A SAS-LAC csata mellett három söprés is összejöhet

A Cavs, a Wizards és a Rockets is követheti a Warriorst – a Clippersnek élet-halál meccs következik San Antonióban - kezdés: 19:00

 


Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 19:00

A Boston a Big Three korszak után először jutott be a rájátszásba, de ez nem fog hosszú ideig tartani – nem mi mondjuk, hanem a statisztika: egyetlen NBA-csapat sem tudott még 0-3-ról fordítani a playoffban. A Celtics azonban a szép hazai búcsúra egészen biztosan rá fog menni, mert felszabadult játékkal van esélye a győzelemre - ha Isaiah Thomas első két meccsén mutatott formáját veszi elő, és a harmadikon remeklő Turner, Crowder és Bradley is csatlakozik hozzá. A Cavaliersnél viszont szintén nincs teher, ráadásul hiába szedték le Irvinget a pályáról Bostonban, James mellé a 3. meccsre megérkezett Kevin Love is, aki hat triplát bombázott be, aminek nagyon örülnek Clevelandben, hiszen a legjobbkor találta meg játékát az erőcsatár. Nem lehetetlen, hogy ha a Boston nekiesik ellenfelének, és komolyabb előnyt épít ki, akkor David Blatt nem fogja erőltetni az eddig 42 percet átlagoló James játékát – ha azonban a hazaiak meginganak, a vendégek nem fognak habozni lezárni a párharcot.

San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers 21:30

Óriási maflást kapott a Clippers az előző meccsen, és egyértelműen rájuk került a teher, hiszen pályaelőnyből indulva fenyegeti őket az 1-3-as állás réme. A Spurs eddig nagyon szépen építette fel a párharcot: az első meccsen felmérték az ellenfelet, a másodikon (kis szerencsével) már le is győzték, a harmadikon pedig földbe döngölték, egyúttal fokozatosan átvették az irányítást a párharcban. A Spurs receptje évek óta adott, Popovich nagyon jól kevergeti a fiatal és az idős játékosokat (és nem riad vissza a Hack-A-Jordantől sem), és a jó mixet ő már megtalálta a Clippers ellen – most Doc Riversen van a sor, hogy valamit kitaláljon. Nem lesz könnyű dolga, mert a kispadon kellene keresgélnie, ahol viszont nem tobzódnak az ígéretes opciók. Az egyértelmű, hogy igazán hatékony periméter védekezésre nincsenek emberei (évek óta probléma ez a Clippersnél), így meg kell próbálnia felpörgetni a gárdát és túldobni a Spurst, ahogyan az első mérkőzésen ez kiválóan megvalósult – vagy faultgondokba kell kergetnie Kawhi Leonardot, esetleg a Chris Pault nagyszerűen lefogó Danny Greent. Mindkettő valódi edzői kihívás…

Washington Wizards – Toronto Raptors 00:30

Dicstelen véget érhet a jubileumi 20. szezon Torontóban, már az is elképzelhető, hogy a rekordszámú győzelmet (49) begyűjtő kanadai gárda holnap hajnalban kiesik – és erre komoly esély van, mert a Wizards eddig minden meccsen megtalálta a megoldásokat. Hiába dobott például a 3. meccsen DeRozan franchise-rekordot jelentő 20 pontot az első negyedben, a fővárosiak sokkal kiegyensúlyozottabban játszanak: John Wall megbontásaiból, ipari mennyiségű gólpasszából Beal, Pierce és legutóbb Marcin Gortat is kiválóan profitál, Lowry teljesen elszürkült mellette. A harmadik meccs végén már sikerült kicsit lassítani, de ekkor érkezett Paul Pierce, és tett róla, hogy továbbra is róla szóljon ez a párharc. A rutinróka higgadtsága átragadt egyébként a Wizardsra, elképesztően magabiztosan játszanak minden meccsen még a cserék is (Otto Porter például kezdi megmutatni, hogy miért is volt draftharmadik). Összességében óriási lelki pluszban van a Wizards, egyértelmű esélyesek saját közönségük előtt, ha kontrollálni tudják a mérkőzés elejét, az eddig látottak alapján onnantól borítékolható a 4-0. 

Dallas Mavericks – Houston Rockets 03:00

Nem úgy sült el a playoff, ahogy tervezték Dallasban, hiszen a Houstonon egyelőre nem találnak fogást, Rajon Rondo cirkusza pedig morálisan is aláásta kissé a társaságot. Ennek ellenére a 3. meccsen majdnem sikerült győzniük, a rengeteg rutinos veterán összeszedte magát – nagy kérdés azonban, hogy kiadtak-e mindent magukból a 130-128-ra elvesztett mérkőzésen, vagy maradt még valami a tankban a megfogyatkozott társaságnál (ne feledjük, Chandler Parsons számára is befejeződött az évad). Dirk Nowitzkit soha nem lehet leírni, de társak nélkül nehéz lesz még a becsületgyőzelmet is megszerezni – a Rockets ugyanis nagyon összeállt. Bár náluk is vannak fontos sérültek (Motiejunas, Beverley), a kezdőötös, illetve az ex-dallasi veteránok (Terry, Brewer) és Smith vezette cseresor képes lendületet adni, és azt se feledjük, hogy jóval fiatalabb a Rockets, soraiban egy élete formájában játszó James Hardennel. Egyelőre sem védőoldalon, sem támadásban nem tudott ellenfele fölé kerekedni a Mavericks, kétséges, hogy a 4. mérkőzésen ez összejön-e; abban nem bízhatnak, hogy a vendégek lassítani fognak a tempón, hiszen nekik is érdekük a párharc gyors lezárása. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus