A Spurs is belerúgna egyet a Clevelandbe

Leonardék lökhetik le a keleti első helyről Jameséket - back-to-backet játszik az OKC - kötelező előtt a Toronto, Sacramentóban a Grizzlies.

 

Toronto Raptors - Orlando Magic 01:30

A meccs érdekességét a két csapat cseréje adja, hiszen Serge Ibaka és Terrence Ross a deadline előtt vándorolt Toronto és Orlando között - talán Ross esetében érdekesebb a helyzet, hiszen ő látogat vissza korábbi otthonába. A Raptors számára ez egy kötelező győzelem, DeRozanék zsinórban öt győzelemnél járnak, saját közönségük előtt pedig nem hibázhatnak, hiszen még bőven van esélyük megelőzni a harmadik Washingtont. A Magic sincs rossz passzban, és a small-ball jól működik náluk, a tűzerőt tekintve akár jobban is állhatnának, de ha a Toronto hozza a megszokott védekezését, akkor nem lehet nekik gond a győzelem.

New York Knicks - Detroit Pistons 01:30

Itt a Pistonsnak kell mindenképpen a siker, hiszen a vendégeknek még van esélyük a playoffra, a Heat érezhetően megroppant, az az egy meccs hátrány pedig semmi - csakhogy ők is teljesen szétestek, a kérdés, hogy ebből fel tudnak-e állni. Még mindig fejben van náluk nagyon komoly probléma, és bár a Knicks sem túl acélos, ezt otthon Rose-ék ki is használhatják - igaz, zsinórban öt vereség után és lehet, hogy Carmelo Anthony nélkül őket sem lehet esélyesként kezelni. Túl nagy színvonalat ne várjunk, ha összeszedi magát a Pistons, akkor hoznia kell a meccset, ha nem, akkor a szoros állás ellenére is jelentősen csökkennek Jacksonék playoff-esélyei.

San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 02:00

Ez lesz a játéknap rangadója, amely főleg a Cavs számára bír komoly téttel. A címvédő botrányos védekezést mutat be hetek óta, és sorra bukja el a meccseit, ha most is kikap, akkor pedig már a keleti első helyet is átveszi a Boston, sürgősen össze kell kapniuk magukat Irvingéknek - a nyilatkozatok alapján viszont nem úgy tűnik, mintha nagyon érdekelné őket ez a hullámvölgy, leszámítva talán LeBron Jamest. San Antonióban mindenesetre 100%-osan is borzasztó nehéz nyerni, a hazaiaknak megvannak a fegyvereik James és a Cavs ellen, védekezésben a liga egyik legjobbjai, és bár Popovich bőszen pihentet, amikor kell, akkor azért támadásban is hozzák magukat általában. Leonardék jó formában is vannak, idén egyszer már nyertek Clevelandben, papíron minden adott a sikerükhöz - persze ha varázsütésre elkezd védekezni a bajnok, és a helyére kerül a játék, akkor rögtön változhat a képlet.

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 02:30

A houstoni vereség másnapján is fontos meccset játszik a Thunder, most nem lehetnek olyan borzasztóak védekezésben, igaz, a Dallas nagyon más szintet képvisel tűzerőben, mint a Rockets, azért ha hagyják, Curry-ék is szét tudják dobni az ellenfeleket. Otthon érdemes odafigyelni a Mavsre, bár mostanában nem nagyon lépik át a száz pontot, bekerült a kezdőbe Noel, és kemény, brusztolós védekezést mutatnak be, ezen a téren mindenképpen előrébb járnak a tegnapi OKC-nél. Kérdés, hogy hátul összeszedik-e magukat a vendégek, és hogy Westbrook melyik arcát mutatja - nagyon kellene nekik a győzelem a playoff-helyezkedés miatt, a Mavs már csak matematikailag juthat be a rájátszásba.

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 04:30

A Grizzlies négymeccses idegenbeli túrán van, és az előző három találkozóját elvesztette, jó lenne most már megtörni ezt a szériát részükről - Sarcamentóban természetesen esélyesek is. Mindkét együttes back-to-backet vív, a Memphis kikapott előző este a Golden State-től úgy, hogy a hajrában már elég fáradt csapat benyomását keltette, míg a Kings csodálatos fordítással megverte a Clipperst, lelkileg biztosan feltöltődtek Hieldék. A játékerőt tekinte nyilvánvalóan favorit a vendégcsapat, de kérdés, hogy a back-to-back kire milyen hatással lesz, illetve hogy a Kings védekezése most is olyan stabil lesz-e - a Memphisnél Marc Gasol sérült, ő lehet, hogy most sem tudja vállalni a játékot.

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 04:30

A Pelicans előző este nagy győzelmet aratott Denverben, de így is négy meccs a hátránya, a playoffhoz már egy kisebb csoda is kevés lenne - az persze az alap, hogy ezt a találkozót valahogy be kellene húzniuk. Csakhogy nem ők az esélyesek, a Jazz ugyan nincs jó formában, de otthon így is nagyon masszív, Gobert kezelésbe veheti Anthony Davist, ráadásul Haywardék pihentebbek is, hiszen nem játszanak back-to-backet. Sőt, DeMarcus Cousins nem játszott tegnap, és most is kérdéses, hogy pályára tud-e lépni, ami tovább csökkenti a New Orleans esélyeit, de ha nyerni akar a Jazz, akkor elöl-hátul javulnia kell, mert mostanában nyoma sincs a ligaelit védekezésnek, és elöl is nagyon akadozik a gépezet.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus