A Toronto mélyítheti tovább a Cleveland sebeit

A GSW ellen is megpróbálja a Pacers - a Bostont is bedarálja a Rockets? - a Hawks lehet a következő Westbrooknak.

 

Philadephia 76ers – Denver Nuggets 01:00

Mindkét csapat rossz passzban van, a Philly sorozatban hat, a Nuggets pedig három vereségnél jár, Gallinariéknál ráadásul egyre kevésbé működik a gépezet, főleg a védekezést tekintve – az utóbbi meccseiken rendre voltak borzalmas időszakaik ezen a téren. A Sixersnél inkább a támadójáték a kérdés, de alapvetően sokkal ők sem tartanak előrébb a védekezést tekintve, érdekes meccs lehet – a sérülések is befolyásolhatják a képletet, a hazaiaknál Covington, a vendégeknél Jokics hiányozhat.

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 01:00

Ez keleti csúcsderbi lesz, a Cavs kissé érthetetlen hullámvölgybe került, a Toronto pedig ezt kihasználva most akár utol is érheti a bajnokot. LeBron Jameséknél egyetlen komoly probléma volt az utóbbi találkozókon: nem játszottak elég keményen és koncentráltan sem elöl, sem hátul, ez pedig nem fog beleférni a remek szériában lévő, masszív, motivált Toronto otthonában. A hazaiak sorozatban hat sikernél járnak, elöl legalább annyira hatékonyak, mint a Cavs, és idén már kétszer kikaptak Irvingéktől szoros találkozón – most itt az esély a javításra, de mi motiválhatja a Clevelandet, ha nem egy ilyen meccs?

Brooklyn Nets – Washington Wizards 01:30

A Washington továbbra sem tud megindulni felfelé, az előző négy meccséből hármat elveszített a gárda, igaz, jó csapatoktól kaptak ki szoros küzdelemben, de nekik most már győzelmekre van szükségük. A Nets egy-egy bravúrt leszámítva nem nagyon tud meglepetést okozni, leginkább az átlagosan bekapott szűk 115 pont miatt, kérdés, hogy Bradley Bealék ellen mire mennek majd a hazaiak. A gyors kosárlabda papíron feküdhet a fővárosiaknak, Wall nagyon élhet egy ilyen találkozón, márpedig a Brooklyn továbbra is ezt erőlteti – Brook Lopez karriercsúcsokat dönt kintről és negatív karriercsúcsokat bentről…

Atlanta Hawks – Oklahoma City Thunder 01:30

Nagyon ellentétes úton jár a két csapat, az Atlanta egészen érthetetlen összeomlást produkál, és az előző hat találkozóját elveszítette, míg az OKC Russell Westbrook zsinórban elért öt tripla-duplájával megnyerte előző öt mérkőzését. Most is az ő kikapcsolása lehet a Hawks fő feladata, már amennyire lehetséges, de ez sem biztos, hogy elég lesz, amíg ennyire nem képesek saját játékukat játszani Korverék támadásban. A Thunder ugyan fáradtabb, és ha Steven Adams hiányzik, azt nagyon megérezheti a gárda, de a jelenlegi formákat elnézve így is a vendégcsapat az esélyesebb.

Chicago Bulls – Portland Trail Blazers 02:00

A Bulls a Dallas ellen elszenvedett váratlanul nagyarányú vereség után otthon igyekszik rendezni a sorokat, míg a továbbra is 50% környékén mozgó Blazers a jobb szériát igyekszik meglovagolni – az utóbbi négy meccsből hármat megnyertek Damian Lillardék. Mást játszanak a felek, Wade-ék remek védekezéssel és kontrollált, a festékre összpontosító támadójátékkal sikeresek, a Portland viszont a hátvédek tűzerejére épít, miközben hátul többször bajba kerül. Kérdés, hogy most ki tudja ráerőltetni akaratát a másikra, az előző találkozójukat 113-88-ra nyerte a Chicago, most ennél szorosabb összecsapás következhet – a fő kérdés, hogy „eldobja-e az agyát” Lillard és McCollum, illetve hogy mennyire képes vállalhatóan működni a vendégek periméter-védekezése.

Milwaukee Bucks – San Antonio Spurs 02:00

Remek formában van a Milwaukee, kifejezetten jól játszva nyerték meg az előző négy meccsüket Jabari Parkerék, míg a Spurs az Orlando elleni vereség óta az Orlandót és a Washingtont gyűrte le szoros küzdelemben. Annyira nem meggyőzőek Gasolék, de a 11-0-s idegenbeli mérleg nem véletlen, és még akkor is jó esélyeik vannak a liganegyedik védekezésükkel, ha Tony Parker ezúttal sem tud majd pályára lépni. Döntő lehet az Antetokounmpo-Leonard csata, illetve hogy a San Antonio magasemberei mire mennek a Bucks gyors játékával és a „hosszú karok erdejére” építő védekezésével szemben.

New Orleans Pelicans – Memphis Grizzlies 02:00

A New Orleansnak nagyon kellene ez a győzelem, hiszen az előző két meccsét elbukta a társaság és megint csak 7-14-gyel áll, míg a Grizzlies erősen tartalékosan is hozta az előző két találkozóját. Marc Gasol és Tony Allen remekül irányítja a fiatalokat, és bár támadásban kevésbé produktívak, a kőkemény védekezésre építve nagyon masszívak és kiegyensúlyozottak a végjátékokban is. Kérdés persze, hogy ezt hosszabb távon meddig lehet csinálni nyolc-kilenc bevethető játékossal, de a Pelicans sem pihent, hiszen back-to-backből érkezik. Anthony Davistől valószínűleg most is „monster” este kell a sikerhez, kérdés, hogy ő mire megy Gasollal a palánk alatt, illetve hogy Holiday-ék mennyire lesznek hatékonyak a periméteren – ha lesznek megbízható fegyvereik, jó esélyeik lehetnek.

Houston Rockets – Boston Celtics 02:00

Óriási formában van a Rockets, a gárda 4-1-gyel zárta nyugati túráját, minden meccsén eljutott legalább 117 pontig,, és nyerni tudott a Golden State otthonában is, így hatalmas önbizalommal léphet pályára ezen az estén. Szégyenkezni éppen a Bostonnak sincs oka, idegenben is remekel a gárda és sorra hozza a győzelmeket, elsősorban Isaiah Thomasra építve, de kérdés, hogy tűzerőben mennyire tudják majd tartani a tempót a vendégek. Valószínűleg látványos, lendületes, sok kinti dobást hozó meccset látunk, ahol elsősorban a Celticsnek kell majd kapaszkodnia – a Rocketsnél négy játékos is ott van az NBA top tízében a bedobott hármasokat tekintve…

Dallas Mavericks – Charlotte Hornets 02:30

A Chicago meglepő legyőzése ellenére nem lett jobb csapat a Mavs, továbbra is nagyon összevissza kerettel dolgozik Rick Carlisle, míg a Hornets jóval készebb, potensebb együttes – még akkor is, ha Marvin Williams sérülése meglátszik a játékukon. A hazaiak támadójátéka a Barnes-Matthews párostól és főleg utóbbi kinti dobóformájától függ, ha ülni fognak az ő dobásaik, akkor lehet keresnivalójuk, főleg ha a Hornets nem tud kiegyensúlyozott lenni – az utóbbi időben kicsit hektikus Walker játéka is, képes extrára és betlire is, felváltva.

Los Angeles Lakers – Utah Jazz 04:30

Mindkét együttes sérüléshullámmal küzd, a hazaiaknál Russell és Young mellett Calderon és valószínűleg Larry Nance sem léphet pályára, el is veszítettek az előző négy meccsükből hármat, míg a Jazz ugyan jó formában van, de nekik is vannak gondjaik az egészséggel. A fő hiányzójuk most George Hill lehet, és a játékukon az mindig nagyon meglátszott, hogy ő ott volt-e a pályán, jó hír viszont számukra, hogy kilenc kihagyott találkozó után valószínűleg visszatérhet most Derrick Favors. Védekezésben több kategória a különbség a csapatok között, támadásban pedig jelen állapotában nem biztos, hogy tudja ezt ellensúlyozni a Los Angeles.

Golden State Warriors – Indiana Pacers 04:30

A Pacers tegnap remek játékkal megverte a Clipperst, visszatért Paul George és CJ Miles is, önbizalommal telve utazhatnak a Golden State otthonába is. A back-to-back azonban nem segíti az ügyüket, hiszen egyrészt tökéletes állapotban is nehéz nyerni az Oracle-ben, másrészt nem biztos, hogy George-ék rögtön bírják majd a dupla terhelést, vagy hogy egyáltalán pályára lépnek-e. A Warriors támadójátéka továbbra is szenzációs, és bár becsúszott egy Houston elleni vereség, azóta a Phoenixet már a földig rombolták Kevin Duranték – az Indiana védekezése most annyira nem acélos, hogy nagyon extra dobóforma nélkül reális esélyeik legyenek Turneréknek.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus