A Rockets is elkapná a "sebzett" Warriorst

A Sport 1 is élőben közvetíti a bajnok houstoni vendégjátékát - hibátlan túrát zárhat a Clippers - javítana a Pacers - pályán az OKC

 

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 00:00

A Pacers tegnap hosszabbításban kikapott Chicagóban, ami semmiképp sem mellettük szól, az viszont tény, hogy jobb csapatot alkotnak, mint a Bucks. Ezen a meccsen különösen előtérbe kerülhet Middletonékkal kapcsolatban, hogy általában mennyire gyengén védik a triplákat, idegenben az utóbbi 15 meccsükből 14-et elveszítettek, ez idő alatt pedig átlagosan tíz hármast kaptak 40%-kal meccsenként – bődületes adat. A Pacersben erősen benne van, hogy 10-15 triplát is elsüllyesszen, így ha nem fognak ki gyenge napot, jó eséllyel pályáznak a győzelemre még a back-to-back és Paul George gyenge formája ellenére is – a Bucks ráadásul sorozatban három vereségből érkezik.

Detroit Pistons – Minnesota Timberwolves 00:00

A Pistons New Yorkban viszonylag simán kikapott legutóbb és így a Milwaukee-val holtversenyben Kelet legrosszabb formában lévő csapataként tekinthetünk rájuk – otthon nagyon fontos lenne számukra a siker. A kulcskérdés valószínűleg Drummond és Towns csatája lesz, ha megfogják a Detroit középjátékosát, akkor félkarúvá válik a gárda, míg a Wolvesnál tegnap is parádés teljesítménnyel állt csapata élére az idei 1/1-es és nagyban függ tőle az eredményesség.  A Minny tegnap rá és Rubióra építve megverte a Jazzt és bár a back-to-back nem mellettük szól, idegenben eddig pozitív a mérlegük és általában jobban védekeznek – ha Rubio lassítani tudja Reggie Jacksont, most is lesz keresnivalójuk.

Houston Rockets – Golden State Warriors 01:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Óriási kérdés ez a találkozó, hiszen Warriors tegnap botrányosan játszva kikapott Dallasban Steph Curry nélkül és valószínűleg most sem kockáztatják meg az MVP játékát – ha viszont nem javulnak legalább védekezésben nagyot, akkor ezúttal sem lesz esélyük. Barnes, Ezeli és Barbosa aligha lép pályára (Ezelire van egy halovány remény), nélkülük pedig Thompsonnak és Greennek nagy meccset kell játszani, hogy partiban lehessenek – ugyan a Rockets továbbra sincs nagy formában, a tavalyi nyugati döntőért és az idény eleji húszpontos verésért is visszavághatnak Hardenék. Kérdés, hogy Szakáll mennyire tudja hátára venni övéit és hogy Howard meg tudja-e ismételni legutóbbi parádés teljesítményét, de a kulcs valószínűleg a Warriorsnál lesz: amennyiben a védekezésüket össze tudják szedni és legalább az üres dobásaikat behajítják, a sérültek nélkül is lesz esélyük.

New Orleans Pelicans – Los Angeles Clippers 02:00

Némi fény látszódott a Pelicans alagútján, de legutóbb ismét kikapott a gárda és így továbbra is utolsó előtti Nyugaton. A Clippers ellenben szárnyal Blake Griffin nélkül is, sorozatban négy győzelemnél járnak és úgy fest, hogy némi alakítással sikerült pótolni a magasembert, ami ezen a meccsen s kulcsfontosságú lesz – ha Redickék ilyen formában dobnak kintről továbbra is, egyértelműen esélyes Doc Rivers csapata. A back-to-back és az ötmeccses idegenbeli túra utolsó állomása azért nem mellettük szól, de az bebizonyosodott, hogy a Pelicans védekezni továbbra sem tud, a támadójáték pedig csak akkor működik, ha Gordonék triplái ülnek – ennek fényében nagy dobópárbaj várható. Hogy Davist hogyan limitálják a vendégek úgy, hogy érdemi magasemberük csak egy van, az egyelőre kérdés, de AD ebben a szezonban nem igazán tud egyedül meccset nyerni és most sem alapozhatnak erre a hazaiak.

Oklahoma City Thunder – Phoenix Suns 02:00

Mivel tegnap a Lakers is nyert és a Philly is belendült, jelenleg egyértelműen a Suns a liga leggyengébb formában lévő csapata – sorozatban hat vereségnél járnak és a csapatmorál is finoman szólva negatív. A rengeteg gond közepette bő harminc ponttal kaptak ki San Antonióban és most sem számíthatnak könnyebb estére, nehéz back-to-backből érkeznek és a hazai pályán lévő, pihentebb OKC az elmúlt két meccsen 253 pontot termelt – nem túl jó előjelek. A Thundernél ugyan a védekezéssel akadnak gondok, de jelenleg más kávéház a két csapat, nagy meglepetés lenne, ha megszorítaná ellenfelét a Phoenix.

Utah Jazz – Portland Trail Blazers 03:00

A Portland Damian Lillard nélkül is óriási formában van, sorozatban három győzelemnél járnak és McCollum simán fel tudott lépni vezérnek – második opciónak pedig Crabbe úgy fest, hogy tökéletes megoldás. Emellett Aminuék is hozzáteszik a magukét, így a sérültekkel tűzdelt Jazz otthonában is esélyesnek számít a gárda és amennyiben nyerni tud, utoléri ellenfelét a nyugati nyolcadik helyen. A hazaiaknál Gobert, Favors és Burks hiányzik továbbra is és bár előző kettő a komoly center nélküli Blazersszel szemben nem lesz akkora gond, ebben a gárdában jelenleg még hazai pályán sincs meg az a tűzerő, ami a Portlandben – persze kérdés, hogy McCollumék formája meddig tart ki és hogy kire milyen hatással lesz a back-to-back.

 A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus