A Wizards kihasználja a Blazers gondjait?

Wallék a két kezdőjátékosát nélkülöző Portlandhez látogatnak, a Knicks Charlotte-ban zsinórban negyedik győzelmére hajt

Wallék a két kezdőjátékosát nélkülöző Portlandhez látogatnak, a Knicks Charlotte-ban zsinórban negyedik győzelmére hajt, a Memphis a Sixers-t, a Milwaukee a Detroitot, a Jazz pedig a Brooklynt fogadja – nézzük, mit kell tudnunk a mai játéknap előtt!

Charlotte Hornets – New York Knicks 01:00

Nagyon eltérő mentális állapotban érkezik a meccsre a két csapat, a New York idei legjobb formájában van és először tudtak három meccset nyerni sorozatban, a Hornets viszont hatalmas verést kapott tegnap a Clevelandtől. A Knicks megtalálta Carmelo Anthony mellé Lance Thomast és főleg Langston Galloway-t, akiknek nagy szerepük volt abban is, hogy tegnap megverjék az Orlandót – velük úgy néz ki, hogy magára talált a korábban haldokló támadójáték. A Charlotte elöl nagyon gyengén muzsikál már jó ideje, viszont kőkemény védekezésük hozta a sikereket – tegnap LeBron Jamesék bohócot csináltak belőlük. Kérdés, hogy ki tudják-e ezt heverni egy nap alatt, az biztos, hogy Al Jeffersonnak nagy estéje lehet, a center a Cavs ellen is jó volt, a Knicks pedig 34 pontot és 18 pattanót engedett Vucsevicsnek tegnap. Szintén egyértelmű matchupnak tűnik Kemba Walker és a Calderon nélkül kiálló New York-hátvédsor, de Walker nincs túl jó formában, két gyenge estén van túl. Stephensonék alapvetően nagyon fizikálisak, lassíthatják Anthony-t – már ha a tegnapi nap csak kisiklás volt.

Milwaukee Bucks – Detroit Pistons 01:30

Bár a Milwaukee lesz otthon, ez most inkább hátrány számukra – az utóbbi hét hazai meccsükből hatot elveszítettek, miközben a Pistons az elmúlt kilenc idegenbeli derbijéből nyolcat megnyert. Josh Smith elcserélése óta 15 meccsből 12-t hoztak Jenningsék, a három vereségből kettő ráadásul az Atlanta ellen volt, nincs okuk tehát panaszkodni. A Milwaukee az utolsó öt hazai meccsén 93 pontot átlagol, legutóbb a Jazz is nyerni tudott náluk. Mindig érdekes Jennings és Knight esete, tavaly még fordított szereposztásban találkoztak, idén azonban mindketten csapatuk vezéreivé váltak, nagy meccset vívhatnak egymás ellen. A Pistons palánk alatti fölénye vitathatatlan, Drummondék amúgy is jó formában vannak, a center pedig 49 pontot és 30 lepattanót szerzett az elmúlt két Bucks elleni meccsén. Érdekes meccs lesz, a Detroit tovább kapaszkodhat a keleti rájátszásért, a Milwaukee pedig mehet a Cavs után a hatodik helyen.

Memphis Grizzlies – Philadelphia 76ers 02:00

Ha Memphis-meccs, akkor szoros végjáték, legalábbis az elmúlt hat meccsből ötöt megnyerő gárda ezek mindegyikén hat vagy kevesebb ponttal győzött, egyszer pedig kétszeri hosszabbításban ért csak véget a meccs. A Sixers továbbra sem túl komoly csapat, de időszakokra azért képesek már jól játszani, tegnap a Toronto ellen is meccsben voltak végig, az utolsó percben aztán teljesen kiütötték magukat. A Grizzlies védekezése nagyon kemény a periméteren, ott, ahol a Sixersnek lenne valamennyi esélye Carter-Williams révén – igaz, Wroten ma sem léphet pályára. Nerlens Noel visszatérhet ma este, de a Gasol-Randolph páros ellen nem lesz egyszerű dolga, ráadásul a Wizards elleni vereséget követően sokan komoly kritikának fogták fel szavait, amikor azt mondta a fővárosiakról, hogy ők szeretnek passzolni. Toronymagas esélyes a Grizzlies, ráadásul nagyon kell is nekik a győzelem, hiszen azzal maguk mögött hagyhatják a Portlandet a nyugati második helyen.

Utah Jazz – Brooklyn Nets 03:00

A Jazz kemény védekezése ellen nehéz este elé néz a Nets, amely amúgy is a liga egyik legpontszegényebb csapata – 95,5-et átlagolnak, de az elmúlt 11 találkozón (9 vereség) még ezt is alul tudják múlni. Ráadásul a Clippers ellen hatalmas verést kaptak legutóbb, ahol teljesen lélektelenül poroszkáltak a pályán, nagyon össze kell szedniük magukat mentálisan, ha partiban akarnak lenni ma. A helyzetüket Teletovic esete sem segíti, az erőcsatár tüdejében vérrögöket találtak és nem mostanában fog pályára lépni. A Utah nagy győzelmet aratott a Bucks otthonában, magasembereire pedig ma is építhet, hiszen Gobert-ék Favors nélkül is könnyen kihúzhatják a vendégek méregfogát, ha megfogják a Lopez-Plumlee párost. Legutóbb az újonc Exum bepörkölt öt hármast és nagyon rendben volt a csapat a periméteren, ha ezt most is tudják hozni a gyengécske Nets-védekezéssel szemben, gyakorlatilag nyert ügyük van.

Portland Trail Blazers – Washington Wizards 04:00

Alaposan rájár a rúd a Portlandre, Robin Lopez kiesését még tudták pótolni, Aldridge-ét már nem, legutóbb pedig Batum is megsérült – valószínűleg két kezdőjátékosa nélkül áll ki a hazai csapat még akkor is, ha LaMarcus Aldridge nemrég bejelentette, hogy egyelőre nem műtteti meg hüvelykujját, játszani fog ma este is. A palánk alatt komoly hátrányban lehet így is a Blazers, a fővárosiaknál pont belelendült a Gortat-Nené páros, de Humphries is hozza magát. Azt sem lehet mondani, hogy ezt majd kintről bepótolja a Portland, a Lillard-Matthews páros érdemi benti támogatás nélkül kategóriákkal gyengébben dob, ráadásul a Wall-Beal duóban méltó ellenfélre találnak – utóbbi védekezésben is komoly nyomást gyakorolhat Lillardékra. A Wizards négymeccses nyugati túráját kezdi ma és bár Portlandben nagyon nehéz nyerni, a jelen körülmények között inkább ők az esélyesek – annyival mélyebb és többopciós jelenleg a keretük, hogy ezt nem nagyon lehet ellensúlyozni.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus