A Wizards a Heatet, a Sixers a Spurst fogadja

Wallék visszavághatnak a Miaminak, a Sixers most a címvédő ellen próbálkozhat, pályán a Clippers és a Nuggets is

Ma négy meccsel folytatódik az NBA alapszakasza, ezek közül kiemelkedik a Washington-Miami rangadó, de lesz Jazz-Nuggets, Clippers-Timberwolves, a nyeretlen Sixers pedig a címvédő Spurst fogadja – nézzük meg alaposabban a mai kínálatot!

Philadelphia 76ers – San Antonio Spurs 01:00

A Philly immár túl van a negatív franchise-rekordon, most a ligarekord a cél, ehhez ma a Spurstől, majd szerdán a Minnesotától és pénteken a Thundertől kell kikapniuk. Nem valószínű, hogy pont a címvédőt fogják meg először, a Spurs zsinórban hét győzelemnél jár, az utóbbi években nem látott módon védekeznek, támadásban pedig hozzák, amit kell. Ez ellen kellene a ligautolsó támadójátéknak alkotni (Wroten nélkül), bár azt hozzá kell tenni, hogy a Sixers egy-egy meccsre képes hatékonyan játszani – csak nincs rá sok esély, hogy a Spurs ezt hagyja, két hete kereken 25 ponttal verték el Carter-Williamséket.

Washington Wizards – Miami Heat 01:00

Keleti rangadónak számít ez a találkozó főleg úgy, hogy Wade tegnap egy 27 pontos meccsel tért vissza. A Miami ennek ellenére nem játszott igazán jól tegnap, Wade mellett csak Bosh hozta a pontokat, a többieknek egyáltalán nem ment, a dobóhátvéd pedig nem biztos, hogy ma is játszik, fáradtnak érezte magát. A hazaiaknál John Wall nem találja igazán magát az elmúlt két meccsen, de a társak megoldották – most a top 5 védekezésükre építhetnek, illetve a lepattanózásra, ami a Miami legnagyobb gyengesége. A periméteren lefogták a Pelicanst is teljesen, Wade-et leszámítva itt sem lesz nehezebb dolguk, a palánk alatti fölényük pedig nem kérdés.

Utah Jazz – Denver Nuggets 01:30

A Denver egészen parádés formába lendült a nagyon gyenge rajt után, védekezésben óriásit léptek előre, a támadójátékuk pedig rendkívül kiegyensúlyozott – bár igazi vezérük továbbra sincs, bárkit szét tudnak dobni bármilyen posztról. A Jazz pont ellentétes utat járt be, a jó kezdés után még inkább széthullott a védekezésük, elöl pedig szinte csak egyéni extrákban bízhatnak, már jó ideje nem jártak száz pont felett. Afflalóék egyértelműen esélyesek, ha Haywardot limitálni tudják (a periméteren újabban kimondottan hatékonyak), nem valószínű, hogy tartani tudja a lépést a Jazz.

Los Angeles Clippers – Minnesota Timberwolves 04:30

A gyengébb rajt után az idegenbeli túrán megtalálta magát a Clippers, nagyjából mindenki megtalálta a helyzeteit, akinek kellett. Most négyet játszanak zsinórban otthon, a Wolves pedig nem jelenthet komoly akadályt – továbbra is hiányzik tőlük Rubio, Kevin Martin és Pekovics is. Ugyan egyesben Mo Williams parádés meccseket hoz, Chris Paullal szemben aligha fog dominálni, márpedig rajta kívül most nem igazán van pontgyáros ebben a csapatban. Griffinék könnyedén dominálhatnak belül (a lepattanózásuk is javult), a periméteren pedig a nagy formába lendült Crawford-Redick páros ágyúzhatja szét a nem túl acélos vendégvédekezést. A Minny a liga egyik leggyengébben dobó csapata, ez pedig a fentebb vázoltak mellett nem ígér nekik sok jót.

A találkozókhoz élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus