A Splash Brothers Rose-éknál, Davis Griffinéknél

A Golden State Chicagóban rangadózik, összecsap Blake Griffin és Anthony Davis, de pályán a Spurs és lesz egy Rockets-Suns is.

Detroit Pistons – Philadelphia 76ers 01:30

Bár a Sixers a minap aratta első győzelmét, mégsem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy ők a gyengébb csapat ebben a párosításban. A Pistons teljesen kilátástalan játékkal zsinórban tíz vereségnél tart, az erősségeiket képtelenek kihasználni, a gyengeségeiket képtelenek elrejteni – bár az is tény, hogy a palánk alatti fölényük az igazi magasember nélküli Sixers ellen elég lehet. A vendégeknél továbbra sincs Tony Wroten, de Carter-Williams egészen extra formában pattogtat, McDanielsre is lehet számítani, illetve Covington is bejelentkezett már – szerkezetileg előnyben lehet a Detroit, a valóságban ez erősen kérdéses.

Chicago Bulls – Golden State Warriors 02:00

A játéknap rangadóját Chicagóban rendezik, ahol a ligaelső Golden State vendégeskedik. Curry-ék gyakorlatilag hibátlanul menetelnek idén, elöl tengernyi lehetőség és kiváló forma jellemzi őket, hátul pedig meglepően aktív és eredményes védekezés – a Bulls helyzete kulcsemberei sérülései miatt folyamatosan nehezebb. Az biztos, hogy a két sztáregyes, Rose és Curry párharca igazi csemegének ígérkezik, de az idén talán két legjobb dobóhátvéd, Jimmy Butler és Klay Thompson összecsapása láttán is dörzsölhetjük a tenyerünket – mindketten elit szintet hoznak védekezésben is. Mindkét oldalon talán a hármas poszt a gyenge pont, a palánk alatt jól védekező és remekül passzoló centerek csapnak össze, a liga két talán legizgalmasabb csapatát láthatjuk majd. Taj Gibson már teljes edzésmunkát végzett és jó eséllyel pályára léphet ma este a Bullsban.

Houston Rockets – Phoenix Suns 02:00

Ugyan elég ingadozó formát hoz a Suns, Goran Dragic vezérletével remekelnek az elmúlt két találkozón, ilyen dobóteljesítménnyel pedig bárki ellen esélyesek – még akkor is, ha csak jókat lehet elmondani a Houston védekezéséről. A texasiakat a sérülések sem lassítják, Harden húzza a csapatot támadásban, a kőkemény védekezés pedig megadja az alapot a győzelmekhez – tegnap például a hosszabbítás legvégén nyertek. Ha valaki, akkor a Suns hátvédsora tudja tartani a lépést Hardennel és az elmúlt három meccsen majdnem 18 pontot átlagoló Terry-vel, ráadásul ha Markieff Morris is hozni tudja magát, komoly gondban lehet a Rockets.

San Antonio Spurs – Minnesota Timberwolves 02:30

A Philly elleni vereség óta már a Minnesotát is emlegethetjük a liga leggyengébb csapataként, Rubio, Martin és Pekovics hiánya teljesen ellehetetlenítette őket, ráadásul a jó formában lévő irányító, Mo Williams háta sincs rendben, játéka kérdéses. Így érthetően nem lehet velük komolyan számolni, így a kemény sorozatot teljesítő (és a következő előtt álló) Spursnél nem lenne meglepő, ha minimum a nem teljesen egészséges Parkert pihentetné Popovich. Alapvetően nyilván nincs egy súlycsoportban a két csapat, egyértelműen kötelező a győzelem a címvédő számára.

Sacramento Kings – Orlando Magic 04:00

Mindkét fél húzóemberük, kezdő centerük nélkül áll ki – sem Cousins, sem Vucsevics nem fog játszani. Alapvetően a Kings és a Magic is nagyon rossz a középjátékosuk nélkül, de tegnap mindketten nyerni tudtak, ma a Gay-Harris párharc dönthet a győztes kilétéről. A két kiscsatár jelenleg egyértelműen a két középpont, de Collison és Oladipo összecsapása is érdekes lehet. A Magic festékbeli védekezése nem az igazi, míg a Kings leginkább itt és lepattanózásban erős – csakhogy Cousins nélkül másképp fest a csapat. Talán a Sacramento kerete mélyebbnek tűnik és a hazai pálya is mellettük szól, a Magic finoman szólva sem túl sikeres Nyugaton.

Los Angeles Clippers – New Orleans Pelicans 04:30

A liga két talán legjobb erőcsatára, Blake Griffin és Anthony Davis csap össze – csak éppen teljesen más csapat áll mögöttük. A Clippers valósággal szárnyal, Paul komponálása mellett parádézik Griffin, jókor és kellő mennyiséget teszek hozzá a kinti emberek és Jordanben is bízhatnak, a Pelicansnél viszont inkább borzalmas, mint elfogadható meccseket hoz Anderson, Evans és Holiday is, márpedig ahhoz, hogy nyerhessenek, egyrészt Davis újabb parádéja (főleg védekezésben Griffin ellen), másrészt az ő jó és pontos játékuk is kelleni fog. Griffin általában remekel Davis ellen, márpedig ha őt nem tudják limitálni, aligha lesz esélye a New Orleansnak.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus