A Wizards győzött Chicagóban, szoros meccset nyert a GSW

Gyönyörűen játszva verte a Bullst a Washington - a kispad döntött a GSW javára a Heat ellen - simán hozta a kötelezőt a Spurs

A Washington remek támadójátékot bemutatva szinte végig vezetve győzött Chicagóban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, míg a címvédő Golden State szoros meccsen, a hajrában múlta felül a Miamit. Ezen a játéknapon csak egy találkozót rendeztek ezen felül, ahol a San Antonio újabb kiütéses győzelmet aratott - ezúttal a Brooklyn volt az áldozat. 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Brooklyn Nets – San Antonio Spurs 79-106

Csak a szokásos. Sorozatban nyolcadik mérkőzését nyerte meg a San Antonio, méghozzá simán – félidőben még közel járt a Nets, de a harmadik negyedben már megléptek a vendégek és a különbség hamar elérte a harminc (!) pontot. A legeredményesebb ezúttal Aldridge volt (25 pont, 11 lepattanó, 12/17 mezőnyből), de jól játszott Leonard, a padról pedig főleg Ginobili, Diaw és Marjanovic tett hozzá. A San Antonio mindössze négy bedobott triplával is lemosta ellenfelét és továbbra is ott liheg a Golden State nyakában.

Az új edzővel 0-1. Lionel Hollins menesztése után a segédedző Tony Brown ült a hazai kispadon, aki betette a kezdőbe Donald Sloant és csapata jól is tartotta magát az első félidőben – a nagyszünetben még csak hét pont volt a különbség. Innentől aztán beindult a Spurs-henger és hamar eldőlt a meccs, a gárda összesen két hárompontost tudott elsüllyeszteni, Brook Lopezen és Joe Johnsonon kívül nem akadt érdemi teljesítmény támadásban, így már több mint egy hónapja nyeretlenek otthon – persze nem pont a San Antoniót kell nekik megverni.

A Nets legjobb dobói: Lopez 18, Johnson 16/6, Robinson 10
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 25, Leonard 17/6, Marjanovic 13

Chicago Bulls – Washington Wizards 100-114

Gyönyörűen játszott a Washington. A vendégeknél Marcin Gortat térdfájdalmai miatt kihagyta az összecsapást, így Nené kezdett centerben, a gárda játéka pedig tökéletesen működött – már az első negyedben megléptek, félidőben tizenöt ponttal vezettek és nem adták ki a kezükből a győzelmet. Nem kellett az extra John Walltól sem, folyamatosan járt a labda, kijöttek a figurák és mindenki megkapta a dobásait, így heten érték el a tízpontos határt, a 31 gólpasszra pedig csak kilenc eladott labda jutott. A Wizards támadójátéka most ellenállhatatlan volt és bár egy-egy futással közelebb tudott zárkózni a Bulls, mindig jött a válasz – öt perccel a vége előtt Wall demoralizáló triplája végleg lezárta a találkozót.

Akadozott a Bulls. Egyrészt védekezésben az utóbbi meccseken látszanak problémák a Chicagónál, amik most is megjelentek, 114 kapott ponttal pedig elég nehéz meccset nyerni főleg, ha folyamatosan ülnek az ellenfél játékai és nem egy-egy extra teljesítményt kell hatástalanítani. Másrészt viszont most támadásban sem működött a gépezet, Rose ugyan beszórt 23 pontot 13 mezőnykísérletből, de amíg ő fent volt a pályán, 23 ponttal kapott ki csapata, ami messze a legrosszabb mutató a Bullsnál. Rajta kívül viszont csak Butler és Gasol jelentett veszélyt a Washington védekezésére, a padról Brooks és McDermott igyekezett némi lendületet adni, illetve visszatért Noah (0 pont, 9 pattanó, 4 gólpassz, 19 perc) is, de ő sem jelentett megoldást. A Chicago sorozatban második vereségével ismét lecsúszott a keleti második helyről.

A Bulls legjobb dobói: Rose 23/6, Butler 19/3, Gasol 15
A Wizards legjobb dobói: Wall 17/6, Sessions 16, Temple 14/6, Porter 14/6, Nené 14

Golden State Warriors – Miami Heat 111-103

Nagy csatát vívtak a felek. Steph Curry első kilenc triplakísérletéből hetet elrontott és nem igazán tudta leszakítani ellenfelét a Warriors, csak a harmadik negyedben Draymond Green vezérletével lépett meg tíz pontnyira – egy 7-0-s futással azonban szinte azonnal fel is zárkózott a Miami. A záró etap elején pályára lépett az addig jegelt Speights és gyorsan beszórt hat pontot, amivel ismét fellélegezhetett a bajnok, majd hamarosan érkezett a GSW „szokásos” small ballja Greennel centerben és Barnesszal négyesben – a mérkőzés végéig ezzel az ötössel maradt fent a vendéglátó. Ez bejött, Curry is elkapta a fonalat és bár 31 pontjához kellett 27 mezőnykísérlet, a hajrában kulcsfontosságú dobásokat süllyesztett el, így sorozatban 36. hazai mérkőzését nyerte meg a gárda.

Winslow először kezdett, a pad bizonyult rövidnek. Hassan Whiteside sérülés miatt kihagyta az összecsapást, így karrierje során először bekerült a kezdőcsapatba az újonc Justise Winslow – hatékonyan is játszott, az első sor simán tartotta a lépést a Golden State-tel. A probléma a cserékkel volt, a GSW padja meccsdöntőnek bizonyult, míg a hazaiaknál csak Tyler Johnson volt igazán jó innen, Gerald Green védekezésben ezúttal súlytalannak bizonyult, más pedig nem is kapott érdemi percet Spoelstrától. A Heat védekezése vállalható volt és összességében a támadójátékkal sem volt nagy gond, de a Warriors ezúttal mélyebbnek és kulcspillanatokban pontosabbnak bizonyult – a Miami így továbbra is ötödik keleten.

A Warriors legjobb dobói: Curry 31/12, D. Green 22, K. Thompson 17/6
A Heat legjobb dobói: Wade 20, Bosh 15, G. Green 15/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus