All-Star Beharangozó: A Skills Challenge és a Shooting Stars

Az All-Star hétvége szombati programja magyar idő szerint holnap hajnalban, 02:30-kor kezdődik, a négy fő esemény történetét mutatjuk be addig is, és visszatekintünk az elmúlt év versenyeire. Kezdjük a sort az első két versenyszámmal, a Shooting Starsszal és a Skills Challenge-dzsel.

Sears Shooting Stars

A szombati főbb programok ezzel a versenyszámmal indulnak. A Shooting Stars jubilál, 10 éve rendezték az első ilyen jellegű viadalt. A szabályok egyszerűek: minden csapat egy jelenlegi NBA-játékosból, egy jelenlegi WNBA-játékosból, illetve egy volt NBA-sből áll, és hat előre kijelölt pontról kell betalálnia minden gárdának. Az időt mérik (két perces limit van, ez főként az utolsó, félpályás dobás miatt elengedhetetlen), és a két legjobb együttes jut a második körbe, a döntőbe.

A tavalyi All-Star gáláig különböző városok csapatai indultak, tavaly már külön összerakott hármasok versenyeztek egymással. Az első győztes a Team Los Angeles (Derek Fisher, Lisa Leslie, Magic Johnson) lett 2004-ben. A leggyorsabban a Team San Antonio (Tony Parker, Kendra Wecker, Steve Kerr) teljesítette a hat dobást 2006-ban (25.1 másodperc). Két duplázó van a játékosok között: Bill Laimbeer 2007-ben és 2009-ben is ott volt a detroiti trióban, 2007 után pedig Swin Cash tavaly is a győztes csapat tagja volt.

A címvédő a Team Bosh (Chris Bosh, Swin Cash, Dominique Wilkins), amely 89 másodperces teljesítményével is nyerni tudott - ez a verseny történetének leggyengébb győztes ideje. A tavalyi döntő:

A rekord 2006-ból, a San Antoniótól:

Idén, ahogy tavaly is, kelet és nyugat egymással versenyez a teljes hétvégén. A legjobb keleti és a legjobb nyugati csapat kerül a döntőbe, ahol egymással mérik össze tudásukat. Az idei indulók:

Kelet:
Team 1: Tim Hardaway Jr. (Knicks); Tim Hardaway Sr.; Elena Delle Donne (Chicago Sky)
Team 2: Chris Bosh (Heat); Dominique Wilkins; Swin Cash (Chicago Sky)

Nyugat:
Team 1: Stephen Curry (Warriors); Dell Curry; Becky Hammon (San Antonio Stars)
Team 2: Kevin Durant (Thunder); Karl Malone; Skylar Diggins (Tulsa Shock)

 

Taco Bell Skills Challenge

A Skills Challange a második versenyszám a szombati programban. A gyorsaságot és ügyességet egyaránt megkívánó vetélkedő a Shooting Starsnál egy évvel korábban, 2003-ban került be a programba, akkor a New Jersey Nets legendája, Jason Kidd lett a győztes (35.1 másodperc). Két duplázó volt: Steve Nash 2005-ben és 2010-ben győzött, Dwyane Wade pedig az egyetlen, akinek sikerült megvédenie a címét (2006, 2007). A legjobb időt Nash tartja 2005-ből (25.8 másodperc).

A tavalyi győztes Damian Lillard lett (29.8 másodperc), de kelet nyerte a csapatok versenyét, mert három indulójuknak jobb ideje volt összeadva az első körben, mint a nyugati hármasnak. A tavalyi verseny:

A rekord Steve Nash-től, 2005-ből:

Idén új felállás van megint. A két konferencia ugyanúgy egymás ellen fog küzdeni, mint tavaly, de nem 3-3 egyéni versenyzővel, hanem két-két, egyenként két főből álló csapattal. Az első körben jobb időt elérő nyugati és keleti csapat tagjai mennek a második körbe, ahol szintén csapatként versenyeznek a végső sikerért. Az indulók:

Kelet:

Team 1: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), DeMar DeRozan (Toronto Raptors)
Team 2: Michael Carter-Williams (Philadelphia 76ers), Victor Oladipo (Orlando Magic)

Nyugat:

Team 1: Trey Burke (Utah Jazz), Damian Lillard (Portland Trail Blazers)
Team 2: Goran Dragic (Phoenix Suns), Reggie Jackson (Oklahoma City Thunder)

 

Mint azt már írtuk, hajnali 02:30-tól kezdődnek a programok.

A versenyeket ezen a linken megtekinthetitek!

Jó szórakozást!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus