A Warriors negyedszer is kioktatja a Houstont?

Hardenék újra megpróbálkoznak Thompsonékkal, de ezen felül is befért három komoly rangadó a tizenkét meccses mai menübe

A nap rangadóján a ligaelső GSW Hardenéket fogadja és söpörheti a szériát az alapszakaszban. A Portland Phoenixbe, a Toronto Memphisbe, az OKC Washingtonba látogat rangadózni – de pályán az Atlanta, a Dallas és a Cavs is. Nézzük, mit kell tudnunk a 12 meccses játéknap előtt!

Charlotte Hornets – Miami Heat 01:00

Nagy formába lendült a Charlotte, az utóbbi két és fél hétben csupán a címvédő San Antoniótól kaptak ki – egyébként kilencből nyolc találkozót győzelemmel zártak. Ezt elsősorban a megkeményedő védekezésüknek köszönhetik, január 3-a óta 88 pontot kapnak átlagban, amivel másodikak a vonatkozó listán – sőt, most már a támadójátékuk is kiteljesedhet, hiszen Al Jefferson már visszatért, ma pedig Kemba Walker is pályára léphet. Az irányító majdnem 30 pontot átlagolt a kétmeccses pihenője előtti időszakban, a center pedig ma már több percet kaphat, mint legutóbb. A Miaminál egyébként is gond van centerposzton, hiába húzták elő a semmiből Whiteside-ot, a középjátékos bokája tegnap megsérült és ma nem utazik a csapattal – nélküle itt megint vékony lesz a Miami. Erik Spoelstra csapata tegnap remekül védekezett a Thunder ellen, viszont támadójátékukat és palánk alatti hátrányukat ez nem tudta kompenzálni, ma pedig ugyanezeket a gondokat kellene megoldaniuk.

Cleveland Cavaliers – Utah Jazz 01:00

A Cavs gyengélkedésétől volt hangos a liga nem régen, azóta viszont nagyot fordult a világ, sorozatban négy győzelemnél tartanak, ebben pedig elkapták a Chicagót is, ami mindenképpen komoly skalpnak számít. LeBron James vezérletével elöl-hátul megemberelték magukat, viszont a fővezér játéka betegség miatt kérdéses – amennyiben nem tud pályára lépni, ismét gondban lehetnek a hazaiak, nélküle 1-9 az idei mérlegük. A Jazz védekezése nem enged sok levegőt az ellenfélnek, ha kiveszik a Cavs „értelmi szerzőjét” az ingatag támadójátékból, könnyen akadhatnak problémák – Gobert vezérletével parádésan védik a gyűrűt a vendégek. A periméterről JR Smith eddig komoly tűzerőt jelent, de az azért valószínűtlen, hogy innen nyerje meg a meccset a Cavs – persze kérdés, hogy támadásban mit nyújt a Jazz, a Spurs ellen dobott 69 pont ma nagyon kevés lesz.

Philadelphia 76ers – New York Knicks 01:00

Öt hét után megtört a jég és meccset tudott nyerni a Knicks – Carmelo Anthony-ék a New Orleanst tudták legyőzni. Rögtön itt az esély a duplázásra, a közvetlenül előttük lévő Philadelphia sem lehet magabiztosabb annak ellenére, hogy az utóbbi időben azért több győzelmet szereztek, mint a vendégek. Védekezésben előrébb járnak a Knicks-nél, a pontszerzéssel viszont mindkét oldalnak komoly gondja van – más kérdés, hogy a New York a periméteren a Kecskemétet sem tudja megfogni, Carter-Williamsnek nagy estéje lehet. Persze Anthony-ra sincs igazi opció hazai oldalon, de sokpontos meccsre így sem számíthatunk – 90-90 pont körül átlagol mindkét fél, amivel a liga két legrosszabb csapatáról beszélünk.

Atlanta Hawks – Indiana Pacers 01:30

Az Atlantával kapcsolatban minden nagy szó elcsépelt már, a 13 zsinórban érkező győzelemnél is beszédesebb az, hogy november 28-a óta összesen kétszer kaptak ki. 1993 óta nem nyert a csapat sorozatban 14-et, most pedig az egymás után ötöt, idegenben négyet bukó Indianát fogadják. A Pacers topcsapatnak számít védekezésben, de támadásban a liga aljába tartozik és mivel a Hawks elöl-hátul elit, sokpontos meccsre aligha számíthatunk. Az Indianát azért át lehet játszani (James Harden tudna erről mesélni), a hazaiak viszont a liga legjobbjai ellen is 90 kapott pont körül átlagolnak – emellett hatékony támadójátékuk hozza a kötelezőt. Kyle Korver parádés formájára szükségük lesz, hiszen Hibbert révén a gyűrűt kőkeményen védik a vendégek, viszont a periméteren azért verhetőek bőven – viszont George Hill nélkül továbbra sincs igazi irányítójuk. Előbb-utóbb nyilván megszakad a Hawks sorozata, de otthon, a jóval gyengébb és egyértelmű gyenge pontokkal rendelkező Indiana ellen erre kicsi az esély.

Detroit Pistons – Orlando Magic 01:30

A Pistons 11-3-ra áll az utóbbi időben, amivel erősen célba vették a keleti rájátszást – ráadásul ebből a három vereségből is az Atlanta ellen érkezett kettő. A legutóbbi találkozón is dominált a Monroe-Drummond páros, csak Brandon Jennings 1/10-es mezőnymutatója nem fért bele, ő ma élvezetes harcot vívhat az újonc Elfrid Payton ellen. A Magic irányítója sorra hozza a jobbnál jobb meccseket, Oladipo (26-ot átlagol az utóbbi négy meccsen) és Vucsevics pontjai is rendben vannak, de a Thunder elleni brutális vereség azért mély nyomokat hagyhatott bennük. A védekezést sürgősen össze kell kapniuk, mert Jennings-ék átrohannak rajtuk, Jodie Meeks révén hatékonyak a kinti dobásaik is, otthon pedig négyet nyertek az elmúlt hat meccsből – védekezésben egyik oldal sem elit, de a Pistons tornyai hatékonyak, egy pontháborút alighanem megnyernének a hazaiak.

Memphis Grizzlies – Toronto Raptors 02:00

Mike Conley visszatérése sem volt elég a Memphisnek, hogy ellenálljanak a dallasi nyomásnak – 3/22-es triplamutatójuknak hála otthon kaptak ki Rondóéktól. A Toronto védekezése nem túl hatékony a periméteren, mindenképp javulniuk is kell a hazaiaknak kint, mert csak a Gasol-Randolph párosra nem építhetnek – Valanciunas és a két Johnson révén a Raptors is minőségi rotációt tud itt kiállítani. Lowry kissé fáradtnak tűnik, 2015-ben 35%-kal dob mezőnyből, 1/18 triplát értékesített, DeRozan pedig legutóbb pont nélkül zárt – a Conley-Allen-Lee trió ellen nehéz estéjük lesz, nagyot kell javulniuk nekik is ezen a téren. A Toronto a Milwaukee elleni győzelemmel lezárta rossz sorozatát, de jelenleg vékonynak tűnnek ahhoz, hogy a Greennel kiegészülő Grizzlies otthonából is győzelemmel távozzanak.

Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks 02:00

A Mavericks legutóbb nagy győzelmet aratott Memphisben, a remeklő Ellis mellett végül Nowitzki volt nagyon clutch – ezek után a nyugati utolsó Minnesotához látogatnak. A Wolvesnál Andrew Wigginsnek is becsúszott egy gyengébb este legutóbb a Charlotte ellen, Shabazz Muhammad nem bevethető, Kevin Martinnak pedig kell még egy kis idő a visszatérésre, így minimális támadópotenciállal rendelkezik a hazai csapat. Védekezésben még ennyivel sem bírnak, a betörő Ellis-Rondo páros jó eséllyel ízekre fogja szedni LaVine-éket, de Tyson Chandler is zsinórban három dupla-duplánál tart, ahogy Nowitzki is hatékonyan dolgozik – nem nagyon lehet mondani olyat, amiért esélye lenne a Minny-nek. 2010 februárja óta nem kapott ki zsinórban tízszer otthon a Wolves, ma valószínűleg ez is bekövetkezik.

New Orleans Pelicans – Los Angeles Lakers 02:00

Az előzetes hírekkel ellentétben Anthony Davis nem léphetett pályára a Knicks ellen, így meglepetésre kikaptak Anthony-éktól – méghozzá elég simán, botrányos dobóformát mutatva. Ma már biztos, hogy nem tudják pótolni legjobbjukat és Jrue Holidayt, ezért valószínűleg Davis már játszani fog – nem engedhetik meg maguknak az újabb könnyelmű botlást. A Lakersnél Kobe Bryant a hírek szerint nem lép parkettre, márpedig nélküle ez a támadójáték nem életképes, a védekezésük pedig még ezt is alulmúlja. Ugyan rengeteg egy-egyet játszik a Pelicans és keveset passzolnak, Linék ellen ez is elég lehet, ha Davis játszik és hozza a formáját – egyetlen minőségi védője sincs a vendégcsapatnak. Boozer kisebb sérüléssel bajlódik, de valószínűleg játszik, Ronnie Price könyöke még mindig nem jött rendben, Tarik Black pedig biztosan kihagyja a derbit bokaproblémák miatt.

Washington Wizards – Oklahoma City Thunder 02:00

A Wizards frontcourtja elkezdte gyártani a pontokat, ez pedig eredményesebbé tette a csapatot – az utóbbi időben kisebb gödörbe kerülő fővárosiak újra hatékonyan kosaraznak elöl és hátul is. A Thunder két félelmetes győzelem után tegnap gyengén játszva is nyert Miamiban, mindenesetre érdekes lesz, hogy ma mihez kezd Durant és Westbrook – papíron a Heatnél is csak Deng volt jó védő, mégis megfogták őket. Két kiválóan lepattanózó csapatról beszélünk, a palánk alatti munka döntő faktor lehet, hiszen a Wizards majdnem 70%-kal dolgozik a gyűrű közeléből (elsősorban a magára találó Gortat-Nené páros jóvoltából) – viszont Adams, Perkins és Ibaka is szívhatja a vérüket. Külön érdekes lesz Westbrook és Wall csatája, amelyik irányító dominálni tud, az a csapat tudja érvényesíteni akaratát.

Phoenix Suns – Portland Trail Blazers 03:00

Nagy bajban lehet a Blazers, azok után, hogy sorra bukták a rangadókat, LaMarcus Aldridge megsérült és hosszabb időt hagyhat ki – minőségi pótlás hiányában a periméterre koncentrálódhat a játékuk. Itt viszont pont emberükre akadnak, a Bledsoe-Thomas-Dragic triónak nem nagyon állt ellen senki karácsony óta, otthon pedig hat meccs óta nem találtak legyőzőre. Nagy csatát várhatunk a hátvédek között, a Lillard-Matthews páros is rendkívül produktív, viszont gyakorlatilag értékelhető magasember nélkül nehéz lesz Markieff Morrist és a hatékonyan játszó Alex Lent megállítani. A Phoenix menekül a Thunder elől, a Blazers pedig nagy harcban van a 2. helyen, de Aldridge nélkül azért más kategóriába tartoznak.

Sacramento Kings – Brooklyn Nets 04:00

A Nets a liga leggyengébb csapata január 4-e óta, 1-8-as mérleget szenvedtek össze, egyetlen győzelmüket viszont a remeklő Washington otthonában szerezték. Deron Williams zsinórban hatodik mérkőzését is kihagyja ma, Joe Johnson gyenge formában van (32,1%-kal dob az utóbbi hat meccsen), a Lopez-Plumlee páros pedig nagyon kevés társak nélkül. Ma ráadásul Cousins személyében méltó társra is akadnak, a Kings centere sorra hozza a 20-10-es meccseket, igaz, óriási szerepe van abban is, hogy irtózatosan sokszor adja el a labdát csapata. Erre ma is figyelniük kell, a gödörben lévő Brooklyn is ki fogja használni az adódó lehetőségeket, ha könnyű ziccereket ajándékoznak nekik. A Sacramento támadójátéka egyébként is pontatlan, főleg ami a távoli dobásokat illeti – nem számíthatunk túl sok pontra, viszont a centerek harca igazi csemegének ígérkezik.

Golden State Warriors – Houston Rockets  04:30

A napot egy nyugati rangadó zárja, méghozzá a ligaelső Warriors fogadja azt a Houstont, amelyet nemrég 131 pontot dobva vert agyon Texasban. A GSW hazai pályán szinte verhetetlen, zsinórban 16 találkozójukat húzták be az Oracle-ben – plusz rendesen ott lehetnek Hardenék fejében, hiszen a legutóbbi méretes zakó mellett még kétszer legyőzték őket, ha ez ma is sikerülne, 4-0-val zárnák ellenük az alapszakaszt. A Rockets pontkirály-jelöltje egyébként is alulteljesít Thompsonnal szemben, alig 22,7 pontot dob mindössze 39,4%-kal a GSW ellen, ami valószínűleg ma is kevés lesz a sikerhez. Nagy rohanás várható, hiszen mindkét oldal szeret átrepülni ellenfelén, de a korábbi találkozókon mindig a Warriors uralkodott a festékben, ez volt a döntő faktor. Korán kelőknek kifejezetten jó időpontban rendezik a derbit, ez lesz a nap csemegéje.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus