A Spurs tartalékosan is megverte a Warriorst

A Thunder otthon az első félidőben döcögősen játszott, a másodikban viszont simán intézte el az újabb sérülést elkönyvelő Chicagót, míg a Spurs három alapembere nélkül is nyerni tudott Oaklandben, ahol David Lee és Steph Curry hiába érte el a 30 pontot. 

Oklahoma City Thunder – Chicago Bulls 107-95

A 13 nem bizonyult szerencsétlennek. Idei 13. hazai összecsapását is megnyerte a Thunder, a ligában egyetlenként idén még veretlenek otthon. Duranték a legutóbbi 17 összecsapásukból 16-ot húztak be, sorozatban nyolcadszor diadalmaskodtak – és 21-4-es mérlegükkel vezetik az NBA-t. 

Két negyedig reménykedhetett a Bulls. Bár az OKC határozottan kezdte a meccset és a kisszünetben 11 ponttal tartottak előrébb, a félidőre csak 3 pont volt a távolság a felek között. A második negyedben azonban a kevés egészséges húzóember egyike, Jimmy Butler is bokasérülést szenvedett – mivel Luol Deng és Kirk Hinrich át sem öltözött, így a második félidőben már a Bulls három kezdőjátékosa hiányzott. Bár Joakim Noah (23 pont, 12 lepattanó) extrát hozott és a frissen igazolt DJ Augustin is jó volt, a csapat támadásban nagyon gyengén muzsikált, alig 37 százalékkal dobtak – márpedig ha a Thunder 40 százalék alatt tartja ellenfelét, akkor nagyon ritkán hibázik: utóbbi 151 ilyen meccséből csak egyet vesztett el. 

Kevin Durant és Russell Westbrook lerendezte a meccset. KD 32 pontját 65 százalékos hatékonysággal szerezte, mellé 9 pattanó, 6 gólpassz és 3 labdalopás társult, Westbrook pedig alig 28 perc alatt termelt 20 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplát. 

Kemény védekezés. Az első félidőben 16 faultot fújtak a hazaiakra, amiből a Bulls 25 büntetőt dobhatott, Serge Ibaka korán faultgondokkal is küzdött. A második félidőben sokkal jobban figyeltek erre a Thunder játékosai, csak 11 alkalommal ütöttek oda, és a Bulls csak 14 szabaddobást engedhetett el. 

Jó csapatra kíváncsiak. A Thunder sorozatban 127. hazai összecsapásán volt teltház. 

A Thunder legjobb dobói: Durant 32/12, Westbrook 20, Jackson 18/6. 
A Bulls legjobb dobói: Noah 23, Gibson 16, Augustin 15/9.

Golden State Warriors –San Antonio Spurs 102-104

Kétszer ugyanabba a folyóba? 2012 novemberének végén óriási botrányt kavart, amikor Gregg Popovich, a Spurs szakvezetője a Miami Heat elleni, országos televízióban közvetített meccsén négy játékosát (Duncan, Parker, Ginobili, Green) is pihentette, mivel egy hosszú idegenbeli túra végén, ráadásul back-to-back játszottak a bajnokkal. Akkor a liga 250 ezer dollárra büntette őket, annak ellenére, hogy a cseresor kis híján megnyerte a Heat elleni meccset. Ma egy négymeccses túra végén, back-to-back játszott a Spurs, és Popovich kicsit okosabban pihentetett: a sérült Tony Parker mellett az előző, Suns elleni összecsapáson nyerőembernek bizonyuló Tim Duncant nem nevezte a mérkőzésre, a másik húzóember, Manu Ginobili pedig átöltözött ugyan, de nem került pályára. 

A Spurs ismét bizonyította, mennyire mély a kerete. Három abszolút alapkő hiányzott a csapatból, amely ennek ellenére győzni tudott az oroszlánbarlangnak számító Oracle Arenában. Patty Mills 20 ponttal feledtette Parkert, Belinelli 28 egységgel Ginobilit, Kawhi Leonard pedig 21 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával Tim Duncant. 

Saját fegyverével győzték le a Warriorst. 11 triplát termelt be a San Antonio, amely a két középső negyedben alapozta meg a győzelmet (64-51-re nyerték ezt a szakaszt), miközben a periméteren megfojtották a Golden State játékát: a hazaiak 8/31-es mutatót hoztak össze. Steph Curry 6/16-ja még elmegy, de Thompsont (1/7 tripláról, 6/18 mezőnyből) nagyon megfogták. 

Tiago Splitter volt a hős. Csak csereként kapott szerepet a brazil nagyember, az utolsó percekig 0/6-tal állt mezőnyből – naná, hogy ő pöcizte vissza a győztes kosarat 2 másodperccel a vége előtt. A maradék időben a Spurs kisemberei még egyszer nagyon szépen csapdázták be Steph Curry-t. 

Amikor a dupla 30-as sem elég. David Lee nagyon nagyot melózott a palánkok alatt, 32 pontot és 13 lepattanót tett a közösbe, Steph Curry mindent megtett (30 pont, 15 gólpassz) - viszont végül a Spurs taktikája jött be: a két vállalkozó kedvű játékos mellett a többiek keze egyre jobban kihűlt, az utolsó negyedben 28-ból 21 pontot Curry és Lee szerzett. 

Történelmi pillanat. Andrew Bogut (Warriors), Aron Baynes és Patty Mills (Spurs) révén egyszerre három ausztrál kosárlabdázó kezdett egy NBA-mérkőzésen, amire korábban még soha nem volt példa. 

A Warriors legjobb dobói: Lee 32, Curry 30/18, Thompson 13/3. 
A Spurs legjobb dobói: Belinelli 28/12, Leonard 21/3, Mills 20/6. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus