A Team Hill bizonyult jobbnak, Drummond az MVP

Az idei Rising Stars Challenge keretein belül a Team Hill és a Team Webber mérkőzött meg egymással szombat hajnalban. Chris Webber és Grant Hill csapatai közül az utóbbi került ki győztesen, a nagy dobálózás végén az MVP-címet mégis egy center, Andre Drummond kapta.

 

A játéknap legszebb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg. 

BBVA Compass Rising Stars Challenge

Team Hill - Team Webber 142-136

A korábbi évekhez és a gálajelleghez hűen ezúttal sem a kemény védekezések miatt volt érdemes megnézni a találkozót, de sok látványos jelenetet láthatott a nagyérdemű. A mérkőzés végig szoros volt, a srácok figyeltek arra, hogy a vége izgalmas legyen. A negyedik negyedben egy nem mindennapi dobópárbajt láthattunk Dion Waiters és Tim Hardaway Jr. között. Waiters 15, Hardaway 10 pontot szórt zsinórban, előbbi 31-ig, utóbbi 36-ig jutott végül. Mindketten komoly veszélyt jelentettek Drummond MVP-címére, de Hardaway nem kaphatta meg a vesztes csapatból, Waiters teljesítményét pedig nem értékelték annyira kiemelkedőnek, mint a másodéves centerét.

Drummond egyébként tavaly nem vehetett részt a találkozón sérülés miatt, ezúttal viszont bőven bepótolta ezt: egy 30 pontos, 25 lepattanós dupla-duplával tette le a névjegyét. A 25 lepattanó egyébként rekord a Rising Stars történetében, különösen úgy értelmezhető, ha mellétesszük, hogy a Team Webber összesen 28 lecsorgót szedett össze - Drummond 14 alkalommal az ő gyűrűjük alatt kaparintotta meg a labdát, tehát Anthony Davisék területén alakított igazán nagyot. A Pistons centere azt nyilatkozta, hogy azért jött a gálára, hogy ugyanolyan energikusan játsszon, mint ahogy egész évben, de erősen foglalkoztatta a gondolat, hogy MVP legyen, így mindent megtett ennek érdekében.

A főmeccsen pályára lépők közül Davis teljesített jobban, 16 pontja és 8 lepattanója mellett kiosztott két sapkát is, az egyikkel csúnyán betakarta Jonas Valanciunast, akinek nem igazán jött be a gála. Egyedül Damian Lillard töltött a pályán 30 percet, de a zsákolóversenyre is jelentkező irányítónak nem ment úgy a dobás, mint Waitersnek, mindössze 13 pontot szorgoskodott össze 14 dobásból.

Az Év Újonca cím várományosa, Carter-Williams itt is hozta sokoldalú játékát, 17 pontja mellé 6 lepattanót és 9 gólpasszt is jegyzett, de nem próbált meg hős lenni, azt meghagyta Hardaway Jr.-nak. 

A találkozó előtt rendezték meg a Celebrity Game névre hallgató talákozót, ahol hírességek mérkőztek meg egymással. A Kelet-Nyugat felosztásban pályára lépő csapatok közül a Kelet bizonyult erősebbnek 60-56 arányban, a szurkolók mégis a népszerű színészt, Kevin Hartot szavazták az MVP-címre. A 163 centis híresség hét pontot és négy gólpasszt jegyzett csupán, a díj átvételekor pedig ragaszkodott hozzá, hogy a Nyugat centerének, Arne Duncannek kell kapnia a díjat, aki 20 pontot, 11 lepattanót és 6 gólpasszt mutatott fel.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus