A Thunder tapad a Spursre, Durant tovább közelít Jordan rekordjához

A Thunder sztárirányítója nélkül is simán győzött a foghíjas Cleveland ellen, míg a Rockets centere nélkül is 23 ponttal verte a Dallas elleni győzelemben megfáradt Wolvest – amelyben azonban egy fiatal tehetség megmutatta, hogy lehet rá számítani. A Warriors nehezen, de legyűrte a sereghajtót, de így sem tudott közelebb kerülni a Portlandhez: Lillardék azt a Wizardsot oktatták, amelynek lengyel centere közvetlenül a meccs előtt sérült meg. 

 

Cleveland Cavaliers - Oklahoma City Thunder 95-102

Kevin Durant továbbra is ellenállhatatlan. Sorozatban 33. alkalommal dobott legalább 25 pontot a Thunder ásza, ami Michael Jordan 1986-87-ben elkövetett 40 meccses szériája óta a legtöbb. Ma 35-ig jutott, mellétett 11 pattanót és 6 gólpasszt, és a pihenőt kapó Russell Westbrook távollétében is sikerre vezette csapatát. Az OKC a két középső negyedben 21 pontot vert ellenfelére, Durant mellett Serge Ibaka is dupla-duplázott (16 pont, 11 pattanó, 3 blokk), a kispadról is jöttek a pontok – így annak ellenére sima meccs volt, hogy a vendégek alig valamivel 42 százalék felett dobtak mezőnyből, 32 felett a triplavonalon túlról. 

Dion Waiters megőrülése kevés volt. A sérült Kyrie Irving és Luol Deng távollétében a Cavs dobóhátvédje villogott, kerek 30 pontot termelt be, amit Spencer Hawes egy 20-assal, Matthew Dellavedova pedig 11 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplával toldott meg. Nem ment rosszul a dobás a hazaiaknak, azonban a palánkok alatt agyonverte őket a Thunder: 53-36-ra hozták a különversenyt, ráadásul 18 támadólepattanót szedtek le, így teremtve rengeteg második esélyt. 

A Cavaliers legjobb dobói: Waiters 30/6, Hawes 20/9, Dellavedova 11/6.
A Thunder legjobb dobói: Durant 35/9, Ibaka 16, Jackson 13/3.

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 129-106

Sok volt a back-to-back. Előző este hosszabbításban vett be egy másik texasi várat a Wolves, de 24 óra kevés volt, hogy fel tudjanak pörögni a Rockets ellen. Az első negyedet még megnyerték, aztán a másodikban már 16 egységet vert rájuk a Houston – innen már nem tudtak komolyabban visszajönni a meccsbe. Mindez azt jelenti, hogy a Wolves ismét 5 meccsnyire került a playoffot jelentő helyekről – míg a Houston megerősítette nyugati negyedik helyét. 

Új tehetséget találtak Minnesotában. A center Gorgui Dieng komoly NCAA-múlttal érkezett tavaly nyáron a csapathoz, de Nikola Pekovics mellett nem jutott sok szóhoz, és akkor is mellőzték, amikor az idén egyébként remeklő montenegrói középjátékos hosszabb időre kidőlt. Pekovics most ismét kénytelen kiülni néhány összecsapást, Dieng pedig lehetőséget kapott, és él is vele. Ma 22 pontja mellé 21 lepattanót szedett le, volt 4 gólpassza és 11 kiharcolt büntetője (10-et be is dobott), nagyon harcosan és lendületesen játszott. Bár 5 alkalommal leblokkolták, végre sikerült rendesen megmutatnia magát a profik között. 

Dwight Howard nélkül is henger. Bokasérülése miatt ismét pihent a Rockets centere, de mindez nem okozott fennakadást (most sem) a csapat gépezetében. A helyén kezdő Ömer Asik egyetlen rontott büntetővel jutott 12 pontig, kiosztott négy blokkot, James Harden beszórt hat hármast és adott 8 asszisztot, és a teljes kezdőötös minden tagja elérte a 10 pontot. A kispad is jó volt, Motiejunas 20 pontot termelt be, Lin pedig 11 pontja mellé 10 gólpasszt is osztott. 

A Rockets legjobb dobói: Harden 28/18, Motiejunas 20/3, Parsons 19/6.
A Timberwolves legjobb dobói: Love 29/15, Dieng 22, Budinger, Mbah a Moute 11/3-11/3.

Portland Trail Blazers - Washington Wizards 116-103

Megállította a zuhanást a Trail Blazers. A sereghajtó Bucks után egy komolyabb keleti csapatot győzött le a Portland, így stabilizálta pozícióját a tabellán. 14 triplát termeltek be a hazaiak, mezőnyből 50 százalék felett dobtak, Wesley Matthews szezoncsúcsot jelentő 28 pontot szerzett, míg Damian Lillard dupla-duplával (23 pont, 10 gólpassz, 6 lepattanó) jelentkezett. A győzelemben azonban komoly szerepe volt a cseréknek is, akik fontos pontokat, pattanókat és gólpasszokat szállítottak. 

A Wizardsnál valamit nem találnak. Hiába volt óriási szerencséjük a veterán Drew Gooden leigazolásával (ma 18 pontot és 9 lepattanót teljesített az erőcsatár), a csapat játéka rosszabb, mint a szezon korábbi szakaszában. John Wall ma is 24 pontos, 14 gólpasszos meccset hozott össze, beszórtak 12 triplát, de valami mindig van, ami nem klappol. Ma Bradley Beal volt az egyik kakukktojás, aki nagyon rosszul dobott, a másik pedig a védekezés. A Blazers a liga egyik legjobban dobó csapata a triplán túlról, ehhez képest a Washington, amelyben számos jó periméter-védő van, hagyta kibontakozni az ellenfél hátvédjeit. 

Marcin Gortat szerencsétlensége. Más lett volna a meccs képe, ha a lengyel center is pályára léphet, azonban mindezt csak a bemelegítésnél tehette meg – ekkor azonban meghúzódott a háta, így kénytelen volt visszaöltözni. 

Nicolas Batum hihetetlen számai. A sérült LaMarcus Aldridge már jó ideje hiányzik, ennek is köszönhető, hogy Batumnak sokkal több figyelmet kell fordítania a Trail Blazers lepattanózására. A Wizards ellen 14 lecsorgó labdát szedett össze, ezzel márciusban 143 pattanónál tart, amivel kiscsatár létére vezeti az NBA-t. 

A Trail Blazers legjobb dobói: Matthews 28/12, Lillard 23/9, Wright 15/9.
A Wizards legjobb dobói: Wall 24/15, Beal 18/6, Gooden 18.

Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 115-110

A Bucks nem úgy játszik, mint az utolsó. Minden győzelem számít a nyugati playoff-versenyfutásban, így a sereghajtó elleni hazai meccs is kötelező volt a GSW-nek – de nem volt könnyű szülés. A Bucks már a Portlandet is megszorongatta idegenben, és most a Golden State-nek is végig kellett koncentrálnia. A mindössze kilencfős Milwaukee-rotációból heten értek el legalább 11 pontot – a négy cserejátékos mindegyike, akik összesen 53 pontot szórtak. Brandon Knight (27 pont, 6 gólpassz) igyekezett lépést tartani Stephen Curry-vel, és a végjátékban okoztak kellemetlen pillanatokat. A hazaiak 108-100-ra vezettek, ám ekkor villámgyorsan berámoltak öt pontot a vendégek – végül Klay Thompson nagyon fontos triplája kellett, hogy ne érje kínos meglepetés a Warriorst. 

Előre menekül a Warriors. Két kiváló védőjátékosuk, Andrew Bogut és Andre Iguodala közül a center már visszatért, ám a mai meccsen előkerült valami a tavalyi GSW-ből: Stephen Curry és Klay Thompson szétlőtte a gyűrűt, David Lee a palánkok alatt pötyögte be a pontokat, a védekezés pedig elég ad hoc jellegű volt. A tavalyi villámjáték egyik haszonélvezőjén, Harrison Barneson látszott is, hogy el van szokva ettől a stílustól, 0/7-es mezőnyt hozott össze, viszont Jordan Crawford láthatóan élvezte a pörgősebb, támadóbb, lazább kosárlabdát, 12 perc alatt 12 pontot szórt be a kispadról beszállva - közte egy óriási távoli kosarat a 3. negyed végén.

A Warriors legjobb dobói: Curry 31/9, Thompson 29/9, Lee 22.
A Bucks legjobb dobói: Knight 27/3, Sessions 18/3, Henson 13.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus