A Wizards nyert Houstonban, szenvedve húzta be a Bulls

Beal 33 pontja többet ért, mint Hardené, Butler kosarával nyert a Chicago, vereséggel tért vissza Bosh, túlóra volt Charlotte-ban

Bradley Beal 33 pontja többet ért, mint James Harden 33 pontja, így a Washington szoros meccsen nyert Houstonban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság hétfői játéknapján. A Chicago nehezen nyert Indianában, hiába tért vissza Chris Bosh, a Magic győzni tudott Miamiban, hosszabbítást húzott be a Bucks Charlotte-ban, hozta kötelezőt a Clippers, a Kings viszont Brooklynban is bukott. Lássuk a részleteket!

A játéknap legfontosabb jelenetei videós rovatunkban megtekinthetők!

Charlotte Hornets – Milwaukee Bucks 94-104 – hosszabbítás után

Győzelem járt az eltékozolt előny mellé. Jól kezdte a mérkőzést a vendég gárda, mely a hazaiak támadásbeli gyengélkedése miatt a második negyedben már 21 ponttal vezetett. Innen azonban nagy leolvadást produkált a Bucks és a teljes fórját elbukta a harmadik játékrészben. A Hornets a rendes játékidő utolsó másodperceiben nem tudott élni a lehetőséggel, hogy meccsnyerő támadást vezessen, labdaeladással végződött a kísérlet, a hosszabbításban viszont hengerelt a Bucks és megnyerte a mérkőzést. Nem roppant össze a csapat, melyből öt játékos is tíz pont fölé jutott, Antetokounmpo (7/8 mezőnyből, 8 lepattanó, 3 blokk), Henson (11 pont, 5 blokk) hatékony védőmunkát hoztak, a padról pedig újfent érkezett Dudley (17 pont, 9 lepattanó) extrája.

Segítség nélkül nem lehet nyerni. Hatalmas terhet vállalt magára ma este is Walker (7/22 mezőnyből, 12/13 büntető, 4 gólpassz, 4 blokk), aki alig kapott jelentős mértékű támogatást más csapattárstól, csak Henderson (7/13, 5 gólpassz) tette oda magát. Jefferson halovány teljesítményt hozott támadásban (3/12 mezőnyből), viszont a padról Marvin Williams dupla-dupla közelbe került (8 pont, 14 lepattanó). A nagy felzárkózás sokat kivett a hazaiakból, a Bucks pedig nehezen, de felismerte, hogy nagy nyomást kell helyezniük Walkerre és akkor nyerhetnek.

A Hornets legjobb dobói: Walker 28/6, Henderson 19/3, Kidd-Gilchrist 10
A Bucks legjobb dobói: Knight 18/6, Dudley 17/6, Antetokounmpo 16

Indiana Pacers – Chicago Bulls 90-92

Szenvedve, de jött a hetedik. Butler (8/20 mezőnyből, 9/12 büntető, 9 lepattanó, 4 szerzett labda), Gasol (7/14 mezőnyből) és a teljes vendég gárda alaposan megdolgozott azért, hogy több mint húszpontos fórt építsenek ki. Rose (5/20 mezőnyből, 1/7 hárompontos, 6 lepattanó, 6 gólpassz) ugyan sokat hibázott, de ő is kellett a mai siker eléréséhez. A záró negyedben szerzett 11 pont ellenére nem omlott össze a Bulls, bár bőven kínáltak lehetőséget az ellenfélnek a találkozó megfordítására - de a mérkőzést alig több mint egy perccel a lefújás előtt Butler triplája döntötte el a Bulls javára. Gasolék sorozatban 7. győzelmüket szerezték meg.

Elszalasztott lehetőség. A negyedik negyedben 13 pontot szóró Copeland (17 perc, 7/10 mezőnyből) élenjárásával 20-0-s rohamot tudott le a Pacers, mindezt azért tudták kivitelezni a hazaiak, mivel a Bulls sorozatban 17 dobást hibázott el. A játékrész második fele már inkább a küzdelemről szólt, mint a pontos játékról és hiába szereztek előnyt a vendéglátók, s volt három lehetőségük az utolsó egy percen belül a mérkőzés megnyerésére, minden próbálkozásuk kudarcba fulladt. Egyetlen véletlenül beeső extra teljesítménnyel és egy Hibbert-betlivel (15 perc, 3/8 mezőnyből, 4 fault) nehéz egy olyan kaliberű csapat ellen nyerni, mint a Bulls.

A Pacers legjobb dobói: Copeland 17/3, Miles 11/6, G. Hill 11/3
A Bulls legjobb dobói: Butler 27/6, Gasol 20, Rose 17/6

Brooklyn Nets – Sacramento Kings 107-99

Négyes-ötösben a Brooklyn volt a jobb. Hiába jutott 24 pontig és 13 lepattanóig DeMarcus Cousins, nagyon egyedül maradt a Nets magasaival. A hazaiaknál Plumlee méltó ellenfele volt a Kings sztárjának, 22 ponttal (6/7 mezőnyből, 10/16 büntető) zárt, de Kevin Garnett, valamint a padról beszálló Lopez és Teletovics is elérte a tízet. Ugyan a lepattanózást hozta a Sacramento és a festékből is ők szereztek több pontot (ezt büntetőkkel egyensúlyozta a Nets), ezeken a posztokon nem tudták megállítani a Brooklynt, ez pedig a hajrában is kijött: Plumlee válaszolt minden Cousins-kosárra, Teletovics pedig két triplával zárta le a találkozót.

Senki nem jött a padról. Cousins mellett Gay (25 pont, 9 pattanó, 5 gólpassz) és Collison (16 pont, 5/7 mezőnyből) is hozta magát, de rajtuk kívül nem érkezett érdemi teljesítmény a vendégeknél. A pad mindössze 19 pontot tudott hozzátenni, ezzel szemben a Netsnél 38-at, ráadásul a hazaiak 39 alkalommal állhattak a büntetővonalra (elsősorban Plumlee és Jack), amire nem tudott válaszolni a Kings – az utolsó negyed közepétől végig tíz pont körüli hátrányban kosaraztak, nem tudtak már közelebb zárkózni.

A Nets legjobb dobói: Plumlee 22, J. Johnson 16/6, Jack 16/3
A Kings legjobb dobói: Gay 25/3, Cousins 24, Collison 16/6

Miami Heat – Orlando Magic 101-102

Oladipo 2+1-gyel nyerte meg. Végig szoros volt a találkozó, pár pontnál nagyobb előnyt egyik fél sem tudott kiépíteni. Danny Grangernek a múltkori 18 pontja után ma újra nagy estéje volt, 21-et rámolt be, méghozzá 6/7 triplával – a hatodikat az utolsó percben dobta, amivel két ponttal vezetett csapata. Erre azonban Oladipo (22 pont, 7/12 mezőnyből, 3/4 tripla) egy borzasztóan nehéz dobással válaszolt, ami faulttal együtt csorgott be, a jó büntető után pedig Wade győztesnek szánt tempója kimaradt, így tízmeccses rossz sorozatot szakított meg a Magic a Heat ellen.

Bosh visszatért, de emberére akadt. A Miami centere hosszabb idő után tért ma vissza és rögtön 20 ponttal, valamint 8 lepattanóval zárt, bár megpróbált a gyűrű alatt dolgozni, nem dobálta a triplákat. Ezzel megkönnyítette Vucsevics dolgát védőoldalon, aki viszont támadásban tarthatatlan volt ma, 26 pontot rámolt be 12/17-es mutatóval és 9 pattanóval, ő alapozta meg a Magic győzelmét. A negyedik negyedben aztán már a hátvédeké volt a főszerep, de hiába dobott csak ekkor 15 pontot Wade (25-tel zárt, 7/14 mezőnyből, 11/11 büntető), az utolsó dobást elrontotta, míg mentoráltja, Oladipo vagy maga dobta, vagy asszisztolta az utolsó kilenc Magic-pontot, ez számított a végén.

A Heat legjobb dobói: Wade 25, Granger 21/18, Bosh 20
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 26, Oladipo 22/9, Harris 18/6

Houston Rockets – Washington Wizards 103-104

Beal nyerte a hátvédharcot. Stabilan jobban játszott a Washington, de az utolsó negyedben a hazai közönség belehajszolta őket egy nagy rohanásba, amivel végül ledolgozták kilencpontos hátrányukat és kiegyenlítettek. Ekkor jött azonban Bradley Beal, aki nagy csatát vívott James Hardennel – mindketten 33 ponttal zártak, de Beal jóval hatékonyabban – és bedobott egy fontos hármast, majd Paul Pierce még egyet, így Harden triplája az utolsó másodpercben csak kozmetikázásra volt jó.

Hiába fogta meg a Houston Wallt. Beverley-ék remek munkát végeztek a Wizards karmesterén, az első félidőben mindössze három pontot tudott hozzátenni – viszont Beal parádéjával így is vezettek. A fordulás után aztán feljavult Wall is, a 21-ig jutó Paul Pierce is jókor talált be mindig és koncentráltabbak is voltak a vendégek, 93%-kal büntetőztek, a Houston viszont csak 60%-kal, ez pedig számított a végelszámolásnál. A Rocketsnél Josh Smith használhatatlannak bizonyult, a fővárosiaknál viszont minden kulcsjátékos hozta, amit kell (Wall is végül 13 ponttal, 12 gólpasszal és 4 szerzett labdával zárt), a Wizards frontcourtja jóval hatékonyabban dolgozott még akkor is, a festékből végül több pontot szerzett a Houston – ezt 44,4%-os triplamutatóval ellensúlyozta (többnyire üres helyzetekből) a Washington.

A Rockets legjobb dobói: Harden 33/9, Ariza 15/6, Brewer 15/6
A Wizards legjobb dobói: Beal 33/15, Pierce 21/3, Wall 13

Los Angeles Clippers – Utah Jazz 101-97

Hiába dominált a festékben a Jazz. A Griffin-Jordan párosra szégyen, hogy a Clippers mindössze 18 pontot tudott szerezni a festékben – a Utah viszont Kanterék révén 44-et szórt a gyűrű közeléből még úgy is, hogy 12 (!) sapkát osztottak ki a hazaiak. Emellett lepattanózásban is nyerni tudott a Jazz, hiába kapott le 19 lecsorgót DeAndre Jordan, a vendégek 18 támadópattanója sokat ért nekik. Ez volt az, amiért végig szoros volt a derbi, tempókkal pótolta a kieső pontokat a Clippers, a Paul-Redick-Crawford-Barnes négyes bevágta az adódó lehetőségeket, Blake Griffin pedig ezt 24 ponttal, 6 pattanóval, 7 gólpasszal és jó védekezéssel egészítette ki.

Az utolsó negyedben koncentráltabb volt a Clippers. Blake Griffin csak ebben a játékrészben 12 pontot tett hozzá, kiosztott jó pár kulcsfontosságú passzt és itt már a gyűrű alatt is hozzá tudtak szólni a hazaiak – minden Jazz-kosárra volt válaszuk. Gordon Hayward hiába szórt 22-t, a végén nem tudott segíteni, nem estek be a vendégek dobásai és itt már a Kanter-Favors-Gobert trió fölénye sem volt meg, Griffinnel nem tudtak mit kezdeni. Az erőcsatár hat eladott labdája ellenére remekül játszott és zsinórban 12. meccsüket nyerték meg a Utah ellen.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 24, Paul 20/6, Crawford 17/6
A Jazz legjobb dobói: Hayward 22/12, Kanter 16, Favors 15

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus