A Portlandet fogadja a Clippers, kötelező előtt a Houston

Vajon mihez kezdenek Lillardék Paullal? - folytatná sikerszériáját a Rockets - Torontóban a Bucks, Indianában a Hornets.

 

Indiana Pacers – Charlotte Hornets 01:00

A Pacers a Dallas elleni vereség után óriási hajrával megverte a Portlandet, Paul George szezoncsúcsot szórt, de egyelőre elég hektikus a gárda játéka, főleg hátul – a 9-4-es hazai mérleg sem garancia arra, hogy most a jobbik arcukat mutatják majd. A Hornetsnél Kemba Walker megsérült legutóbb a Cavs ellen, de úgy fest, hogy vállalni tudja a játékot, és rá nagy szükségük lesz a vendégeknek – támadásban gyakorlatilag ő az, aki képes működtetni a gépezetet. Hátul stabilabb és kiegyensúlyozottabb a Charlotte, idén egyszer már 122-100-ra meg is verte az Indianát, de George-dzsal mindig számolni kell, ráadásul a Cavs ellen eléggé összeomlott védekezésben a Hornets.

Toronto Raptors – Milwaukee Bucks 01:30

A Raptors továbbra is üldözi a Clevelandet, és otthon bárki ellen jó esélyekkel indul, főleg az egyre több leolvadást bemutató Milwaukee ellen – a vendégek rendre elbukják komoly előnyeiket, és az előző két találkozón ki is kaptak már. Idén egyszer már nyert Milwaukee-ban a Toronto, akkor DeRozan ellen tehetetlenek voltak Snellék, és most is az lehet a kulcs, hogy a Bucks időnként gyenge, de alapvetően aktív védekezése és „hosszú” játékosai ellen mire megy majd a hazai alakulat. Szintén fontos lesz majd, hogy a festékben mi történik, mert mindkét gárda elég erős innen, de a győzelemhez egyszerre kell jól játszania Antetokounmpónak és Parkernek, erre pedig az utóbbi meccseken nem igazán akadt példa.

Miami Heat – Washington Wizards 01:30

A Heatnél még mindig elég sok a hiányzó, sorozatban öt vereségnél tartanak Dragicék, és a korábban meggyőző védekezésük is a múlté, Whiteside egyre kevésbé tud dominálni, ezt pedig nagyon megérzi a társaság. A Wizards talán elindult felfelé, az utóbbi négy meccsből hármat megnyertek Wallék, és bár a kispad továbbra is nagyon gyenge, éledezik a védekezés, és Scott Brooks small-ballja eddig hatékonyan működik – Oubre négyesként remekül mutat a kezdőkkel. Ezzel a szerkezettel kicsit „Milwaukee-s” a védekezés, ugyanakkor centerben vannak gondjaik, de Whiteside egyedül valószínűleg kevés lesz a Miami sikeréhez – kulcsfontosságú lesz, hogy Tyler Johnsonék mennyire lesznek hatékonyak kintről.

Houston Rockets – Brooklyn Nets 02:00

Váratlanul nagy formában van a Houston, a gárda sorozatban hat győzelemnél tart, és ott van a nyugati élmezőnyben, köszönhetően elsősorban a száztíz pont feletti átlagnak – a támadójáték James Harden irányításával közel megállíthatatlan. A gyors játékhoz partner lehet a Nets is, csak éppen Lopezék elég reménytelenül művelik ezt, legutóbb a Spurs tömte ki őket csúnyán, és előzetesen most is valami hasonlóra számíthatunk – a Brooklyn 114,9 pontot kap meccsenként, nagy bravúr lenne, ha tartani tudnák a lépést a Houstonnal.

Dallas Mavericks – Denver Nuggets 02:30

Két belőhetetlen csapat találkozik, a Mavstől láttunk bravúrt a Pacers ellen és jobb időszakokat a Houstonnal szemben, de annak ellenére, hogy támadásban vannak biztató jelek, a védekezés már kevésbé megbízható – Andrew Bogut továbbra sem bevethető, ez pedig sokat számíthat. Főleg azért, mert a palánk alatt borzasztóan erős a Nuggets, a liga legszűkebb elitjébe tartoznak lepattanózásban, a Jokic-Nurkic-Faried trió komolyabb csapatok ellen is képes dominálni a festékben, mint a Mejri-Powell-Finney-Smith sor – ez lehet a kulcs ezen a mérkőzésen. Az meg a másik, hogy ezt kintről mennyire tudják ellensúlyozni Barnesék, a denveri kezdő alapvetően nem túl erős, de a kispad még Chandler és Harris nélkül is parádézott legutóbb, ezen a téren szintén a vendégek felé billen a mérleg nyelve.

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers 04:30

Chris Paul egészen elképesztő estéjével nyerni tudott legutóbb a Clippers, és most is nagy meccs várható az irányítótól, hiszen az ellenfél az a Portland lesz, amelyről sok minden elmondható, de az, hogy stabil lenne a periméter-védekezése, pont nem. A vendégek nem tudják megoldani a problémáikat, így pedig nem nagyon lehet velük kapcsolatban jósolni, legutóbb egy óriási első negyed után kikaptak a Pacerstől, és kérdés, hogy mennyire tudják megszórni a védekezésben továbbra is erős Clipperst. Pauléknak azért van mit bizonyítani, hiszen a 14-2-es rajt óta csak szenvednek, Austin Rivers lehet, hogy most sem tud játszani (a vendégeknél Aminu kérdéses), igaz, legalább Blake Griffin pályára léphet a hírek szerint.

Sacramento Kings – Los Angeles Lakers 04:30

Alsóházi derbi, ahol túl nagy színvonal nem várható ezen az estén. A Lakershez ugyan visszatért Russell és Young, de perclimiten, és lehet, hogy a back-to-backet kihagyják, míg a Kings továbbra sem tud megkapaszkodni, az előző hat meccsből ötöt buktak Cousinsék. A pihentség és a hazai pálya a Sacramento mellett szól, stabilabban is védekezik a gárda, de így sem meggyőző, és a szoros meccseket rendre elveszíti – kérdés persze, hogy ez most szoros lesz-e. Alapvetően sok pontra számíthatunk, és az a csapat nyerhet majd, amelyik jobban rendezni tudja sorait a viszontagságos helyzetben – nem segíti a vendégeket, hogy hétmeccses túrára indultak…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus