A Warriors lemosta a Memphist, vezet az Atlanta

Curry-ék triplaesővel áztatták el a Grizzliest, karnyújtásnyira vannak a nyugati döntőtől - parádés végjátékban nyert a Hawks

A Memphis nem tudta pótolni Tony Allent, a Golden State triplafesztivált rendezve aratott könnyed győzelmet az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában – ezzel egy mérkőzésre került a konferencia-döntőtől. A játéknap másik összecsapásán parádés végjáték után Al Horford kosarával tudott nyerni az Atlanta a Washington ellen, így a keleti első kiemelt is 3-2-es előnyből várhatja a folytatást. Íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: Al Horford széles háta

Atlanta Hawks – Washington Wizards 82-81

Pierce hiába javította a hibáját. A mérkőzés első felében inkább az Atlanta akarata érvényesült, később a visszatérő John Wall vezérletével a Washington fordított és hétpontos előnyt épített ki a harmadik negyed végén. A Hawks egy 12-0-s futással újra átvette a vezetést, az utolsó másodpercek azonban rendkívül izgalmasra sikeredtek. 78-78-nál Paul Pierce elhagyta a labdát, a leindításból ziccert dobott Carroll – a veterán azonban a következő támadásnál javított és nyolc másodperccel a vége előtt berámolt egy triplát. Ez azonban nem bizonyult újabb győztes kosárnak, mert Schröder betörése után Horford érkezett a támadópattanóra és miután eltakarította az útból a vendégeket, feltette a ziccert – a remekül játszó center duplájával az utolsó pillanatban nyerni tudott az Atlanta.

Törött kézzel is kell Wall. A Wizards irányítója úgy is fontos szerepet játszott, hogy nyilvánvalóan nem teljesen egészséges – ennek ellenére 37 percet töltött a parketten, 15 pontot és 7 gólpasszt tudott hozzátenni. A pontfelelős ismét Bradley Beal volt, de Pierce „csak” az utolsó hármassal jelentkezett érdemben, Nené láthatatlan volt és Gortatot is elnyomta Horford – mindemellett a kispadról összesen kilenc pont és 3/21-es mezőnymutató érkezett a vendégeknél. Mindkét fél remekül védekezett a periméteren, így elmaradtak a triplaesők, nem volt igazán kiemelkedő játékos sehol – mindenesetre a hazaiaknál hiába hozta a pontokat Teague, Schröder volt a pályán az utolsó percekben. A kulcs végül Al Horford volt és nem is csak a győztes kosara miatt, hiszen a 23 pontos, 11 lepattanós dupla-duplája mellett öt blokkot is kiosztott és jórészt neki köszönhető, hogy a Hawks ismét fölénybe tudott kerülni belül – ezzel karnyújtásnyira került a gárda a főcsoport-döntőtől.

A párharc állása: 3-2 a Hawks javára.

A Hawks legjobb dobói: Horford 23, Millsap 14, Teague 14/6
A Wizards legjobb dobói: Beal 23/3, Wall 15, Gortat 14

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies 98-78

Steph Curry-nek csak kintről szabad. A frissen megválasztott MVP nem cifrázta túl, összesen három dobást kísérelt meg a triplavonalon belülről (mindegyiket elrontotta), így 6/13 hármassal, 18 ponttal zárta a találkozót – ezzel egyébként ő érte el leghamarabb a 100 bedobott triplát a playoffban, hét meccsel megelőzve a korábbi rekorder Ray Allent. Curry emellett playoff-karriercsúcsot jelentő hat labdaszerzést produkált, a Warriors periméter-védekezése pedig teljesen megfogta a Memphist – a látottak alapján óriási javulás kell Conley-éktól, hogy a hatodik meccsen ne érjen véget a sorozat.

Mélyen van a Grizzlies. Tony Allen nélkül eltűnt a vendégek ereje, a periméteren Curry és Thompson is szabadon dobálhatott, ráadásul Barnesnak, valamint a padról érkező Iguodalának is sok üres helyzete volt – ez a négyes 59 pontot és 14 triplát süllyesztett el. Emellett a Memphis támadójátéka is becsődölt, képtelenek voltak betalálni kintről, Randolph helyzeteit elvette a Green-Barnes páros, de Marc Gasolon is jól védekezett Bogut – egyetlen pillanatig sem volt reális esélye a vendégcsapatnak. A Grizzlies még nem érte el a száz pontot ebben a sorozatban, ez pedig hosszútávon biztos halál a Golden State-tel szemben – van még innen kiút?

A párharc állása: 3-2 a Warriors javára.

A Warriors legjobb dobói: Thompson 21/9, Curry 18/18, Iguodala 16/6
A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 18, Randolph 13/3, Conley 13

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus