18/3, Ginobili 15/9, Duncan 15.
A Nets legjobb dobói: Plumlee, Livingston 15-15, Anderson, Pierce 13/3-13/3.

 

Chicago Bulls – Toronto Raptors 79-85

A Raptors az élre tör. Legutóbbi 11 meccséből a nyolcadikat húzta be a kanadai gárda, két meccsnyi előnyben vannak a Bostonnal szemben az Atlanti Divízióban, és már stabilan negyedikek Keleten. A nem túl látványos meccsen Jonas Valanciunas volt a legjobb, aki 15 pontja és 9 pattanója mellett elsőrangúan limitálta a Bulls két nagyemberét, Carlos Boozert (1/8 mezőnyből) és Joakim Noah-t (2/10). A kispad is felvette a kesztyűt, Vasquez, Salmons és Patterson vezetésével egál körülre hozták a cserék különcsatáját, ráadásul a trió a 28-17-re megnyert 4. negyedben 19 pontot szerzett!

A Bulls ezt elrontotta. Hiába tért vissza Luol Deng, és hiába játszott jól a padról beszállva Taj Gibson és Mike Dunleavy, az utolsó játékrészben mintha a pályán sem lettek volna a Bulls rutinos játékosai. Boozer és Noah dobóformáját már említettük, de Kirk Hinrich sem lehet büszke a mai produktumára (1/9) – összességében 36.6 százalékos dobásmutatót hozott össze a csapat.

A Bulls legjobb dobói: Deng 16, Butler 15/3, Dunleavy 13/3.
A Raptors legjobb dobói: Valanciunas 15, Lowry 13/9, DeRozan 11.

 

Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers 94-98

Kevin Durant 3 negyedig bírta. 36 perc után 36 ponttal állt a Thunder sztárja, csapata pedig hét ponttal vezetett. A hátralévő időben viszont egyetlen büntetőre futotta, és Russell Westbrook hiánya ma nagyon érződött: senki nem tudott fellépni Durant mellé. Hiába védekeztek keményen (52 lepattanót szedve), a támadójátékuk, és különösen a távoli dobás (3/14) teljes csődöt mondott. Különösen azért lehetett fájó ez a vereség, mert a három győzelemnyi különbség helyett így mindössze egyetlen vereséggel számlál többet a Blazers, mint az OKC.

A Blazers kiegyensúlyozottsága aranyat ért. A vendégek kezdőjátékosai mind legalább 38 percet töltöttek a pályán, mindez azonban nem látszott a negyedik negyedben, ahol 11 pontot vertek az otthon félelmetes OKC-ra. Összességében 16 pontos hátrányból fordítottak, és bár 40 százalék alatt maradt a mezőnymutatójuk, a kezdőötös minden tagja elérte a 12 pontot, LaMarcus Aldridge (25 pont, 14 pattanó) és Damian Lillard (21 pont, 11 gólpassz) pedig elérte a 20-10-es határt.

A Thunder legjobb dobói: Durant 37/9, Ibaka 17, Jackson 12.
A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 25, Lillard 21/12, Matthews 16/6.

 

Los Angeles Lakers – Milwaukee Bucks 79-94

Egy percig sem volt esély. A Bucks Ersan Iljasova és Brandon Knight vezetésével 14-0-s futással nyitotta a meccset, a hazaiakban viszont egyszerűen nem volt erő a fordításra. A Lakersben Pau Gasol és Nick Young tartotta valamelyest a lelket, de egész mérkőzésen nem sikerült megtalálnia a ritmust támadóoldalon a hazaiaknak. Shawne Williams 5 és Gasol 4 blokkja dicséretes védőoldalon, de a csapat játékát látva jogosan hangzott fel idén először a kórus, amely Phil Jacksont követelte a kispadra.

Brandon Knight megállíthatatlan volt, Larry Sanders és Ersan Iljasova mozgolódik. Az irányító ugyan csak 2 gólpasszt osztott ki, de 37 pontját 15/25-ös mezőnymutatóval szerezte, emellett 8 lepattanót és 4 labdalopást is feljegyezhetett. A török erőcsatár dupla-duplázott, a center Sanders pedig 7 pontja mellett 11 pattanót, 5 gólpasszt, 2 labdaszerzést és 4 blokkot hozott össze. Ráadásul az Antetokounmpo-Iljasova-Sanders trió összesen 34 pattanót kapkodott le, remekül védekeztek.

A Lakers legjobb dobói: Young 25/9, Gasol 25, Marshall 10/6.
A Bucks legjobb dobói: Knight 37/9, Iljasova 15, Ridnour 11/3.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus