A Portland Trail Blazers hátát nézi a mezőny

A Cavs hátvédjeinek extra játéka sem volt elég Damian Lillard ellen. A Memphis újabb hazai vereséget szenvedett, ezúttal a Lakers vitte el a győzelmet, Steph Curry-vel nem tudtak mit kezdeni a Pelicans védői, a Bobcats pedig véget vetett Rudy Gay tündérmeséjének. A Thunder továbbra is tapad a Portlandre. 

A nap legfontosabb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg.

Charlotte Bobcats – Sacramento Kings 95-87

Újra 100 pont alatt. A Bobcats 21. alkalommal tartotta ellenfelét két számjegyen, a liga legjobbja ebben a kategóriában. Ma a támadójátékkal sem volt gond, mezőnyből 45, tripláról 47 százalékkal tüzeltek, és játékuk minőségét jelzi, hogy 26 gólpasszt osztottak ki egymás között.

A Charlotte hátvédsora nyerte meg a meccset. Kemba Walker 24 pontig és 5 gólpasszig, Gerald Henderson 20 pontig és 5 gólpasszig, a csereként beálló Ramon Sessions pedig 16 pontig és 6 gólpasszig jutott, hárman együtt 20 büntetőt is kiharcoltak – emellett kiválóan védekeztek. 

Vissza a földre. Két nagyon extra meccsel mutatkozott be a Kingsben Rudy Gay, ma viszont 1/6-os mezőnymutatót szenvedett össze, a harmadik negyed elején pedig fájlalta a térdét, és le is kellett cserélni. Mike Malone vezetőedző szerint nincs komoly baja, nélküle viszont ismét csak kétszemélyes volt a Sacramento: Cousins 30 pontja és 17 lepattanója brutális, Isaiah Thomas 21 pontot dobott – viszont már az első negyed után 13 pontos hátrányban voltak, ahonnan nem tudtak visszajönni. 

A Bobcats legjobb dobói: Walker 24/12, Henderson 20, Sessions 16. 
A Kings legjobb dobói: Cousins 30, Thomas 21/6, Thompson 9.

Cleveland Cavaliers – Portland Trail Blazers 116-119

Két meccs, két meccsnyerő kosár. A 2012-13-as év legjobb újonca, Damian Lillard hétfőn hajnalban a detroiti közönséget szomorította egy győztes kosárral, ma pedig a Cavaliers drukkereit egy óriási triplával. Ám amíg Detroitban nagyon rosszul ment neki a dobás, most ezzel sem volt probléma: 36 pontig jutott, 8 triplát termelt be, emellett 10 gólpasszt is kiosztott – sőt 2 lepattanó hiányzott a tripla-duplájához.

Kyrie Irving és Dion Waiters 50 pontja is kevés volt. A Cavs hátvédpárja 25-25 pontot szerzett, Irving 10 asszisztot is feltett a táblára, csapatszinten 9/17-tel dobták a hármasokat, azonban hiába: a Trail Blazersnek mindig volt válasza, összesen 15 kinti dobásuk akadt be, ráadásul LaMarcus Aldridge ismét tarthatatlan volt (26 pont, 15 lepattanó, 4 gólpassz). 

A Trail Blazers vezeti a mezőnyt. A Pacers tegnapi, váratlan hazai buktája után az Indiana és az Oklahoma is 20-4-gyel áll, a Blazers viszont már 22-4-gyel. 

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 25/9, Waiters 25/6, Thompson 15.
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 36/24, Aldridge 26, Matthews 19/9. 

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 92-96

Játék irányítók nélkül. Vendégoldalon Nash, Blake és Farmar is hiányzott, így ismét Kobe Bryant volt kénytelen irányítani, míg a túloldalon a liga egyik top játékmestere, Mike Conley is kidőlt combizomsérülés miatt. A két csapat összesen 36 gólpasszt osztott ki, az egyik oldalon Randolph, Tony Allen és Mike Miller ötöt-ötöt, a Lakersben az inkább falrengető zsákolásairól ismert Wes Johnson hatot. 

Tizedik vereség és újabb sérülés. Idén 10. alkalommal kapott ki otthon a Grizzlies, és újabb láncszem esett ki: Tayshaun Prince térdsérülést szenvedett. A Memphist egyik szerencsétlenség a másik után éri, rotációról nem igazán lehet beszélni esetükben. Annak örülhetnek, hogy Jon Leuer sorozatban hatodszor dobott 10 pont felett a padról beállva, annak viszont kevésbé, hogy Marc Gasol helyettese, Kosta Koufos az elmúlt öt meccsen 5.8 pontot átlagolt 32%-os mezőnymutatóval, ami egy kezdőcentertől kritikán aluli. 

Kobe Bryant ijesztgetett. A harmadik negyed végén a Lakers sztárja Tony Allen szorításában rosszul támasztott ki és elesett, majd a térdéhez kapott. Egy pillanatra valószínűleg minden Lakers-drukkerben meghűlt a vér – szerencsére Bryant saját lábán hagyta el a pályát, és rögtön vissza is tudott térni. A negyedik negyed végén meg is mutatta, hogy nincs baja: 88-85-ös vezetésnél nagyjából kilenc méterről dobott be egy igazi lélekölő hárompontost. 

A Grizzlies legjobb dobói: Randolph 18, Allen 16, Leuer 13/9, Bayless 13.
A Lakers legjobb dobói: Bryant 21/3, Gasol 21, Young 18/9.

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder 93-105

20 éve a legjobb rajt. Sokan aggódtak a szezon előtt az OKC miatt, azonban úgy tűnik, feleslegesen. A Payton-Kemp féle SuperSonics 1993-94-ben 21-3-mal rajtolt, azóta az idei 20-4 a legjobb start a Sonics/Thunder franchise történetében. 

Csak egy kicsit volt jobb a Thunder. A Nuggets végig ott volt a vendégek nyomában, de az Oklahoma minden negyedet 2-5 ponttal megnyert. Kevin Durant ismét hajított 30 pontot, Russell Westbrook pedig tripla-dupla közelében teljesített (21 pont, 13 lepattanó, 8 gólpassz) – bár a nyolc labdaeladás nem mutatott szépen a statisztikájában – de Serge Ibaka dupla-duplája (17 pont, 10 lepattanó) is nagyon kellett. 

A kispadok különbsége. A Denver közismert erős cseresoráról, ma viszont Nate Robinson (12 pont) nagyon egyedül maradt, miközben a túloldalon Lamb 9, Jackson és Collison 8-8, a veterán Derek Fisher pedig 6 pontot szorgoskodott össze, folyamatosan biztosítva a lendületet a padról. A Nuggets kispadjáról Jordan Hamilton azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy flagrant-2 típusú szabálytalanságot követett el Steven Adamsen, amiért azonnal kiállították. 

A Nuggets legjobb dobói: Hickson 20, Lawson 17/3, Chandler 13/3, Faried 13.
A Thunder legjobb dobói: Durant 30/6, Westbrook 21/3, Ibaka 17.

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 104-93

Steph Curry tarthatatlan volt. 28 pont 11/19-es mutatóval, 12 gólpassz, 3 labdaszerzés voltak a Warriors irányítójának mai számai, a kiváló hátvéd, Jrue Holiday csak asszisztálni tudott az előadásához, aminek köszönhetően a GSW már 26 pontos előnyben is volt. Curry sorozatban 11. meccsén dobott legalább 20 pontot, ami karrierje legjobbja, egyúttal a leghosszabb élő széria a mezőnyben. 

A Pelicansnek sok egyszerre Anthony Davis és Tyreke Evans hiánya. A magasembert még úgy-ahogy tudták pótolni a csapatnál, Ryan Anderson ma is a New Orleans legjobb dobója volt - viszont a kispad vezére, Evans második meccsét volt kénytelen kihagyni, és mindkettőn reménytelennek tűnt a Pelicans játéka. 

Andre Iguodala újra a pályán. Bár még csak 17 és fél percet kapott a sérülésből visszatérő remek hátvéd-kiscsatár, és ez idő alatt sem váltotta meg a világot, jelenléte inspirálólag hatott csapattársaira, akik bizony nem remekeltek az elmúlt időszakban. Most viszont Mark Jackson vezetőedző is kiemelte meccs utáni nyilatkozatában: a mai mérkőzés egy óriási előrelépés volt a csapat életében. 

A Warriors legjobb dobói: Curry 28/6, Lee 21, Thompson 16/3. 
A Pelicans legjobb dobói: Anderson 21/6, Smith 12, Holiday, Rivers 11-11.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus