A Toronto ellen bizonyít a Pistons?

Drummondék megugorják-e ezt a lécet is, vagy a Raptors nagy falat lesz? Ezen felül pályán a Houston, a Chicago és New Orleans is

Négy meccset rendeznek ma az NBA-ben, a nagy formában lévő Pistons Torontóban meccsel, a Rockets Brooklynban lép parkettre, a Chicago az Orlandót fogadja, Anthony Davisék pedig Bostonba látogatnak – nézzük, mit érdemes tudnunk a találkozók előtt!

Boston Celtics – New Orleans Pelicans 01:30

Keleti túrára indul a Pelicans, akik eddig 0-6-ra állnak a „túloldal” ellen, viszont ebben a túrában főleg a konferencia gyengébb csapatai lesznek – a Boston mellett játszanak Philadelphiában és New Yorkban is. Legutóbb remekül játszva verték meg a Memphist, ami így elég nagy értékkel bír, hiszen ha az említett három csapatot megverik, a rájátszás-helyek közelébe kerülnek. A Celtics végre megoldotta a Green-cserét és megkapja Prince-t, de jelenleg Bradley van nagy formában, az utóbbi időben sorra hozza a húsz pont feletti meccseket. A találkozó egyetlen poszton eldőlhet, a Boston belső védekezése finoman szólva szellős, ha nem tudnak valamit kitalálni Anthony Davis ellen, akkor sok esélyük nem lesz – az erőcsatár márciusban 40 ponttal és 21 lepattanóval szomorította a Keltákat.

Brooklyn Nets – Houston Rockets 01:30

A Nets tovább süllyed, Brook Lopezék zsinórban öt vereséget szenvedtek el és utolérte őket a Miami a keleti playoff-helyek hátsó régiójában. 97 pont körül átlagolnak a szezont tekintve, a bukósorozatuk alatt viszont ez a szám bőven 90 alatti, ez pedig aligha lesz elég a Houston ellen – ráadásul több mint 16 labdát adnak el meccsenként. A Rockets úgy tűnik, kezdi megtalálni az új embereinek helyét és a megfelelő játékot, az elmúlt három meccsen már összeállt a védekezésük, rengeteg labdát szereznek (mindkettő tökéletesen illik a Nets gyengeségeihez) és atletikusságuk révén sorra dobják a könnyű kosarakat. Azt sem látni, hogy James Hardennel mihez kezdenek majd a hazaiak, de csapatszinten is 108 pontot átlagolnak az elmúlt öt találkozón. A Jazzt 31 eladott labdába hajszolták bele, a Brooklyn kissé identitás nélküli játékát könnyen szétszedhetik ma este.

Toronto Raptors – Detroit Pistons 01:30

Ma újra egy keleti nagycsapat ellen bizonyíthat a Detroit, az utóbbi kilenc meccséből nyolcat nyerő csapat gyűjtött már komoly skalpot, de az Atlantába beletört a bicskájuk. A Toronto védekezése közel sincs olyan jó, mint Teague-éké, 114 pontot kaptak átlagban a vereségszériájuk alatt, és bár a Boston ellen mutattak életjeleket, még nyitott a kérdés, hogy mire is elég ez a forma. A palánk alatt Drummondéknak a Valanciunas-James Johnson-Amir Johnson triót kell lenyomni, amennyiben sikerül, Lowry-ék nehéz helyzetbe kerülnek – a Pistons periméter-játéka óriásit javult Josh Smith elcserélése óta, képesek lehetnek tartani a lépést. Lowry és Jennings csatája is nagynak ígérkezik, de az igazi döntő faktor a palánk alatt lehet – mindkét csapatnak nagyon kell a győzelem, a Pistons bizonyíthat és csupán három meccsre van a nyolcadik helytől, de a Toronto helyzete is megingott, menniük kell az élmezőnnyel.

Chicago Bulls – Orlando Magic 02:00

A Chicago botrányos támadójátékot ad elő az utóbbi meccseken, bár legutóbb Pau Gasol bámulatos estéjével sikerült legyőzniük a Milwaukee-t. Az Orlando a konferencia második legrosszabb formában lévő csapata, szenvednek a pontszerzéssel, bár Vucsevics legutóbb 34 egységgel szezoncsúcsot hintett, Oladipóék gyenge formában vannak. Rose és Dunleavy játéka is kérdéses a hazaiaknál, pedig ez a győzelem most köztelező számukra, a zuhanó Magic ellen nem hibázhatnak, ha nem akarnak nagyon leszakadni az Atlantától. A vendégeknél Tobias Harris lehet, hogy ismét hiányozni fog sérült bokája miatt, így nagy dolog lenne, ha sikert tudnának aratni – azt azért hozzá kell tenni, hogy a Bulls csak 12-7-re áll otthon és főleg az 50% alatti csapatokkal szemben maradtak alul. Gasol és Noah munkája kulcsfontosságú lesz Vucsevicsen, aki itt felülkerekedik, az dominálni fog.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus