A Warriors vetett véget a Houston Rockets sorozatának

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) ma hajnali játéknapján csak három összecsapást rendeztek, de érdekességekben így sem volt hiány. Négy olyan csapat is pályán volt (ráadásul egymás ellen), ahol megbolydult a rotáció a cserehatáridő végén. A Warriors megszakította a a most csak egy remeklő szupersztárt felmutatni képes Rockets nyolc meccses nyerőszériáját, igaz, túlórázniuk kellett érte. A Denver Nuggets végig kontrollálva verte a ligautolsót. A nap rangadóján a Miami Heat három extraklasszisa régen látott közös parádéval intézte el, hogy az oklahomai közönség ne örüljön annyira All-Star irányítója visszatérésének. 

 

Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 90-101

Még hiányosabb volt a Bucks. Gary Nealt és Luke Ridnourt elcserélte a Milwaukee a Bobcatshez, így ők már nem állhattak a csapat rendelkezésére, az ellentételezésként érkező Ramon Sessions és Jeff Adrien pedig még Charlotte-ban voltak – ráadásul a kezdőirányító, Brandon Knight sem játszhatott kisebb lábsérülés miatt. Így a második körben draftolt játékmester, Nate Wolters kapott közel 40 percet – nem teljesített rosszul, de mellette mindössze egy hátvéd, a közel egy hónap után visszatérő OJ Mayo volt hadra fogható, ő viszont egyelőre még csak 23 percet bírt. 

Jó teherelosztás, vezér nélkül. Hatan értek el legalább tíz pontot a Bucksban, viszont mindössze 15 gólpasszt osztottak ki - inkább az egyéni játék dominált. Már az első negyed után kilenc pontos hátrányban voltak, és bár kapaszkodtak becsülettel, nem volt bennük több.

Nyolcfős rotáció is elég. A Denverben is voltak változások, hiszen Andre Millert sikerült elcserélni (a cseh kiscsatár-erőcsatár Jan Vesely érkezett a Wizardstól), és egy új csereirányítót is sikerült elhozniuk: Aaron Brooks Jordan Hamiltonért érkezett Houstonból. Az érkezők-távozók miatt a Nuggetsnak nyolc játékosa maradt, de közülük öten legalább 12 pontot szereztek, JJ Hickson (14 pont, 10 lepattanó) és Randy Foye (12 pont, 10 lepattanó) dupla-duplázott, Wilson Chandler pedig 75 százalékos hatékonysággal termelt be 15 pontot. 

Kenneth Faried felszabadult? A Denver erőcsatárával kapcsolatban hónapok óta tartotta magát a pletyka, hogy elcserélik, ám végül maradt a Nuggets kötelékében – ma 26 pontját 11/15-ös mezőnymutatóval szerezte, messze csapata legjobbja volt, talán a megszokottnál is nagyobb lendülettel játszott. 

A Bucks legjobb dobói: Butler 17/3, Iljasova 14/3, Wolters, Henson 12-12.
A Nuggets legjobb dobói: Faried 26, Chandler 15/9, Hickson, Mozgov 14-14.

Oklahoma City Thunder - Miami Heat 81-103

Elrontották Russell Westbrook visszatérését. Karácsony napján tripla-duplázott, majd sérülés miatt kidőlt, ma pedig éppen édesanyja születésnapján (akit cipője talpára írt kis szöveggel köszöntött) tért vissza a Thunder sztárja, és egy zsákolással ő is szerezte a meccs első pontjait. Végül közel 24 percet kapott, 16 pontot szerzett. Bár mezőnyből még nem volt túl hatékony (4/12), 10 büntetőt harcolt ki és 3 labdát is szerzett – viszont csapatának nem sok köze volt a meccshez. 

A nagy hármas. Régen láttuk már egyszerre remekelni LeBron Jamest (33 pont, 15/22 mezőnyből, 7 lepattanó, 4 labdaszerzés, 8 labdaeladás), Dwyane Wade-et (24 pont, 11/17 mezőnyből, 10 gólpassz, 7 lepattanó, 3 labdalopás) és Chris Bosht (24 pont, 6/9 mezőnyből, 11/12 a büntetővonalról, 8 lepattanó, 3 labdaszerzés). Ezt a csarnokot sorozatban 141. alkalommal teljesen megtöltő oklahomai közönség is szívesen kihagyta volna - a Heat három húzóembere annyi pontot termelt be, mint a Thunder összesen...

Az első negyedben alapozta meg a Heat. 34-17-re hozta ezt a játékrészt a vendéggárda, nem kevesebb, mint nyolc labdát szereztek ebben a periódusban. Bár a Thunder Kevin Durant (28 pont, 10/22 mezőnyből, 8 lepattanó, 3 gólpassz) vezetésével tíz pontot lefaragott a nagyszünetre, a második félidőben a Heat kontrollálta a játékot, és végül kiütötte ellenfelét. A két gárda mezőnymutatója beszédes: 54.7 és 37.8. 

A Thunder legjobb dobói: Durant 28/3, Westbrook 16, Ibaka 14.
A Heat legjobb dobói: James 33/3, Bosh 24/3, Wade 24.

Golden State Warriors - Houston Rockets 102-99 hosszabbítás után

Steve Blake nem kerülte ki a Rocketsot. Tegnap gyakorlatilag a Houston elleni összecsapás előtti bemelegítéskor közölték a Lakers irányítójával, hogy átöltözhet, mert elcserélték a Warriorshoz. Így a 134-108-as Rockets-hengerléssel végződő összecsapásról már hiányzott – ma viszont pályára léphetett új csapatában. Annyira még nem ment a dobás a Stephen Curry helyettesének szánt rutinos irányítónak, de az első negyed végén szép hármassal mutatkozott be az oaklandi közönségnek, akik nagy tapssal fogadták. 

James Harden egyedül nem volt elég. 50 százalék feletti hatékonysággal tüzelve 39 ponttal zárt a Houston hátvédje, mellette viszont sem Chandler Parsons (21 pont, 8/24 mezőnyből), sem Dwight Howard (11 pont, 4/13 mezőnyből, 3/8 a vonalról, 21 lepattanó) sem találta a dobásait, a két másik kezdő, Terrence Jones és Patrick Beverley játékáról (1/7 és 1/6) nem is szólva. Az Aaron Brooksot csere következtében elvesztő kispadról Ömer Asik és Jeremy Lin próbált adni egy kis lendületet, de ez kevésnek bizonyult. Ennek ellenére a rendes játékidő végén Hardené volt az utolsó dobás, de hibázott. 

David Lee-é volt a munka dandárja, Curry learatta a dicsőséget. A Warriors erőcsatára 28 pontot szórt a rendes játékidőben (és szedett 14 lepattanót is), a hosszabbításban viszont három dobást rontott, és volt egy támadóhibája is. Stephen Curry nem villogott annyira, mint szokott – egészen a végéig. A negyedik negyed végén ő egyenlített ki, a ráadásban pedig hét pontot szórt be. Méltó társa volt Iguodala, aki 11 pontjából négyet erre a periódusra tartogatott (és egyébként közel volt a tripla-duplához: 11 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz). 

Kevin McHale felesleges kirohanása. Egy Jeremy Lin elleni fújásnál a Rockets edzője éles szavakkal illette a játékvezetőket, akik mindezt technikaival jutalmazták – majd a szabályoknak megfelelően visszanézték Lin esetét. Ez alapján visszavonták Linnel szembeni ítéletüket, McHale technikaiját viszont nem. 

A Warriors legjobb dobói: Lee 28, Curry 25/15, Crawford 12/6, Thompson 12.
A Rockets legjobb dobói: Harden 39/9, Parsons 21/9, Howard 11.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus