A Suns újabb óriási bravúrja, pórul járt Portland

Mára virradóra hét találkozót vívtak meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, s most sem maradtunk meglepetések és komolyabb izgalmak nélkül. A Portland rövid időn belül másodszor bukott el az utolsó pillanatban, a Miami viszont megint szűken nyert idegenben. Chris Paul és Eric Bledsoe "kioltották" egymást, de ez csak a Clippersnek fájt, a Dallas érdekes körülmények közt vette be Minnesotát, míg a Chicago Memphisben mutatta meg, hogy még mindig nem szabad leírni. Jöjjenek a részletek!

Detroit Pistons - Washington Wizards 99 - 106

Újra 50 százalékon. A negyedik negyedet 16 ponttal nyerő fővárosiak idegenben is legyűrték a Pistonst, amivel már 14-14-es mutatójuk van, ezzel gyakorlatilag az élmezőnyhöz tartoznak a Keleti Konferenciában.

Wall, Ariza és Gortat. A Washington három hőse közül az irányító 29 ponttal és 7 gólpasszal zárt, a veterán bedobó 15 pontos, 11 lepattanós dupla duplája mellé szerzett 6 labdát, a lengyel center pedig kulcsfontosságú dobást blokkolt a hajrában.

Megint lejtmenetben a Detroit. A hazaiak mentek már kétszámjegyű előnnyel is, valami mégis hiányzott a győzelemhez a Mo Cheeks fiainál. A Kulcsemberek mind hozták, ami tőlük elvárható - Smith (16 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz), Monroe (22 pont, 10 lepattanó), Drummond (16 pont, 16 lepattanó) és Jennings (17 pont, 14 gólpassz, 3 labdaszerzés) mellett Caldwell-Pope még egy 17-es karriercsúcsot is összehozott, de csapatként jobb volt a Wizards, így már öttel több veresége van a Pistonsnak, mint győzelme.

A Pistons legjobb dobói: Monroe 22, Caldwell-Pope 17/9, Josh Smith, Drummond 16-16
A Wizards legjobb dobói: Wall 29/3, Ariza 15/9, Beal 13/3

 

Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 91 - 95

Butler nagy meccse. Jimmy Butler szezonja eddig masszív csalódás a tavalyi kiugrás után, pláne mivel egyáltalán nem kiegyensúlyozott az egyébként sérülékenynek is tekinthető ifjonc, ám ma 26 pontjával ő volt a Bulls nyerőembere.

DJ Augustin, a nagy (ingyen)fogás. A fiatal irányítót a szabadügynök-piacról szedte fel pár hete a Chicago, most 10 ponttal, 9 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel bizonyította, hogy van még helye a ligában és messze sem csak "minimumos" játékos.

Megtört a lendület. A Memphis az utóbbi hetekben játszott pár igen bíztató meccset, ám ezzel a hazai kudarccal megint visszacsúszott 13-17-es mérlegre a tavalyi Főcsoport-döntős, pedig James Johnson (13 pont, 10 lepattanó, 3 blokk) és Mike Conley (26 pont, 9 gólpassz, 6 labdaszerzés) óriásit játszottak támadásban és védekezésben is.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 26, Jam. Johnson 13, T. Allen 13-13
A Bulls legjobb dobói: J. Butler 26/6, Boozer 21, Augustin 10/6

 

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 98 - 100

Sok hűhó semmiért. A 36 pontos, 11 lepattanós Kevin Love és társai egy 38-19-es harmadik negyeddel majd 20-as égés után egyenlítettek, de a hajrában hiába maradtak ott szorosan a texasiakkal, Love meccsmentő kísérleténél elmaradt a fújás, így célba ért a 32 pontot termelő Shawn Marion húzta Mavs.

Ellis és Nowitzki extrái nélkül is. A Dallas gy nyert idegenben egy közvetlen rivális otthonában, hogy két egyértelműen legmagasabban jegyzett játékosa összesen 25 pontot tett a közösbe 31-ből 10-es mezőnyözéssel. Azért persze nem árt tudni, hogy Ellis (9 pont, 10 gólpassz) legalább játékszervezésben remekelt.

A Timberwolves legjobb dobói: Love 36/6, Kev Martin 19/3, Pekovics 18
A Mavericks legjobb dobói: Marion 32/12, Nowitzki 16, B. Wright 14

 

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 110 - 108

A nap legjobb meccse. Nem csak a pontgazdagság és a szoros derbi, hanem a végjátékban mutatott megoldások is mutatták, hogy két nagyon jó, s egyaránt kiváló formában lévő csapat nézett farkasszemet egymással New Orleansban.

Igazi thriller. Damian Lillard (29 pont, 5 gólpassz) igen bevállalós triplával egyenlített 10 másodperccel a lefújás előtt, de jött Tyreke Evans (20 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 2 labdaszerzés, 2 blokk) és beverte az emberes duplát, amivel nyert az NOP, hiába lett volna még lehetősége Aldridge-nak (28 pont, 8 lepattanó, 2 blokk).

Anthony Davis újra bizonyított. A hazaiak tavalyi 1/1-ese 27 ponttal, 12 lepattanóval és 5 dobásblokkolással jelezte, hogy kéri idén az Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa címet. A fiatal magasember hihetetlenül kiegyensúlyozottan hatékony idén, ez pedig csapata eredményein is szépen meglátszik.

A Pelicans legjobb dobói: Holiday 31/3, A. davis 27, T. Evans 20
A Blazers legjobb dobói: Lillard 29/15, Aldridge 28, Matthews 18/9

 

Denver Nuggets - Miami Heat 94 - 97

26 pont, 6 lepattanó, 10 gólpassz és győzelem Szülinapra. LeBron James játéka kétséges volt, ráadásul az MVP nem is tudott pályára lépni a minap Portlandben, de Születésnapjára végül "összedrótozták" a bajnok vezérét, aki remek számokkal és kiváló produkcióval vezette győzelemre a Heatet Denverben.

Lawson javul, a Nuggets viszont nem. A coloradóiak nagyon visszavettek, pedig három hete még bőven 50 százalék felett álltak és sorra nyerték meccseiket idegenben is. Ugyanakkor sérülésből felépülő vezérük, Ty Lawson (26 pont, 7 gólpassz) legalább formába lendült. Igaz, hogy a potenciális egyenlítő triplát ő rontotta el, de más nem igazén tudott ma (sem) felnőni mell.

A Nuggets legjobb dobói: Lawson 26/15, W. Chandler, Arthur 13/3-13/3
A Heat legjobb dobói: L. James 26/15, Bosh 17, R. Allen 13/6

 

Utah Jazz - Charlotte Bobcats 83 - 80

Eredménytelen visszatérés. Al Jefferson a Utah játékosaként nőtte ki magát ebben a ligában, de először vendégként Salt Lake Cityben, nyári távozása óta, most csak 18 pontot és 10 lepattanót tudott felmutatni, amivel nem volt képes győzelemre vezetni a Charlotte-ot idegenben, ráadásul ő hibázott a vendégek utolsó akciójánál is.

Burke visszatérése óta alig negatívban a Jazz. 1-11-es idénykezdete óta, illetve az újonc Trey Burke (21 pont, 5 gólpassz) beszállásától tekintve egészen más csapat ez a Utah, mely megszerezte 10. diadalát is ebben az évadban. Az Év Újonca díj egyik fő várományosa nagyon kellemes meglepetés sokaknak (akik nem látták őt eleget az NCAA-ben).

Derrick Favors clutch megmozdulásai. A Jazz fiatal centere éppen korábbi mentorával szemben mutatott be nyerő dolgokat, többek közt egy nagy blokkot és egy fontos zsákolást, ráadásul az ő egyik jó büntetője is kellett a hazaiak sikeréhez.

A Jazz legjobb dobói: Burke 21/9, Burks 14/3, Ma. Williams 13/3, Favors 13
A Bobcats legjobb dobói: Henderson 19/6, Walker, Al Jefferson 18/3-18/3

 

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 88 - 107

Meglepő kiütés LA-ben. Már 29-cel is ment a 26-ot szóró, illetve 8 gólpasszt kiosztó Goran Dragic fémjelezte Suns a Clippers vendégeként, ami sokkolóan hatott a hazai publikumra és több szakértőre is.

Gerald Green sokadik fellángolása. A korábbi zsákolóbajnoknak megragadnia sem volt könnyű a ligában, de most úgy fest, megtalálta a számára tökéletes helyet. Csereként beállva most is 21-et dobott, látványos zsákolásokat mutatott be és fontos kosarakkal vitte előre az arizonaiakat.

Mester vs tanítványa: döntetlen. Eric Bledsoe először tért vissza vendégként a Clippers otthonába, s ugyan csak 7 pontra és 4 gólpasszra tellett tőle, ám 11 ponton és 7 assziszton tartotta korábbi mentorát, Chris Pault, ami győzelmet ért a Sunsnak.

A Clippers legjobb dobói: Ja. Crawford 15/6, Griffin 15, M. Barnes 13/9
A Suns legjobb dobói: Dragic 26/3, G. Green 21/15, Frye 12/12, Tucker 12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus