A Torontót fogadja a Houston, Brooklynba látogat a Boston

Az NBA jelenlegi három legjobb csapatából kettő is pályára lép hajnalban, nézzük, hogy mire számíthatunk. 

 

Brooklyn Nets - Boston Celtics 01:30

A Celtics egyelőre megállíthatatlan, pedig annyi akadályt kell leküzdenie a társaságnak a sérülésekkel, és sokszor annyira gyenge a támadójátéka, hogy rendre óriásit kell küzdenie minden sikerért - ezt azonban mindig megteszi, zsinórban 12 sikernél jár, és továbra is ligaelső védekezést mutat be a gárda. Természetesen Brooklynban is abszolút favoritként léphetnek pályára Horfordék, akiknél van némi esély (utazik a csapattal) Kyrie Irving játékára is, de ha végül pályára lép, azt maximum maszkban teheti meg. A Netsnél viszont biztosan hiányozni fog a vezér, D'Angelo Russell többmeccses kihagyásra kényszerül, ez pedig érzékenyen érintheti a hazaiakat, mert ő nagyon sokat tett hozzá a támadójátékukhoz, főleg a negyedik negyedekben. Idén még nem találkoztak a felek, de az elmúlt öt összecsapásukat megnyerte a Boston, és nyilván most is nagy blama lenne a vereség számukra - igaz, egyszer minden sorozat megszakad...

Houston Rockets - Toronto Raptors 02:00

Ez lesz a játéknap rangadója, hiszen a Rockets jelenleg a liga három legjobb csapata közé tartozik, a Toronto pedig ugyan nem villog annyira mostanában, de a játékereje egyértelmű - két győzelem után a Celticstől kaptak ki Lowryék legutóbb. A Houston száguld, zsinórban hat győzelemnél jár, James Harden MVP-formában van, a sikerszéria alatt pedig övé a leghatékonyabb támadójáték, a leghatékonyabb lepattanózás, a negyedik legjobb védekezés és a második legjobb net rating - ha csak nem jön egy kivételesen gyenge dobóforma, most is egyértelműen ők lesznek a favoritok. A rövid rotáció azért okozhat gondokat, illetve a Raptors védekezése elég agresszív tud lenni a periméteren, ahogy a lepattanózásban is megnehezítik ellenfelük dolgát Ibakáék, de ha úgy védekezik a Houston, olyan sok labdát szerez, úgy vált hátul, ahogy az elmúlt találkozókon, akkor mindenképpen fölényben lesz. 

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 02:30 (ÉLŐ - Sport1)

Ugyan a Bucks ellen borzalmas teljesítménnel siklott ki a Spurs-expressz, legutóbb már bámulatos támadójátékkal sikerült javítania Gregg Popovich alakulatának, amely Dallasba is úgy utazik, hogy kötelező számára a győzelem. A hazaiaknál Dennis Smith Jr. tapasztalatszerzése az elsődleges, mostanában egészen jól is játszik az újonc irányító, de a csapata nincs egy súlycsoportban a San Antonióval: a Mavs 2-12-vel szerénykedik, Seth Curry még mindig sérült, Nerlens Noel úgy fest, hogy kikerült a képből, bőven van gond. A vendégek múltkor öt játékosukat is nélkülözték, most valószínűleg Green és Ginobili is visszatérhet, nagy blama lenne számukra egy vereség. Érdekesség, hogy a Dallas általában az első félidőkben még képes partiban lenni jó csapatok ellen is, de a harmadik negyedekben rendre összezuhant eddig.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus