A Spurs B-csapatát fogadja az Oklahoma City

Erősen tartalékos San Antonio látogat az OKC-hez - az Atlantát fogadja a Detroit - Anthony vs. James csata New Yorkban

 

Brooklyn Nets – Indiana Pacers 23:00

A Brooklyn bizonyította erejét a Cavs legyőzésével, és az utóbbi hetekben egyre inkább úgy fest, hogy összeáll a gárda játéka, igaz, ez győzelmet nem mindig eredményez. A Pacersnek viszont semmi más nem számít most, csak a siker a playoff-harc miatt – ez az utolsó hátralévő idegenbeli mérkőzése a gárdának. Kötelező nyerniük, viszont Paul George nem lehet ott a pályán, legjobb játékosuk nélkül pedig elég harmatos lehet a vendégek támadójátéka – igaz, a hazaiaknál is lehet, hogy pihenőt kap Brook Lopez vagy Thaddeus Young. Ha teljes kerettel és összeszedett védekezéssel érkezik a Nets, akkor jó esélyei lehetnek a győzelemre.

Orlando Magic – Chicago Bulls 00:00

A Magicnél teljes az apátia, tegnap Miamiban is vereséget szenvedett a gárda, így zsinórban hat meccset vesztett el – ennek másnapján sem lehetnek túl nagy reményeik. A Chicago nem hibázhat, ellenkező esetben gyakorlatilag eldől, hogy idén nem jut be a rájátszásba az együttes – márpedig az utóbbi két találkozón mutatott Bulls ezúttal is meg fog szenvedni. Pau Gasol valószínűleg vállalja a játékot, de a kinti dobóknak ki kell használniuk a Magic szellős védekezését (110 kapott pont átlagban), és nem csak Derrick Rose-ra támaszkodni – több kell Jimmy Butlertől is.

New Orleans Pelicans – Toronto Raptors 00:00

A Toronto tegnap kikapott Houstonban, és DeRozant, valamint Lowry-t is kiállították, elképzelhető, hogy a back-to-back második felén valamelyikük pihenőt kap – utalt már erre korábban Casey mester. Alapvetően természetesen a vendégek az esélyesek, rengeteg a hiányzó a Pelicansnél, elöl-hátul gyenge a csapat, a kérdés az, hogy mennyire veszi komolyan a derbit a Toronto, illetve hogy a back-to-back mennyit vett ki a gárdából.

Detroit Pistons – Atlanta Hawks 00:30

Fontos mérkőzés lesz, két jó formában lévő csapat találkozik ebben a párharcban. A Pistons nagyon összekapta magát és hajrázik a playoffért, hazai pályán különösen erősek, és ha az utóbbi meccseken látott agresszió megmarad, ezúttal is jó esélyeik lesznek. Az Atlanta elsősorban védekezésben remekel, az utóbbi 15 meccsen csak 40%-kal dobtak ellenük az ellenfelek, és ha ezt hozzák, az valószínűleg most is elég lesz majd. Kérdés, hogy a back-to-back második felén mennyire lesz meg a ritmusuk, és hogy mihez kezdenek a palánk alatt Andre Drummonddal, a lepattanózás kulcsfontosságú lehet. Érdekesség, hogy másfél hete már nyert ebben a csarnokban a Hawks, akkor pontzáporos meccset, 118-114-re kerekedtek felül Teague-ék.

New York Knicks – Cleveland Cavaliers 00:30

A Cavsnél továbbra is LeBron James tettei és nyilatkozatai vannak a középpontban, ami akkor sem előnyös, ha így kevesebbet beszélnek Kyrie Irving vagy Kevin Love játékáról, illetve a csapat szerepléséről, ami közel sem kielégítő. A Nets elleni vereség újfent figyelmeztető jel volt, és a Bullst oda-vissza verő New Yorkot is komolyan kell venniük – ha a Knicks abban a ritmusban tudja folytatni, ahogy a Chicago ellen abbahagyta, ez is kiegyenlített meccs lehet. Érdekes lesz persze a James-Anthoyn csata és az is, hogy Porzingis mire megy majd Love-ék ellen, de fontos lesz a hazaiak szempontjából, hogy ne engedjék rohanni a Clevelandet – ha ez megvan, még mindig meg kéne valahogy fogni a periméter-játékosokat, ami szintén nem lesz egyszerű. Ha viszont nem lesznek egységesebbek a vendégek és nem a játékkal törődnek, ismét beleszaladhatnak egy pofonba.

Minnesota Timberwolves – Utah Jazz 01:00

Érdekes meccs lehet, a Minnesota határozottan javult az utóbbi időben és egyre inkább egyben van, a Jazz pedig kőkemény védekezéssel hajt a playoffért, minden győzelemre szükségük van – ez a meccs számukra kötelező ezen az alapon. Ehhez plusz adalék, hogy tegnap dupla hosszabbítást vívtak Rubióék, és bár alapvetően fiatal a csapat, ez aligha eredményez ideális állapotot, ami párosítva Gobert-ék fizikalitásával és azzal, hogy pont ott foghatják meg Townsékat, ahol ők a legerősebbek, sima vendégsikert jósol. Ez azonban csak elmélet, amit a pályán is bizonyítani kell, márpedig a lendületben lévő és teher nélküli Minny biztosan nem fogja magát olcsón adni.

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 01:00

A nap rangadója a nyugati 3. és 2. helyezett csatája lesz, de tény, hogy a Spurs közel sem teljes kerettel érkezik: Kawhi Leonard sérülés, Tim Duncan, Manu Ginobili, Tony Parker és LaMarcus Aldridge pedig valószínűleg pihentetés miatt fog hiányozni. Ebben a formában viszont nagy a teher az OKC-n, nagy blama lenne, ha kikapnának, főleg hazai pályán, ám a San Antoniót még így sem lehet leírni. Az tény, hogy Westbrook és Durant vezérletével zsinórban hat győzelemnél tart a gárda, az utóbbi meccseken látott támadójátékkal pedig a Spurs „A” ellen sem lennének esélytelenek, tehát most kötelező a győzelem.

Milwaukee Bucks – Charlotte Hornets 01:30

Tegnap Detroitban kapott pofont a Charlotte, ennek másnapján pedig szintén nehéz meccs vár rájuk idegenben – márpedig ezt már hozniuk kellene a playoff-harc miatt. A Milwaukee is back-to-back vereségből érkezik, és a támadópotenciált, főleg a kinti tűzerőt tekintve kategóriákkal jobb csapat a Hornets, a festékben azért meggyűlhet a bajuk Parkerékkel. A hazaiak elöl nagyon gyenge formában vannak, sokkal több kell Khris Middletontól, a vendégeknél viszont a teljes periméternek javulnia kell – döntő lehet, hogy Walkerék hármasai milyen százalékban esnek be.

Phoenix Suns – Boston Celtics 04:00

Ezen a meccsen kötelező a győzelem a Boston számára, hiszen a 3-6. helyen óriási a harc, és a pályaelőnyért megy a játszma – könnyűnek tűnő idegenbeli meccset nem hibázhatnak már. A gárda zsinórban három győzelemnél jár, a Suns védekezése pedig nagyon fekszik nekik: Bookerék sok hármast kapnak és sok könnyű kosarat engednek az ellenfélnek, ami a rohanós és sok triplát elengedő vendégek malmára hajtja a vizet. A nyilvánvaló különbségek mellett a Phoenix ráadásul back-to-backből jön, tegnap nagyon gyenge játékkal kaptak ki a Kingstől.

Portland Trail Blazers – Philadelphia 76ers 04:00

Ismét egy olyan meccs, ahol egyértelműek az erőviszonyok és a motivációs tényezők is: a Portlandnek muszáj nyernie ezt a találkozót, mert három riválisa is ott lohol a nyakán. A hazaiaknak minden esélyük meg is van erre, hiszen a Sixers zsinórban hét vereségnél jár, idegenben 3-33 a mérlege, és több fontos hiányzója is van – azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a ligautolsó januárban simán verte a Blazerst. Ezért vissza kell vágniuk Lillardéknak, a két hátvédjük kontrollált játéka győzelmet érhet a nagy szívvel, de kisebb játékerővel rendelkező vendégekkel szemben.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus