A tizediket is hozta a Cavs, megvillant a Milwaukee

Hárman villogtak a Clevelandnél, hárman a Bucksnál - Jokics is megsérült, de Barton 37 pontjával nyert a Nuggets - Irving 36-ig jutott.

Megizzadt ugyan, de végül Atlantában is győzni tudott a Cleveland az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, így LeBron Jamesék sikerszériája már tíz mérkőzésre rúg - közelítenének az Irving-Horford páros vezetésével a Philadelphiát felülmúló Bostonhoz. A Milwaukee is megmutatta oroszlánkörmeit, kiváló védekezéssel nyert Portlandben, a Denvert a 37 pontos Will Barton vezette győzelemre Nikola Jokics sérülése után, míg a Jazz látványos játékkal lépett át a Clippersen. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 114-121

James magára vállalta a feladatot. Az első félidőben és különösen a második negyedben nem tudtak mit kezdeni a vendégek Dennis Schröderrel, a Hawks irányítója folyamatosan megbontotta a védekezést és helyzetbe hozta vagy magát, vagy a társait. A fordulás után azonban megkapta LeBron Jamest, aki óriásit védekezett rajta, megtörte a lendületét és megnehezítette a dolgát - ennek is köszönhetően fordítani tudott a Cavs, a harmadik negyedet 13 ponttal nyerte meg. Az előnyt innentől már nem is adta ki a kezéből, támadásban Love (25 pont, 16 lepattanó, 4/9 tripla), a padról beszálló Wade (19 pont, 3/5 tripla, 4 labdaszerzés, 2 blokk, 23 perc) és természetesen az említett James (24 pont, 12 gólpassz, 8/11 mezőnyből) is remekelt, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a negyedik játékrészben végig elöl maradjon a társaság - a végjáték szorosan alakult, de nem ingott meg a Cleveland, így sorozatban tizedik győzelmét is elkönyvelhette.

Volt kakaó a Hawksban. Kiváló támadójátékot mutatott be a hazai együttes, csak a harmadik negyedben került hullámvölgybe, amikor James megállította Schrödert és eltelt egy kis idő, mire megoldást találtak a helyzetre. A német irányító végül 27 ponttal zárt, a fiatalok közül Prince és Collins is jól játszott, a kispadról pedig kereken negyven pontot szórt be az Ilyasova-Belinelli páros, nem jelentett gondot a kosárszerzés. A hajrában még vissza is jöttek 113-112-re a tíz pont feletti hátrányukból, de James egy triplával, Wade pedig egy floaterrel válaszolt, így az utolsó percbe lépve eldőlt a meccs - a vereség ellenére nincs okuk szégyenkezni a hazaiaknak, készülhetnek a Brooklyn elleni meccsre. 

A Hawks legjobb dobói: Schröder 27/3, Ilyasova 22/12, Belinelli 18/6
A Cavaliers legjobb dobói: Love 25/12, James 24/9, Wade 19/9

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 108-97

Irving és Horford sok volt a Sixersnek. A Celtics párosa megint szenzációsan játszott és bár a reflektorfényben ismét a 36 pontig jutó irányító van, érdemes megemlíteni Horfordot is, aki 21 pontját 9/12-es mezőnymutatóval szerezte, leszedett nyolc lepattanót és kiosztott öt gólpasszt is, ő volt az ész a hazai csapat támadásaiban. Erre a duóra építve végig vezetett is a Boston, csak egyszer, a harmadik negyedben került egy kisebb gödörbe a gárda, de Marcus Morris egy perc alatt bevert hat pontjával, valamint Rozier triplájával gyorsan válaszolni tudott, majd a záró etapban jött Irving és eldöntötte a találkozót. Egyetlen problémájuk, hogy Marcus Smart bokafájdalmak miatt kiszállt a negyedik negyedben és bement az öltözőbe, azt nem tudni, hogy mennyire komoly a helyzet, de saját bevallása szerint egy gyors kezelés után már jobbnak érezte.

Nincs könnyű helyzetben a Philly. A szezon legnehezebb sorsolása eddig mindenképpen a Sixersé, már 21 találkozó alatt összecsaptak a liga összes nagyágyújával, a Bostonnal, a Houstonnal és a Golden State-tel kétszer is, ráadásul most is egy olyan idegenbeli túrán vesznek részt, ahol öt este alatt négy meccset játszanak, benne a Cavsszel, a Celticszel és a Pistonsszal. Ezúttal ráadásul Joel Embiid nem is lépett pályára, az előző esti 44 perc után most 40-et játszott és mindenben benne volt Ben Simmons (15 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 5 szerzett és 5 eladott labda), de így sem volt elveszett az együttes, Saricék leszedtek 15 támadópattanót, bevertek 16 triplát és végig volt tartásuk, nem törtek meg a hazaiak nyomása alatt. Brett Brown egyébként nem bánja, hogy ilyen nehéz a sorsolásuk, szerinte a fiatalok úgyis a legjobbak ellen tanulhatnak a legtöbbet...

A Celtics legjobb dobói: Irving 36/15, Horford 21/6, Morris 17
A 76ers legjobb dobói: Saric 18/9, Redick 17/12, Simmons 15

Denver Nuggets - Chicago Bulls 111-110

Barton hozta a meccset a Denvernek. Paul Millsap és Wilson Chandler nem léphetett pályára, Nikola Jokics pedig 16 perc után bokasérülést szenvedett, így eléggé elfogytak a hazaiak opciói támadásban. Előlépett azonban a kispadról beszálló Will Barton, aki meg sem állt egy 37 pontos karriercsúcsig (13/19 mezőnyből, 6/9 tripla) és hátára vette csapatát, majd a végjátékban rátett még egy lapáttal: az utolsó percben tripladobás közben faultolták és mindhárom büntetőjét értékesítve egyenlített, a következő támadásnál ismét faultot harcolt ki, végül három másodperccel az órán, egypontos hátrányban dobott egy duplát, amivel megnyerte a meccset a Nuggetsnek. Mellette még Harris és Faried emelhető ki, de Barton extrája nélkül megégett volna otthon a gárda, így is szinte végig hátrányban volt, ráadásul nem tudni pontosan, hogy mi van Jokiccsal - Michael Malone reméli, hogy nem dőlt ki hosszabb időre, bár ez a bokája már kétszer is kiment idén...

Ott volt a Bulls kezében. Villogtak a vendégek fiataljai, Kris Dunn (19 pont, 9/11 mezőnyből, 5-5 lepattanó és gólpassz) és Lauri Markkanen (20 pont, 9 lepattanó) is remekelt, de Robin Lopez, valamint Justin Holiday is hozzátette a magáét - Dunn jól mozgatta a gárdát, megvolt a ritmus és az átütőerő is támadásban. Hiába vezettek azonban gyakorlatilag végig, a hajrában nem tudtak mit kezdeni Bartonnal, védekezésben több hibát is elkövettek, így Dunn hiába dobott clutch kettest kilenc másodperccel a vége előtt, nem tudták megnyerni az összecsapást. Ezt bánhatják, mert már sorozatban hetedszer kaptak ki, így 2-13-mal zárták novembert, pedig minden esélyük megvolt arra, hogy megtörjék ezt a szériát.

A Nuggets legjobb dobói: Barton 37/18, Harris 21/9, Faried 14
A Bulls legjobb dobói: Markkanen 20/3, Lopez 20, Dunn 19/3

Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 91-103

Uralta a meccset a Bucks. Nyoma sem volt fáradtságnak a vendégeknél, az első percektől kezdve a Portland fölé nőttek és nagyon koncentrált, nagyon agresszív játékkal arattak értékes idegenbeli győzelmet. A védekezésük végig parádésan működött, de támadásban is nagyon tele volt velük a hazaiak keze, az Antetokounmpo-Middleton-Bledsoe trió 71 ponttal terhelte meg a portlandi gyűrűt, ráadásul mindegyikük azt csinálta, amiben igazán jó - eközben védekezésben is ők diktáltak, Antetokounmpo például három-három labdaszerzést és blokkot is bemutatott. A hamar megszerzett tíz pont feletti előny egy percig sem forgott veszélyben, sőt, inkább tovább nőtt és bár a végeredményen kozmetikázott kicsit a Blazers, így is impresszív sikert könyvelhetett el Jason Kidd csapata.

Komoly pofont kapott a Blazers. Kiváló formában, előkelő mérleggel érkezett meg erre a meccsre a Portland, de Lillardéknak ezúttal esélyük sem volt saját közönségük előtt, végig alárendelt szerepet játszottak. 4-6 után már nem vezettek többet, a második negyed közepétől kezdve végig tíz pont feletti hátrányban voltak, védekezésben képtelenek voltak mit kezdeni a Bucks sztárjaival, támadásban pedig nem tudtak igazán felpörögni, elvesztek Middletonék szorításában. Egyedül Jusuf Nurkic (25 pont, 11 lepattanó) tudta kihasználni, hogy fizikálisan minden vendégjátékossal szemben fölényben volt, de sem Lillard, sem McCollum nem tudott igazán érvényesülni, így komoly pofont kaptak - jó lesz állítani az irányzékon, a Pelicans ellen ennél többre lesz szükségük.

A Trail Blazers legjobb dobói: Nurkic 25, Lillard 18/6, McCollum 15/3
A Bucks legjobb dobói: Middleton 26/12, Bledsoe 25/3, Antetokounmpo 20

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 107-126

A végére elfogyott a Clippers. A négy kezdőjátékos hiányát nagyjából az első félidőben tudta elfedni a hazai alakulat, Lou Williams és Austin Rivers tűzerejével egálban voltak, de a harmadik negyedben már kezdett ellépni a Jazz, majd a negyedik játékrészben ei is dőlt a meccs: futottak egy 21-4-et a vendégek és végül 19 pontos győzelmet arattak. Hiába céloztak 50% felett Harrellék, elég egysíkú volt a játékuk, Griffin nélkül DeAndre Jordanhez is ritkábban jutott el a labda, a kispadról nem érkezett semmi érdemleges, a kezdő hátvédpár pedig ennyit tudott tenni az ügy érdekében - jelen állapotukban nem képesek többre, nagy kérdés, hogy mi lesz velük a folytatásban.

Lendületben a Jazz. Az utóbbi időben már kicsit sem látszik Quin Snyder csapatán a nyári átalakulás és a Gobert-Johnson-Hood trió hiánya, ezúttal is kiváló támadójátékkal aratott magabiztos idegenbeli győzelmet a társaság. A kezdőben az újonc Donovan Mitchell (24 pont, 6 gólpassz), a cseresorból Alec Burks (28 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) szórta meg magát, ketten együtt 9/16 triplát bombáztak be, csapatszinten 17/35-tel és 38 gólpasszal zártak - könnyed, látványos játékot mutattak be és sorozatban negyedik győzelmükkel ismét 50%-on állnak. 

A Clippers legjobb dobói: Rivers 25/9, Williams 20/9, Harrell 13
A Jazz legjobb dobói: Burks 28/12, Mitchell 24/15, Rubio 15/6, Sefolosha 15/3

A tabella ezen a linken megtalálható!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus