A Rockets visszavághat a Grizzliesnek

James Hardenék revansot vehetnek Tony Allenéken, rangadózik a Heat és a Hawks, de pályán a Spurs, a Clippers, a Bulls és a Mavs is.

James Hardenék revansot vehetnek a Memphis ellen hazai pályán, a Heat és a Hawks csoportrangadózik, de pályán a Clippers, a Spurs, a Mavs és a Bulls is.

Charlotte Hornets – Chicago Bulls 01:00

A Chicago tegnap fantasztikus meccsen, dupla hosszabbítás után kapott ki otthon a Dallastól, így nem éppen pihent állapotban érkeznek a Charlotte-hoz – akik viszont zsinórban kilenc vereségnél járnak. Gyakorlatilag semmi nem működik, 90 pontot átlagolnak ez idő alatt, se kintről, se bentről nem megy a dobás, nem jár a labda. A Bulls viszont minden bizonnyal rettenetesen fáradt, a hosszú idegenbeli túra után rögtön egy maratoni meccset vívtak otthon, amit ráadásul nyolc emberrel oldottak meg – kérdés, ezek után mennyi erő maradt mára. A hazaiaknál Kidd-Gilchrist, Williams és Neal is kérdéses, a vendégeknél Gibson és McDermott valószínűleg kihagyja a derbit.

Washington Wizards – Los Angeles Lakers 01:00

A Lakers zsinórban két győzelmet aratott, Kobe Bryant pedig kicsit visszavett a tempóból – tegnap gyakorlatilag a teljes kezdőcsapat és Nick Young is megkapta a labdákat. A LAL még nem kapott ki idén keleti csapattól (4-0), és már a Torontót is legyőzték, így nem illik félvállról venni őket, de azért a Washington mindenképpen esélyesebb – a fővárosiak 5-0-ra állnak negatív mérlegű csapatok ellen, ráadásul pazar formában is vannak. A Wizards nagyon jól járatja a labdát, amivel sok gondja van általában a Los Angelesnek, illetve a Wall-Beal párosra nincs igazán védőjük sem.

Boston Celtics – Detroit Pistons 01:30

Mindkét csapat komoly bukósorozatban van, a különbség az, hogy a Bostonnak megvannak a momentumai és jó meccsei, csak az utolsó negyedekben rendre elrontják ezeket. A vendégek belső triója meccsek óta képtelen dominálni, márpedig Sullingerék ellen illene, viszont a Celtics erőcsatára (triplái) garantálja, hogy Drummond és Monroe ezúttal se kerülhessen együtt pályára. A Detroit egyébként általában jól játszik a Kelták ellen, tavaly négyből hármat tudtak nyerni, összességében az utóbbi kilencből hetet – most kisebb meglepetés lenne, ha sikerülne.

Brooklyn Nets – San Antonio Spurs 01:30

Lopez és Johnson javulásával két jó negyedet már tudott produkálni a Brooklyn, de azért a bajnok más tészta, mint tegnap a Knicks. Kawhi Leonard az utolsó öt meccsén remekel, Parker és Duncan pihent legutóbb, a Spurs pedig 14 ponttal dobja túl ellenfeleit átlagban a győzelmi sorozata alatt – márpedig ez már nyolc meccsre rúg. Sőt, keleti csapatok ellen 16-ra, idén még nem kaptak ki keleti együttestől, a Nets ellen pedig az utóbbi 24 derbiből 22-t hoztak – legutóbb kikaptak ugyan még februárban, de akkor Duncan, Ginobili, Leonard, Parker és Diaw is pihent.

Miami Heat – Atlanta Hawks 01:30

A Heat csúnya verést kapott a Wizardstól, az utóbbi hetekben pedig a támadójátékuk hagyott alább, pedig már Wade is visszatért sérülése után. Ugyanakkor a csapat ikonja a védekezéssel sincs megelégedve, mindenesetre valami nem teljesen kerek Miamiban – most pedig azt a Hawkst fogadják, amelyik remekül passzol, pazarul támad, jól dob kintről, és már legyőzte Bosh-ékat két héttel ezelőtt. A matchupok a vendégeknek kedveznek jobban, de a két gárda összecsapásait most már jó ideje a hazai csapat nyeri általában…

Houston Rockets – Memphis Grizzlies 02:00

A liga két legjobban védekező csapata találkozik a texasi derbi visszavágóján, bár a Houstont beárazták Gasolék bő két héttel ezelőtt, amikor 119-93-ra páholták el őket. Akkor 21 labdát adtak el Hardenék, a Memphis pedig darabokra szedte a védekezésüket – további rossz hír a hazaiak számára, hogy Dwight Howard valószínűleg továbbra sem léphet pályára. Sőt, Jones, Beverley és Canaan is kihagyja a mai derbit, így Gasolék kedvükre fickándozhatak a palánk alatt, miközben Tony Allenék megkeseríthetik Harden életét – a Rockets bukta az utolsó három ütközetüket.

Milwaukee Bucks – Dallas Mavericks 02:00

A Mavs tegnap dupla hosszabbítás után nyert Chicagóban, a Bucks viszont kikapott – sőt, a védekezésük egészen szétesett az utóbbi időben. Brandon Knight mindig, Parker és Antetokounmpo felváltva villog elöl, a két fiatal erőcsatárként való játszatása pedig komoly szerkezeti gondok elé állíthatja a Dallast is – ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy ezt a támadójátékot a jelenlegi Milwaukee megállítja. Érdekes, hogy ha Jabari Parker átlépi a 14 pontot, 1-4-re állnak a hazaiak, ha ez alatt marad, 9-5-re. Monta Ellisre nincs igazán emberük, a festékben pedig már egész jól védekeznek a texasiak, így bár Brandon Knight vagy éppen Mayo is megszórhatja magát kintről, ez kevésnek tűnik a sikerhez.

Minnesota Timberwolves – Philadelphia 76ers 02:00

Ma nyernie kell a Sixersnek, hogy elkerüljék a negatív NBA-rekordot, mert a kiegészült Thunder ellen jóval kisebb az esélyük, mint a továbbra is komoly sérültlistával rendelkező Wolves ellen. A tinicsatában így sem feltétlenül ők az esélyesek, Mo Williams jól komponálja a hazaiak játékát, Wiggins vagy LaVine pedig könnyen megszórhatja magát – eközben a Phillynél Wroten nem játszik, Carter-Williams és McDaniels alkothat. Kiesési rangadónak tűnik a találkozó, a pikantériát Thaddeus Young adja, aki hét szezont húzott le a Sixersnél, majd idén került Minnesotába.

Utah Jazz – Toronto Raptors 03:00

DeRozan sérülése után tegnap észhez tért a Raptors, és nyerni tudtak Sacramentóban, a Lowry-Ross páros pótolta a dobóhátvédet elöl és hátul is. A Jazz támadógépezete néhány villanást leszámítva kifulladt, Hayward és a Burke-Burks páros egy-egy kiugró alkalommal tud veszélyes lenni – akkor sem igazán veszélyesek összességében, ha ma Favors visszatérhet a parkettre. Rossék általában jól megfogják Haywardot (20 pont, 6/21 mezőnyből a legutóbbi két meccsen), nélküle pedig kevés lesz a Jazz – elöl továbbra is nagyon sok fegyvere van a Torontónak.

Los Angeles Clippers – Orlando Magic 04:30

Pont két hete meccselt a két csapat, és tükörsimán nyertek Paulék Orlandóban – hazai pályán hasonlóra van kilátás. A Magic alapvetően remekül tud játszani nagyjából három negyeden keresztül, tegnap a Golden State otthonában is vezettek – aztán leolvadtak, és két másodperccel a vége előtt Curry triplájával kikaptak. Ha a hátvédsor koncentráltan játszik, most is lehet esélyük, de Paul aligha enged könnyű estét Oladipóéknak, akiknél ráadásul Vucsevics játéka is kérdéses, ha ő kihagyja a derbit, valószínűleg nincs miről beszélni.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus