A Wizards és a Nuggets már kezdené az alapszakaszt

A fővárosiak átrohantak a Philly-n – Nagyon pörög a Denver – Nowitzki és Afflalo elkezdte – rendben van a Memphis cseresora

 

(A játéknap legszebb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban tekinthetitek meg.)

 

Philadelphia 76ers – Washington Wizards 118-127
 
A Wizards már kezdene. Bár négyen is (Nené, Webster, Temple és Alan Anderson) hiányoztak a csapatból, ez egyáltalán nem látszott a fővárosiak játékán. John Wall őrületes tempót diktált (21 perc alatt 14 gólpassz), a kezdőből Gortat, Beal és Porter is szinte alig tudott dobást hibázni, a cseresorból pedig Oubre, DeJuan Blair és Ramon Sessions is remekelt. Porter egyenesen 100 százalékkal tüzelt, de elég hamar le kellett cserélni – egy alley oop zsákolás után a leérkezésnél meghúzódott a bokája. Ha már alapszakasz lenne, John Wall fogadalmához híven 100 dollárt fizethetne a segédedzőjének, mivel 5 labdát adott el – ez az egyetlen negatívum, amit fel lehetett hozni a Washington játékával kapcsolatban.

A 76erstől akár el is maradhatna. 20 játékosából mindössze 11-et vetett be Brett Brown, a McConnell-McRae-Covington-Grant-Noel kezdőötös már előrevetítette, hogy a Philly-nek mi lesz ma a sorsa. A Wizards egyszerűen átrohant rajtuk, teljesen felborult a támadójátékuk ritmusa (34 triplakísérlet), ráadásul Pierre Jackson is megsérült: egy palánk alatti szituációban teljes súlyával rálépett/ráesett a bokájára Drew Gooden. A súlyos sérülésből felépülő Jackson a saját lábán hagyhatta el a játékteret, de így még egy játékos dőlt ki. Ismét Scott Wilbekin volt a fény az éjszakában, a 21 pontot termelő kisember a végjátékban 5 pontra visszahozta a Philly-t – persze éles meccsen ezt nem hagyta volna az ellenfél.

A 76ers legjobb dobói: Wilbekin 21/12, Noel 15, Thompson 14/12, Covington 14/9.
A Wizards legjobb dobói: Oubre 16/3, Gortat 16, Blair 15.
 
New York Knicks – Boston Celtics 101-95

A Knicks veretlen. Carmelo Anthony-ék a negyedik meccsüket is megnyerték, bár ehhez a kiscsatárnak volt a legkevesebb köze (4/14 mezőnyből). A kezdőötös nem muzsikált valami jól annak ellenére, hogy Arron Afflalo végre bemutatkozhatott: a hátvéd 8 perc alatt 8 pontot dobott, biztatóan mozgott. Calderon, Lopez és Lance Thomas viszont borzalmas dobószázalékkal dolgozott (összesen 4/19), ezen még dolgozniuk kell. A cseresor viszont villogott: Derrick Williams 19 ponttal és a végjátékban két nagy triplával jelentkezett, Kyle O’Quinn dupla-duplázott, de Vujacic és Early is elérte a 10 pontot.

Nem vette túl komolyan a Celtics. Rozier és Smart távollétében Isaiah Thomas volt a kezdőirányító, aki nem játszott rosszul (24 perc alatt 13 pont és 5 gólpassz), ugyanakkor érződött a Boston játékán, hogy nem volt mögötte/mellette igazi karmester. Alig 40 százalékkal céloztak mezőnyből, és talán egyedül Evan Turner jelezte Brad Stevensnek, hogy érdemes lenne neki helyet szorítani az egyébként nem remeklő kezdőben.
 
A Knicks legjobb dobói: D. Williams 19/9, O’Quinn 13, Vujacic, Early 10/6-10/6.
A Celtics legjobb dobói: Thomas 13/6, Zeller 12, Turner 11/3.
 
Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder 94-78

Nagy nevek nélkül. Az OKC kiültette Durantet, Westbrookot és Ibakát, Kanter bokasérülését kúrálja, a csapattársaknak most lett volna lehetősége villantani – ez nem sikerült annak ellenére, hogy a Grizzlies is hat meghatározó játékosát pihentette. A 15 pontig jutó Steven Adams mellett talán csak Cameron Payne (11 pont, 5 pattanó, 6 gólpassz) játszott jól, a csapat 7/36-os triplamutatóját és 29/79-es mezőnyét látva érthető, hogy miért kosaraztak szinte végig 20 pontos hátrányban.

Mindenki megkapta a perceit. Randolph, Gasol, Conley, Lee, Udrih és Tony Allen sem került pályára, ennek ellenére összeszedetten kosarazott a Memphis – köszönhetően elsősorban az irányító Russ Smith-nek, aki nagyon szépen mozgatta a gárdát. Jeff Green, JaMychal Green és a dobást nem rontó Ryan Hollins vezetésével elöl-hátul nagyon kulturált kosárlabdát mutatott be a második-harmadik sor, úgy tűnik, hogy a rotációval nem lesz gond náluk.

A Grizzlies legjobb dobói: Ja. Green 18, Hollins 16, Je. Green 15/6, Smith 15/3.
A Thunder legjobb dobói: Morrow 16/12, Adams 15, Payne 11/3.
 
Dallas Mavericks – Atlanta Hawks 84-91
 
Tesztelt a Hawks. Érdekes kezdőötössel állt fel Millsap és Teague nélkül az Atlanta: Tiago Splitter és Al Horford alkotta a palánk alatti párost, közülük Horford igyekezett széthúzni a mezőnyt kvázi négyesként (egy triplát be is szórt), Splitter dolgozott a palánk alatt. Mellettük Justin Holiday is kezdő volt, az egykori szolnoki spíler dobásban ugyan nem jeleskedett, de abban igen, amiért idehozták: 2 blokkot is bemutatott. Posztriválisa, Thabo Sefolosha már jobban dobott (9 pont, 2 rontott büntető), és Shelvin Mack is jelezte a végjátékban, hogy szeretne markáns perceket a hátvédsorban - utóbbi nyerte meg a meccset az előszezonban továbbra is makulátlan Atlantának.

Dirk Nowitzki újra pályán. Ígérte, és át is öltözött a német legenda, így az idei évadban először láthattuk játszani – a rozsda még érződött rajta (6 pont, 7 pattanó), nem is róla szólt a meccs. Deron Williams, Parsons, Matthews, Felton és McGee sem játszott, így bőven jutott perc mindenkinek. Barea kiosztott hét asszisztot egy félidő alatt, John Jenkins megint stabil volt, Villanueva keveset vállalt, de azt beverte, Justin Anderson viszont elég rosszul célzott (5/16), és 4 labdát is elszórt. Összességében az edzői stáb láthatott biztató megmozdulásokat, de nagyon félkész még a csapat.

A Mavericks legjobb dobói: Jenkins 16/3, Anderson 12/6, Villanueva 9/9.
A Hawks legjobb dobói: Horford 16/3, Mack 13/3, Schröder 11/3.
 
Denver Nuggets – Phoenix Suns 106-81

A Nuggets felpörgött. Eddig is óriási lendülettel kosarazott az újjáformált Denver, most sem lassítottak annak ellenére, hogy Mudiay és Gallinari is pihenőt kapott. Az első félidőt 63-36-ra hozták, a kezdők közül Faried tarthatatlan volt (11 kiharcolt büntető), Wilson Chandler 19 (!) lepattanót szedett, egyedül Nelson nem érte el a 10 pontot – cserébe kiosztott 12 gólpasszt, igazi vezér volt. A második félidőben aztán jöttek a cserék: Jokics ugyan kipontozódott alig 20 perc alatt, de addig 19 pontot szerzett, Will Barton pedig dupla-duplázott (19 pont, 10 pattanó). Nagyon jó szellemiségben játszott az egész csapat, ezt kell megtartaniuk az alapszakaszra.

Bledsoe nélkül nem ment. Egyedül a gárda húzóembere hiányzott sérülés miatt, de nélküle összeomlott a rendszer. A Sunson nemes egyszerűséggel átrohant a Denver, az irányító Brandon Knight 18 perc alatt kipontozódott, a maradék 30 percben grundkosárlabdát játszottak. Tyson Chandler nem is bírta idegekkel, nekiment a bíróknak, dupla technikaival le is zavarták a pályáról. Sürgősen rendet kell tenni a fejekben, a 33 százalékos mezőnymutató, illetve a 62-40-re elvesztett pattanócsata nem sok jót ígér a szezonra nézve. Akit dicsérni lehet, az a center Alex Len (13 pont, 8 pattanó), és a két triplát beszóró Teletovics.
 
A Nuggets legjobb dobói: Jokics, Barton 19/3-19/3, Harris 16/6.
A Suns legjobb dobói: Len 14, Booker 13/3, Knight 9/3.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus