A Sixers és a Suns is egyenlített 2-2-nél

A Philly hosszabbításban, a Phoenix szoros végjátékban győzött, így 2-2-nél kiegyenlítette a maga párharcát a Boston, illetve a Denver ellen.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 116-115 - hosszabbítás után

Hosszabbításban egyenlített a Philly. Remek meccset vívtak a csapatok, amelynek nagy részében a Sixers vezetett, méghozzá annyira, hogy az első félidőben 16 pont is volt a vendéglátó előnye. A Boston több kisebb futással próbálta menteni az estét, de a negyedik negyedig nem állt jól a helyzete, ezekre a futásokra mindig válaszolt a Philly, ám a záró etapban elkezdett akadozni a hazai gépezet, a vendégek pedig ezt tökéletesen használták ki, és nagy dobásokat elsüllyesztve eltüntették a hátrányukat, sőt a hajrára fordulva a vezetést is átvették. Két perccel az órán ők jártak előrébb öt ponttal, a csarnok elhűlve figyelte az eseményeket, de James Harden egy clutch duplával, PJ Tucker pedig egy 2+1-et hozó támadópattanóval jelentkezett, majd egy újabb támadópattanó után, 16 másodperccel a vége előtt Harden kettesével egyenlített is a Philly - a Boston utolsó támadásából Marcus Smart kihagyta az ígéretesnek tűnő triplát, így jöhetett a ráadás. Ott is a Celtics állt jobban, majd Joel Embiid büntetőivel fordított a Sixers, aztán 38 másodpercnél Jayson Tatum nagy triplájával megint a vendégek vezettek két ponttal - ám ismét jött Harden, aki 19 másodperccel az órán saroktriplát bombázott be Embiid gólpasszából. Ez lett a győztes dobás, a Boston utolsó támadásából ugyanis megint egy Smart-tripla lett, ám ugyan ezúttal bedobta azt a hátvéd, de időn túl, még a kezében volt a labda, amikor megszólalt a duda - így hatalmas küzdelemben, Harden extrájával és két clutch dobásával, valamint a Celtics két elrontott támadásával győzött, ezzel egyenlített a Sixers.

Harden nagyot ment, Brown egy negyed után elfogyott. James Harden volt a találkozó legjobbja, a Sixers irányítója már az első negyedben is sokat vállalt, agresszívnek bizonyult, és végül abszolút dominálni tudott: 42 pontot dobott 16/23-as mezőnymutatóval és 6/9 triplával, volt 8 lepattanója, 9 gólpassza, 4 szerzett és csak egy eladott labdája, azt csinált, amit csak akart. A végén clutch helyzetben többször is megvillant, az előző két meccs borzalma után most ugyanazt a Hardent láttuk, aki az első mérkőzést Embiid nélkül megnyerte a Phillynek - erre lesz szükségük a folytatásban. Mellette az említett Embiid sem okozott csalódást, 34 ponttal, 13 lepattanóval és 4 gólpasszal zárta az estét, a csapat pedig így azt is elbírta, hogy rajtuk kívül csak Tyrese Maxey érje el a tízpontos határt. A Bostonnál nagyon bekezdett, és a meccs első öt percében 12 pontot szerzett Jaylen Brown, de ezt követően elfogyott a töltény, és végül a teljes találkozón csak 23-ig jutott - a lassabban kezdő Tatum végül jobban teljesített, ő 24 ponttal, 18 lepattanóval, 6 gólpasszal és 4 blokkal próbálta húzni övéit. 20 fölé jutott még Smart, 5/8 triplát szórt be Brogdon, hozta magát Horford (10 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 5 blokk), de a végén elöl-hátul nagyjából egy-egy játék kellett volna még a sikerhez - mindenesetre az otthon elvesztett pályaelőnyt Phillyben visszaszerezték, következőleg hazai környezetben válaszolhatnak ismét. 

A 76ers legjobb dobói: Harden 42/18, Embiid 34, Maxey 14/6
A Celtics legjobb dobói: Tatum 24/3, Brown 23/9, Smart 21/12

A párharc állása: 2-2.

 

Phoenix Suns - Denver Nuggets 129-124

Booker és Durant továbbra is darál, de Shamet is kellett a Sunsnak. Szoros és kiélezett mérkőzést láthattunk, a harmadik negyed hajrájáig hol egyik, hol másik csapat járt egy-két ponttal előrébb, de végig egymás sarkát taposták a felek - ott aztán Devin Booker villanásaival (dobatott egy triplát Terrence Rosszal, majd maga is dobott back-to-back kettőt) picit meglógott a Phoenix, és hatpontos fórral fordulhatott rá a záró játékrészre. A negyedik negyed elején úgy tűnt, hogy még mindig bármi lehet, ott toporgott ellenfele mögött a Denver, ám Landry Shamet hozzátette azt az extrát, amire szükségük volt a hazaiaknak: nem egészen négy perc alatt négy nagy triplát bombázott be úgy. hogy eddig az egész rájátszás során összesen 14 pontot jegyzett. Ezzel a négy nagy dobással viszont megtolta a Suns szekerét, meglógtak tíz egységgel, amit annak ellenére is képesek voltak beosztani, hogy Nikola Jokics parádéjával egy pillanatig sem adta fel a Nuggets - fél percnél 123-120 állt az eredményjelzőn, amikor Jokics elhibázott egy clutch dobást, ezzel dőlt el végleg a küzdelem. Shamet nagy negyedik negyede természetesen a Booker-Durant páros újabb remeklését egészítette ki: a dobógépek egyaránt 36-36 pontot szórtak, Booker 14/18-as (!) mezőnyözéssel, 6 lepattanóval és 12 gólpasszal, míg Durant 11/19-es mezőnyözéssel, 12/13 büntetővel, 11 lepattanóval és 6 gólpasszal zárt. Amíg ők így játszanak, addig bármi lehet a folytatásban akár a még mindig maródi Chris Paul nélkül is, de persze ugyanezt gondolhatja Jokicsról a Denver...

Jokics elképesztő meccse sem hozott sikert a Denvernek. Ugyan a végén Nikola Jokics kihagyott dobása jelentette a lezárást, mégsem lehet egy másodpercig sem elmarasztalni a centert, aki döbbenetesen jó teljesítményt tett le az asztalra. A kétszeres MVP 53 pontot termelt 20/30-as mezőnymutatóval és 11/13 büntetővel, volt még 11 gólpassza is, támadásban olyan szinten dominált, hogy arra nehéz jelzőket találni - betalált kintről, szerzett kosarat betörésből, leválásokból, belépegetésekből, labda nélküli játékból, pozícióból, középtávolról, a világon semmit sem tudtak tenni ellene Deandre Aytonék. Jokics a negyedik negyedben is folyamatosan agresszív maradt, sokat vállalt, és be is dobálta a lehetőségeit, fizikálisan, de ésszel játszott, élmény volt nézni, azonban a túloldalon végül még több tűzerő került elő, így ez a varázslatos produkció ment a kukába. Rajta kívül egyébként csak Jamal Murray (28 pont, 7 gólpassz, 0 eladott labda) jelentett érdemi veszélyt, amúgy senki nem jutott náluk 11 pont fölé, így nem is volt más megoldásuk, csak az, hogy Jokics intézi, ha valamiért mégsem, akkor majd Murray - a magabiztos 2-0-ból most 2-2 lett úgy, hogy Chris Paul nem játszik a Sunsnál, Michael Malone alakulata otthon gombolhatja újra a kabátot a folytatásra.

A Suns legjobb dobói: Booker 36/9, Durant 36/6, Shamet 19/15
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 53/6, Murray 28/3, Gordon 11/3, Porter Jr. 11/6

A párharc állása: 2-2.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus