A San Antoniót fogadja a bajnok, rangadó Memphisben is

Gasol nélkül utazik Clevelandbe a Spurs - javít Memphisben a Rockets? - mi lesz a Clippersszel? - már 23:00-tól meccs van!

 

Boston Celtics - Portland Trail Blazers 23:00

Ezt most hoznia kellene a Bostonnak, hazai pályán közelíthetnek a tegnap betliző Torontóhoz, ráadásul nagyon jön mögöttük az Atlanta is - a Portland viszont idegenbeli back-to-backet vív, és előző este szoros vereséget szenvedett. A Sixers védekezése alaposan megnehezítette Lillardék dolgát, és természetesen kérdés, hogy ezt mennyire fogják érezni ma este, illetve hogy a Covingtonék elleni jó védekezés mennyire "valós" - a Celtics azért jóvala potensebb csapat támadásban. Gondok azért a hazaiaknál is vannak, Avery Bradley most sem léphet pályára, és a Knicks elleni vereség után nekik is van javítanóvalójuk, főleg hátul, de Isaiah Thomasban mindig bízhatnak, főleg a portlandi periméterrel szemben. A túloldalon azért Lillardot vagy McCollumot lassíthatja Smart, vagy esetleg Crowder is besegíthet bizonyos esetekben, több opciójuk van, mint a vendégeknek.

Detroit Pistons - Washington Wizards 00:00

Itt két jó formában lévő csapat találkozik, a Detroit összekapta magát otthon, és két győzelmet is jegyzett, mindkétszer jól védekezett és támadásban is megvolt a ritmus, így nagyobb önbizalommal várhatják a Washingtont. A fővárosiak még náluk is jobb passzban vannak, sorozatban négyet nyertek, és már nem csak otthon, de idegenben is képesek voltak a sikerre, így itt az esély, hogy javíthassanak vendégként elért, egyelőre elég szegény mérlegükön. A kulcsfaktor természetesen az lesz, hogy Jacksonék mihez kezdenek Jon Wall-lal, mert a Wizards irányítója tarthatatlan mostanában, sorra bünteti meg a védelem hibáit, és clutch helyzetekben is rendszeresen lehet rá számítani - ha őt nem tudják limitálni, nagyon nehéz dolguk lesz a hazaiaknak. A Pistonsál Leuer és Caldwell-Pope sérült, utóbbira pedig szükségük lenne a periméteren - meglátjuk, hogy ezúttal hogyan oldják meg.

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 01:00

Az előző este után érdekes meccs lehet, a Nets ugyanis meglepő és hatalmas győzelmet aratott New Orleansban, 143 dobott ponttal - hogy ezt honnan húzták elő Lopezék, az jó kérdés. Meg persze az is, hogy mit marad meg ebből, a belendülő Charlotte otthonában valami hasonlóra lesz szükségük a sikerhez, hiszen Kemba Walkerék tegnap éppen a Torontót verték rommá, ezek után pedig nyilvánvalóan kötelező számukra ez a győzelem. A vendégeknél vannak sérültek, Lin, Kilpatrick és Booker sem egészséges, illetve lehet, hogy Lopez is pihenőt kap a back-to-back miatt - ha most is nyerni tudnának, az legalább akkora bravúr lenne, mint a Pelicans elleni.

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 01:00

Mindkét gárda nagy szériában van, az utóbbi tíz meccsből a Hawks és a Sixers is megnyert nyolcat, így igazi rangadónak ígérkezne a derbi a tabellán elfoglalt helyezésektől függetlenül - ezt azonban valószínűleg felülírja Joel Embiid sérülése. A Philly centere tegnap dőlt ki a harmadik negyedben, és bár a hírek szerint nem komoly a dolog, a back-to-back második felén egyébként is pihentetnék, nélküle pedig nem ugyanaz a csapat. Így a Hawks hazai pályán mindenképpen esélyesebb, ráadásul a Bulls ellen nem is szakadtak meg Schröderék, már a harmadik negyed vége előtt elmehettek pihenni.

New York Knicks - Phoenix Suns 01:30

A Boston legyőzésével új lendületet vehet a Knicks, a gárda hosszú, balszerencsétől sem mentes széria után tudott fontos győzelmet aratni, ezután pedig otthon szeretné folytatni a kapaszkodást, és nem rögtön lenullázni azt a sikert. A Suns az előző öt meccséből négyet elveszített, igaz, az az egy győzelem a Spurs ellen született, de így sincs könnyű helyzetben a gárda, főleg idegenben. Jósolni elég nehéz, mindenesetre Noah sérült a hazaiaknál, de ezt legutóbb is jól tudták ellensúlyozni, illetve a Phoenix perimétere ellen azért nagyon élhet Derrick Rose is - más kérdés, hogy a Knicks védekezése sem életbiztosítás a Bledsoe-Booker párossal szemben.

Miami Heat - Milwaukee Bucks 01:30

A Heat hazatért az idegenbeli túráról, és meg is nyerte az előző két meccsét, Goran Dragic nagy formában van, és a kiegészítők is hozzá tudták tenni a magukét ezeken az összecsapásokon - ha tudják tartani ezt a formát, most is jó esélyekkel indulnak. A Bucks back-to-backet vív, és előző este gyengén játszva kapott ki Orlandóban, az Antetokounmpo-Parker párost megfogta a Magic, váltani pedig nem tudott a csapat - igaz, rájuk most nem igazán lesz ember a hazaiaknál. Nagyon kellene ez a siker a sorozatban négy vereségnél járó, de idegenben elég ingadozó és fáradtabb Bucksnak, a Heat viszont éppen felszálló ágban van - igaz, ez a keret nem alkalmas hosszabb szériák kialakítására.

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 02.00

Bajban van a Rockets, az előző hat meccsből négyszer is kikaptak Hardenék, és a gyengébb védekezés mellett ennek elsősorban az elfogyó triplaeső az oka - a sérülésekkel bajlódó vagy éppen hiányzó Gordon-Anderson páros már nem termeli az extrát, illetve az ellenfelek is jobban figyelnek erre. Kérdés, hogy a GSW elleni vereség másnapján, jó eséllyel Anderson nélkül (úgy tűnt, hogy még nincs túl a betegségen) mennyire lesznek hatékonyak Memphisben, ahol bár szintén back-to-backet vívnak Conley-ék, mégis pihentebbek, hiszen kiülhették a negyedik negyedet. Papíron minden adott a hazaiaknak a sikerhez, a festékben a Capela-Harrell páros leválásaira ott van Gasol, esetleg Green, a periméteren pedig Conley, Allen, illetve Ennis is, így nagyon meg kell magát ráznia a Houstonnak ahhoz, hogy nyerni tudjon - jelen formában inkább a Memphis tűnik esélyesebbnek.

Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 02:30

Ez még nagyobb rangadó lesz, mint az előző, még akkor is, ha Pau Gasol nem lesz ott a Spursben - rögtön nyilvánvaló hátrányból indul tehát a vendégcsapat, de a hazaiaknál is hiányozhat Kevin Love, JR Smith pedig már régóta maródi. A bajnok kifejezetten gyenge időszakon van túl, de legutóbb már kiszakadt a triplazsák, és most is erre lesz szükségük a sikerhez, hiszen Irvinget megdolgozhatja Green és Murray, LeBron James pedig egyik "kedvenc" ellenfelével, Kawhi Leonarddal találkozhat. Ezen a matchupon el is dőlhet a meccs, mert a Spurs is iszonyatosan függ Leonard teljesítményétől, főleg Gasol nélkül, ráadásul ők sincsenek kirobbanó formában - a Bucks és a Suns ellen is kikaptak, de például a Wolvest is csak nagy nehezen gyűrték le.

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 03:00

A Clippers legutóbb kikapott Chris Paul nélkül, és továbbra is hiányzik az irányító, valamint Blake Griffin is, kérdés, hogy ezúttal mennyire tudják majd ezt ellensúlyozni. A Denver védekezése ellen elég lehet a Felton-Rivers-Crawford-Redick sor is, kiegészítve DeAndre Jordannel, de a bombaformában lévő Jokics által húzott Nuggets-támadójáték már más tészta - ha dobópárbajra kerül a sor, sok jóra nem számíthatnak a vendégek. Danilo Gallinari játéka azonban most is kérdéses, ő pedig érzékeny veszteség lehet a Denver számára, és ha a periméterről nem érkezik elég tűzerő, akkor nehezen tud meccset nyerni a csapat. Blake Griffin játékára egyébként volt esély, de most úgy fest, hogy egyelőre nem térhet vissza ezen a találkozón.

Utah Jazz - Indiana Pacers 03:00

Mindkét gárda back-to-backet játszik, és a Jazz lehet fáradtabb, hiszen nagy csatában, csak hosszabbítás után győzött előző este - a Pacers ugyan kevésbé leharcolt, de éppen kikapott a Russellt nélkülöző Lakerstől. Ezek után kérdés, hogy melyik együttes melyik arcát fogja mutatni, kérdés, hogy Gobert mennyire fogja meg Turnert és a vendégek támadójátékát, illetve hogy az ő magasságával mihez kezd majd a Pacers, hiszen papíron nem nagyon van erre opciójuk. Alapvetően a Jazz ligaelit védekezése sem igazán fekszik Paul George-éknak, és George Hill valószínűleg extra motivált lehet volt csapatával és Jeff Teague-gel szemben - érdekes találkozó lehet, ahol sokat számíthat majd, hogy ki tud frissebb lenni, főleg fejben.

Chicago Bulls - Sacramento Kings 03:00

Két csalódott, fáradt, rossz állapotban lévő csapat ütközik meg egymással, és a kérdés az, hogy ki talál valami pluszt, amivel kitörhet a letargiából. A Bulls méretes zakót kapott Atlantában, a Kingst pedig a Memphis verte meg alaposan előző este, és egyébként is elég nehéz időszakát éli mindkég együttes. Komoly sérültnek csak Rudy Gay számít, de Dwyane Wade is pihenőt kaphat a back-to-back miatt, habár a chicagói közönség valószínűleg elég nehezen viselné, ha a gárda ismét bukna - ráadásul a Sacramento a liga egyik legrosszabb formában lévő csapata jelenleg. Nagyon kellene a győzelem mindkét félnek egyébként, mert a helyzetük ellenére közel vannak a playoffhoz. Érdekes lesz, hogy a Gibson-Lopez kettős mennyire tudja kordában tartani Cousinst, illetve hogy mihez kezdenek a vendégek Jimmy Butlerrel, mindenesetre túl nagy színvonalat nem várhatunk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus