A Portlandet fogadja az OKC, kihasználná a Raptors gondjait a Heat

Négy mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA alapszakaszában, nézzük, hogy mit érdemes tudni előtte!

 

Toronto Raptors - Miami Heat 01:30

Nincs könnyű helyzetben a Toronto, ugyan stabilan keleti második a gárda, a 14-1-es hazai mérleg pedig brutális, de egyrészt egy hosszabbításos, kínkeserves győzelem másnapján lép pályára a társaság, másrészt valószínűleg nélkülöznie kell Kyle Lowryt. Ezt a fáradtságot használhatja ki a zsinórban négy győzelemnél tartó, de borzalmasan nehéz időszakba belevágó Miami, amely a következő 14 találkozójából 11-et idegenben vív meg, egy ilyen szériában pedig természetesen könnyebb nyerni még az elején. Nagy harc várható, természetesen jóval jobb csapat a Raptors, a Heat azért a győzelmei alatt sem volt igazán meggyőző, Waiters és Winslow továbbra sem bevethető, de egy hosszabbítás után pályára lépni borzasztóan nehéz még otthon is, főleg a kezdő irányító nélkül.

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 02:00

Két győzelem után egy kissé váratlan vereséggel zárta le idegenbeli túráját a Thunder, most pedig otthon vív csoportrangadót a négyből hármat nyerő Blazersszel szemben. A hazaiaknál vannak néha ilyen érthetetlenül gyenge meccsek, meglátjuk, hogy most mire lesznek képesek, de az biztos, hogy Andre Roberson továbbra sincs, így a védekezésük még mindig nem lesz 100%-os - igaz, a túloldalon Damian Lillard is hiányozni fog, ismét nagyon sok múlik majd McCollum és Napier játékán. Támadópotenciálban alapvetően jóval több van az OKC-ben, a védekezésük is jobb, ha mindenki bevethető, meglátjuk, hogy Roberson nélkül mire mennek a Portland két hátvédjével. 

Dallas Mavericks - Orlando Magic 02:30

Két rossz szériában lévő csapatról beszélünk, a Mavs zsinórban három, a Magic négy vereségnél tart, bár játékban azért a hazaiak előrébb járnak, de hiába: az utóbbi három meccsükön rendre rosszul kezdtek, ez pedig mindig megbosszulta magát. Hazai pályán inkább ők számítanak esélyesnek, a vendégeknél továbbra is van fontos hiányzó (Vucsevics mellett Simmons játéka is kérdéses), ráadásul náluk nehéz megmondani, hogy mivel fognak nyerni - igazából semmiben sem kiemelkedőek, míg a Dallastól azért láttunk már extra védekezést és parádés dobóformát is. Csak kérdés, hogy nyerni is tudnak-e Nowitzkiék...

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 04:30

A Kings back-to-backet játszik, előző este hiába vezettek nagyon sokáig Foxék, végül kikaptak a Spurstől, így most fáradtan utazhatnak el Los Angelesbe, ahol a (talán) feltámadó Lakers vár rájuk. Nagyon hosszú vereségszéria után tudott legutóbb simán nyerni a LAL, kérdés, hogy ezzel elindul-e a gárda a jó irányba, mert a keret papíron erős és az eddigieknél sokkal többre képes. A Sacramento idegenben meglepően eredményes volt eddig, de a fáradtság, főleg ilyen fiatal csapatnál komoly faktor lehet, ráadásul a Lakers szinte biztos, hogy nagyon fog pörögni, ahogy az előző találkozón is tette. A vendégeknél George Hill nem játszik, de többen is pihenőt kaphatnak a back-to-back miatt.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus