A Splash Brothers szétdobta a Lakerst

Kobe Bryant 15 pontig jutott, de Curryre és Thompsonra ma nem volt ellenszer. A kezdőit csak megmutató Memphist a Howardot nélkülöző Houston gyűrte le magabiztosan, a Jazz pedig másodjára is megverte a Portlandet - a Pistons a két középső negyedben lesimázta a Milwaukee-t. Nézzük a részleteket!

A játéknap legszebb jeleneteiről szóló videós posztunkat itt érhetitek el!

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 94-80

Gyenge dobszázalékok mindenhol. Egyik fél támadójátéka sem működött olajozottan, alig érték el a 40%-os mezőnymutatót a csapatok, a triplák pedig egyáltalán nem ültek - bár ha a Pistonsnál Kyle Singler nem 1/9-et, a Bucksnál pedig Kendall Marshall nem 2/8-at lő távolról, szebben is alakulhattak volna a számok.

Jól működött a Pistons belső rotációja. Most Smith mellett Monroe kezdett centerben és mindketten egy lepattanóra voltak a dupla-duplától ami még akkor is jó, ha egyébként nem voltak túl hatékonyak pontszerzésben. Andre Drummond viszont a padról érkezve egy 15 pontos, 16 pontos produkciót tett le az asztalra, magához képest pedig nem is büntetőzött rosszul (7/12).

Gyengén játszott a Milwaukee. Az első negyedben még ment a támadójáték és hozták is tíz ponttal, aztán azonban átmenet rajtuk a Detroit és végül teljesen sima vereséget szenvedtek. Henson és Middleton volt pozitívum, illetve Antetokounmpo sem volt rossz (Jabari Parker ugyan 11 pontig jutott, de 11 dobásból), a többiek gyakorlatilag hasznosat nem tudtak hozzátenni a meccshez.

Kellenek a kinti dobók. A motorvárosiaknál Butler és Meeks sem lépett pályára és nem tudták kellően széthúzni a pályát, ezért sem ment annyira a belső embereknek sem a pontgyártás. Caldwell-Pope sem az a triplavető, de ő azért húsz pontot berámolt és a "Jennings helyett Augustint a kezdőbe" lépés sem igazán vált be. 

A Pistons legjobb dobói: Caldwell-Pope 20/3, Drummond 15, Smith 12
A Bucks legjobb dobói: Middleton 13/9, Parker 11/3, Knight 11

Houston Rockets – Memphis Grizzlies 113-93

Csak a kezdőket ne! Ez lehetett a jelszó a vendégeknél, akik még a Milwaukee elleni meccshez képest is keveset játszatták az alapembereiket. A kezdőötösből Prince, Gasol és Conley is 09:06-ot töltött pályán, Randolph még kevesebbet, a padról Tony Allen sem érte el a tíz percet, Vince Carter pedig egyáltalán nem lépett parkettre.

Triplaágyúkkal operált a Rockets. Dwight Howard sérült bal térde miatt nem játszott ma, a 21 pontig jutó James Harden által vezetett Houston a kinti a dobásokra helyezte a fő hangsúlyt – 14 triplát pörköltek be jórészt kellemes helyzetekből, 47%-kal. Howard hiányában Terrence Jones is megkapta a labdáit támadásban (15 pont), de a cseremagas, Tarik Black is hasznosan szállt be, 10 pontos, 15 lepattanós (hat támadó!) dupla-duplát szállított.

Mindent kipróbált a Grizzlies. 18 (!) játékos lépett pályára a vendégeknél és ebből 15(!) pontot is szerzett. Kész csoda, hogy a kezdőik nélkül, a támadásban amúgy is limitált Grizzlik 93 egységig jutottak – eladtak 21 labdát, alig 40%-kal dobtak és egyénileg sem volt senki kiemelkedő.

Alakul a Houston-pad? Black remeklése mellett a Dallas ellen győztes büntetőket elsüllyesztő Papanikolaou is jól játszott megint, a most kezdőkét szerepet kapó Adrien is hasznosan dolgozott belül, kinti dobóként pedig Canaan és Troy Daniels is bevert két-két hármast – egy jó irányító hiányzik ebből az egységből, hogy nyugodt szívvel lehessen rotálni és pihentetni.

A Rockets legjobb dobói: Harden 21/9, Jones 15/3, Black 10
A Grizzlies legjobb dobói: Stokes 12, Adams 11, Pondexter 9

Portland Trail Blazers – Utah Jazz 105-109

Hajszálon múlt a vége. Harminc másodperccel a vége előtt került előnybe a Jazz Burke triplája után (szűk húsz mp-cel előtte egy 2+1-et is értékesített), majd Burks borzolta a kedélyeket, aki egy kimaradt Leonard-tripla után mindkét büntetőjét elrontotta. Leszedte azonban a saját támadópattanóját és dobott belőle egy kettest, erre már nem tudott válaszolni a Blazers.

Nagyon élt a Utah kezdője. A vendégek mind az öt kezdőjátékosa minimum 14 pontot rámolt be és mindegyikük 50% feletti mezőnymutatóval tette mindezt. Belül Kanter dupla-duplázott, ettől Favors egyetlen lepattanóval maradt el (19 pont mellé), Hayward hasznos all-around játékot hozott, a Burke-Burks páros mindkét tagja pedig elérte a húsz egységet – előbbi ráadásul négy pattanóval és hét gólpasszal is megfűszerezte ezt. Ugyan a kispadról nem jött érdemi segítség, ha az alap ötös 91 pontot szerez, nagy baj nem lehet.

Aldridge volt a húzóember. Az erőcsatár 22 pontig jutott 24 perc alatt, alig rontott dobást, de Lillard távollétében eléggé egyedül maradt. Nem játszott rosszul Lopez és Matthews sem, de védekezésben komoly gondjaik akadtak (utóbbiról sokat elárul a Burke-Burks páros teljesítménye, előbbiről Kanterék extrája), ezt bizonyítja a Jazz 54%-os mezőnymutatója is. Persze most sem a kezdőkön volt a hangsúly a Portlandnél, de igyekeztek jobban elosztani a perceket, mint legutóbb.

A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 22, Matthews 13/6, McCollum 10, Lopez 10
A Jazz legjobb dobói: Burke 22/9, Burks 20, Favors 19

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors  105-120

Ellenállhatatlan a Splash Brothers. A világbajnokság után is formában maradt a Curry-Thompson duó. A Lakers elleni derbin összesen 45 pontig jutottak ők ketten, ráadásul 10 triplakísérletükből 8, büntetőikből pedig 7/7 volt sikeres. Thompson már az első félidőben 20 pontot szerzett, javarészt tökéletes tempóinak köszönhetően.

A dobóforma döntött. A Warriors ihletett dobóformát produkált, hiszen csapatszinten 56%-kal szórták a kettest, míg 57%-kal (12/21) a hármast. A Lakersnél még van dolga a dobóedzőnek, ugyanis mindössze 43%kal céloztak a mezőnyből és 11 ráemelt hármasukból csak egy akadt be. A hazaiaknál az újonc Randle ismét jól kinéző statisztikákat hozott össze, 12 ponttal és 7 lepattanóval, a másik új szerzemény Jeremy Lin pedig 14 pontot (ő hibátlan, 4/4-es mezőnymutatóval),  4-4 gólpasszt és lepattanót szorgoskodott össze.

Kobe egészségesnek tűnik.  Jó hír a Kobe Bryant-drukkereknek, hogy az idősödő szupersztár a második előszezon mérkőzésén is nagyon jól mozog, ráadásul egy labdaszerzés után még zsákolt is, bemutatva azt, hogy még mindig maradt valami az egykori atletikusságból. Bryant egyébként 15 pontot dobált össze, ami a második legtöbb volt a Lakersnél Carlos Boozer 16 pontja mögött. 

A Lakers legjobb dobói: Boozer 16, Bryant 15, Lin 14/3
A Warriors legjobb dobói:  Thompson 25/15, Curry 20/9, Lee 12

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus