A Torontót fogadja a Clippers, Indianában a GSW

Kötelező győzelem előtt áll a Spurs - Detroitba látogat a Rockets - Embiid vs. Whiteside - a Memphist fogadja a Charlotte - beharangozó.

 

Philadephia 76ers – Miami Heat 01:00

A centerek csatájára készülhetünk, hazai oldalon Joel Embiid, a vendégeknél pedig Hassan Whiteside villog eddig elöl-hátul – amelyikük felül tud kerekedni, az előnyhöz juttathatja csapatát. Mindkét gárda győzelemből érkezik, és hazai pályán eddig kifejezetten biztatóan játszott a Philly, Stauskasék egyre jobb támadójátékot produkálnak, az utóbbi hat meccsükből hármat nyertek – a Miami is lendületben van, de ők elsősorban a védekezés miatt. Izgalmas és érdekes találkozó lehet, kérdés, hogy melyik fél dob majd pontosabban és hogy mi történik a palánk alatt.

Washington Wizards – Phoenix Suns 01:00

Egy biztató találkozó után legutóbb ismét kikapott a Washington, méghozzá újfent pocsék védekezéssel – ugyanezzel küzd a Phoenix is, így valószínűleg sok pontra számíthatunk. Mindkét oldalon a hátvédek diktálják az iramot, így az lehet a döntő, hogy a Wall-Beal kettős mire megy Bledsoe-val és Bookerrel szemben, de utóbbit erősen befolyásolta az utóbbi meccseken a sérülése, kérdés, hogy most milyen állapotban lesz. A hazai pálya a fővárosiak mellett szól, de otthon is negatív a mérlegük, úgyhogy ez nem életbiztosítás – igaz, a vendégeknél többen, így például a remek formában lévő TJ Warren is sérüléssel bajlódik, az ő játéka kérdéses.

Charlotte Hornets – Memphis Grizzlies 01:00

Nagy formában van a Grizzlies, az elmúlt négy meccsét megnyerte a gárda, hol a remek támadójátéknak, hol a kőkemény védekezésnek köszönhetően, gyakorlatilag bármihez alkalmazkodni tudnak Gasolék. Hátul most már egyre stabilabbak, és bár Chandler Parsons megint kidőlt, elöl is alakul a játék, kérdés, hogy a Hornets remek védekezése ellen mennyire tudnak kibontakozni. Ez a túloldalra is igaz, Kemba Walkeren és Nic Batumon nagyon sok múlik a Charlotte-nál, ha ők nem tudnak érvényesülni Conley és Allen szorításában, akkor nem nagyon tudnak mihez nyúlni, nehéz helyzetbe kerülhetnek.

Indiana Pacers – Golden State Warriors 01:00

A Pacers tegnap hosszabbításban verte idegenben az OKC-t, méghozzá Paul George nélkül, ami amellett, hogy nagyon fontos és önbizalom-növelő győzelem volt, nem túl jó alap egy back-to-backhez – főleg nem a Warriors ellen. A vendégeknél Steph Curry-nek volt mostanában egy-két gyengébb meccse, de így is őrült tempót diktálnak, amit még kipihenten és egészségesen is nehéz tartani – ráadásul a hazaiaknál Myles Turner és CJ Miles játéka is kérdéses. A GSW most már zsinórban hét győzelemnél jár, idegenben is sorra nyeri a meccseket és 7-1-re áll, most is egyértelmű esélyesek a 116,8 pontot átlagoló Duranték.

Detroit Pistons – Houston Rockets 01:30

Megtört a Pistons hazai szériája, már otthon sem veretlen Van Gundy együttese, összességében pedig sorozatban három vereségnél járnak Harrisék. A Rockets ellenben szárnyal, legalábbis ami a támadójátékot illeti, James Harden tökéletesen vezényli a gépezetet, a többiek pedig a keze alá játszanak, ezzel idegenben is eredményesek voltak eddig. Tűzerőben nagy különbség van a felek között, a kérdés elsősorban az lesz, hogy a Pistons védekezése mennyire tudja korábbi önmagát idézni és mennyire nehezíti meg Hardenék dolgát – Andre Drummondnak ezúttal is nagy szerepe lehet.

Milwaukee Bucks – Orlando Magic 02:00

Ismét süllyed a Bucks, sorozatban három vereségnél tart a csapat, míg a Magic éppen felfelé halad, Paytonék az előző két meccsüket megnyerték. Nagy különbség ezzel együtt nincs a felek között, egyikük sem a hatalmas tűzerőről és ellenállhatatlan támadójátékról híres, de a hazaiaknál van két olyan játékos, aki egyedül is képes helyzeteket teremteni, míg az Orlandónál ez egyelőre nincs így – cserébe viszont védekezésben most már egész pofás dolgokat művel Frank Vogel együttese. Kérdés, hogy Antetokounmpo és Parker betöréseit mennyire tudja majd kezelni Ibaka, Vucsevics és Biyombo, illetve ha ezt megoldják, akkor elöl lesz-e bennük annyi, hogy idegenben mérkőzést tudjanak nyerni.

Minnesota Timberwolves – Boston Celtics 02:00

A Minnesota egy jobb időszak után legutóbb „megfulladt” a Memphis szorításában, gyakorlatilag semmi nem működött, Tom Thibodeau pedig abban bízik, hogy ismét korábbi remek támadójátékukat tudják bemutatni. Ebben kulcsszerepe van Andrew Wigginsnek, aki 25,7 pontot átlagol eddig, de legutóbb megállt hét egységnél, és egyébként is 0-8-ra áll a gárda, amikor 45% alatt dob mezőnyből – ez most is döntő lehet. A Celticsnél visszatért Crowder és Horford, ezt pedig rögtön meg is érezték, mindketten hasznos játékkal jelentkeztek, és most is ez kell tőlük – Horfordnak Townsszal, Crowdernek pedig Wigginsszel lesz fontos dolga. A vendégek támadójátéka persze továbbra is Isaiah Thomasra épül, de így ismét több lábon állhat a társaság, ráadásul nagyobb önbizalommal érkezhet a mérkőzésre.

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 02:30

Nagy különbség van jelenleg a csapatok között, a San Antonio zsinórban öt győzelemnél, a Mavs pedig ugyanennyi vereségnél jár, és amíg a hazaiak a liga élcsapatai közé emelkedtek, a vendégek jelenleg az utolsó helyen állnak. A Dallasnál a támadójáték siralmas, a hiányzók miatt nincs bennük pont, a Spurs védekezése pedig egyébként is ligaelit, így nem lepődnénk meg, ha esetleg ismét 80 pont alatt maradnának Barnesék. A hazaiaknál gyakorlatilag minden rendben, csiszolják a játékukat, miközben hozzák a meccseket, ez most számukra mindenképpen kötelező győzelem.

Los Angeles Clippers – Toronto Raptors 04:30

Ez mindenképpen rangadó lesz, a Raptors nehéz, fizikális meccsen szenvedett fájó vereséget tegnap Sacramentóban, most pedig a ligaelsőhöz utaznak a back-to-back második felén Valanciunasék – igaz, a Clippers sem pihenhet sokat, ezt követően hatmeccses idegenbeli túrára indul. A vendégeknél tegnap idei első igazán gyenge meccsét játszotta DeRozan, és Paulék védekezése ellen sem számíthat sok jóra, igaz, ő korábban több hasonló feladatot megoldott már – a sikerhez szükségük lesz az ő extrájára is. A Clippers a második legjobb védekezés mellett a harmadik legjobb támadójátékot produkálja eddig, így hazai pályán mindenképpen esélyesek Griffinék és pihentebbek is, mint a Raptors – ezzel együtt nem számíthatnak könnyű estére.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus