A szezon legnagyobb fordításával nyert a GSW!

Őrült utolsó negyeddel verte a Warriors a Clipperst - visszavágott a Cleveland a Milwaukee-nak - a Cousins nélküli Kingst verte a Heat

23 ponttal vezetett a Los Angeles Clippers a második negyedben, de a végül 40-ig jutó Steph Curry vezérletével őrült utolsó játékrészt produkált a címvédő és megfordította a találkozót – így továbbra is veretlen az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. A Miami látványos meccsen győzte le a Cousinst nélkülöző Sacramentót, a Cleveland pedig visszavágott a Milwaukee-nak a korábbi vereségért – íme a részletek!

Miami Heat – Sacramento Kings 116-109

Cousins nélkül nem tud nyerni a Kings. A centert végül eltiltották Al Horford megütéséért, így nélküle kellett pályára lépniük a vendégeknek és ez meg is látszott a teljesítményükön – a 14 pontos, 18 gólpasszos Rondo vezérletével szépen haladt előre a Sacramento, végül heten is átlépték a tíz pontot, de a védekezésükkel bőven akadtak gondok. Félidőre már tíz pont volt a különbség, majd a negyedik negyedben egy 8-0-s futással végleg eldőlt a derbi – bár a Kings még egyszer felzárkózott öt egységnyire az utolsó pillanatokban, ez már késeinek bizonyult. Ugyan 50% felett dobtak mezőnyből és a triplavonalon túlról is, a büntetőket is csak 55%-kal értékesítették, ez pedig hiányzott a végén.

Wade visszatalált jó formájához. Az előző meccseken botrányosan játszott a Miami ikonja, de ezen a találkozón ismét korábbi önmagát idézte – első négy dobása jó volt, ez megadta az alaphangot, végül 24 ponttal és hat gólpasszal zárt. Ő és Chris Bosh húzta a hazai csapatot, de a padról 19 egységet tett hozzá Tyler Johnson is és bár a tripláik nem ültek, a pontszerzéssel nem igazán volt gondjuk. A Sacramento egyébként másik sztárját is elveszítette a hajrára, ugyanis Rudy Gay egy betörés után meghúzta a vállát a harmadik negyedben és már nem tért vissza a pályára.

A Heat legjobb dobói: Wade 24, Bosh 23/6, Johnson 19/9
A Kings legjobb dobói: Belinelli 23/15, McLemore 17/9, Casspi 16/6

Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 115-100

Nem tudta utolérni ellenfelét a Bucks. A második negyed elejétől minimum tíz pont körüli előnyben játszott a Cleveland és hiába tett meg mindent a Milwaukee, nem tudta ezt jelentősen csökkenteni. A 33 pontos Antetokounmpo vezérletével a harmadik negyedben sikerült közelebb zárkózniuk, de Jamesék mindenre tudtak válaszolni – hiába dobott 50% felett a vendégcsapat, védekezésben nem tudtak most felnőni a feladathoz. Érdemes még kiemelni a 14 pontos Jabari Parkert, aki egyre inkább összeszedi magát sérülése után és Greg Monroe-t is, azonban a kispadról most nem érkezett érdemi segítség.

Parádésan dobott a Cavs. 56%-kal tüzeltek mezőnyből a hazaiak, a háttérbe húzódva (9/13 mezőnyből) is 27 pontos James, valamint az egyaránt dupla-duplázó Thompson-Love páros vezérletével – ráadásul Matthew Dellavedova 13 gólpasszt osztott szét. A hazai csapat nagyon koncentráltan és türelmesen kosarazott, volt húsz pont feletti előnye is, amit remekül osztott be a végéig – igaz, ehhez a kezdőknek elég sokat kellett játszani, de megszakította kisebb negatív szériáját a keleti bajnok.

A Cavaliers legjobb dobói: James 27/3, Love 22/9, Smith 18/12
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 33/3, Monroe 17, Middleton 15

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 117-124

Őrült hajrával nyert a Golden State. Chris Paul és Blake Griffin vezérletével állva hagyta ellenfelét a Clippers, a második negyed elején 23 ponttal vezettek a hazaiak – ugyan innen tizenöt egység környékére felzárkózott a Warriors, de stabilan tartotta előnyét a LAC. A harmadik negyed közepétől azonban megkezdte a felzárkózást a címvédő, a belendülő Curry mellé Green és Iguodala is fellépett, egy buzzer hármas után már csak hat volt közte a záró etap elején. Ebben a tizenkét percben aztán őrült rohanást rendeztek a vendégek, 39 pontot dobtak 8/9 (!) triplával és megfordították a meccset – elöl-hátul folyamatosan clutch játékokat mutatott be Luke Walton együttese, a 40 pontig jutó Curry vezérletével pedig végül sorozatban 13. meccsüket is megnyerték.

Pedig minden úgy ment, ahogy Doc Rivers tervezte. Chris Paul vállalta a játékot, sőt, egészen elképesztő formában kezdett – Curry-nek szinte még labdát leütni sem engedett, miközben ő szórta a pontokat, első nyolc dobása jó volt és félidőben már 23 egységnél járt. A fordulás után azonban előbb a védekezés, majd a hajrában a támadójáték is egyre inkább akadozott, könnyű helyzeteket hibáztak a hazaiak, a mindössze nyolc emberrel küzdő gárda elfáradt. Hiába jutott végül 35-ig Paul, Curry úgy dobott negyvenet a túloldalon, hogy jól védekezett rajta – ezek után adódik a kérdés, hogy hogyan is lehet megverni a GSW-t. Persze az nem árt, ha nem egy 8-25-ös etappal zárja a meccset a csapat…

A Clippers legjobb dobói: Paul 35/15, Griffin 27/3, Crawford 15/3
A Warriors legjobb dobói: Curry 40/18, K. Thompson 25/9, Barnes 21/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus