Anthony Davis és a Pelicans támadásban már kész

AD tarthatatlan volt - Lowry 40 pontot szórt - Aldridge és Duncan húzta a Spurst - jól festett a Minny és a New York

 

Cleveland Cavaliers – Memphis Grizzlies 81-91

Sokat játszottak a Memphis kezdői. A vendégeknél a Lee-Jeff Green duó került be az első ötösbe Conley, Randolph és Gasol mellé, ráadásul nem is csak „alibizni”: mindannyian legalább 23 percet töltöttek parketten, míg a kispadról senki nem kapott többet 15-nél. Most először Randolph is faktor tudott lenni, Conley viszont inkább csak szervezett (4 pont, 9 gólpassz) – összességében 50% felett dobott a Grizzlies, bár a triplákat most sem igazán találták. Kisebb probléma számukra még, hogy Beno Udrih bokasérülés miatt elhagyta a parkettet és nem is tért vissza, egyelőre pontosabbat nem tudni róla.

Jamesért megőrülnek az Ohio State-en. Az egyetemi csarnokban játszották a mérkőzést és LeBron Jamest természetesen nagy üdvrivalgás köszöntötte – a Cavs sztárja zsákolt, triplázott, csinált szép dolgokat, bár összességében azért elég kocogósra vette a figurát. Sok értelme persze nem is lett volna megszakadnia, hiszen a kezdőből csak ő és Mozgov volt bevethető, ráadásul a második sor is erősen hiányos volt – továbbra sem lépett pályára Love, Irving, Shumpert, JR Smith és Thompson sem. Újfent bizonyított viszont a Cunningham-Jefferson páros, utóbbi kezdőként kapott szerepet és úgy fest, ők tudnak hasznot húzni a sok hiányzóból.

A Cavaliers legjobb dobói: James 14/6, Cunningham 13, Jefferson 11/9
A Grizzlies legjobb dobói: Randolph 14, Green 11/3, Lee 11/3

New York Knicks – Philadelphia 76ers 94-88

Veretes a hiányzók névsora. A Sixersnél Noel, Okafor, Wroten, Stauskas és Landry sem lépett pályára, a hazaiaknál pedig Afflalo, Porzingis és Seraphin dőlt ki sérülés miatt – azonban akik játszottak, hangulatos mérkőzést vívtak. Összesen 43 eladott labdát gyártottak a felek és a dobószázalék sem verdeste az eget, de az iramra és a látványra nem lehetett panasz, mindenki komolyan vette a meccset – talán ennek is köszönhető, hogy rengeteg büntetőt dobhattak a csapatok.

Derrick Williams kulcsember lesz? Az erőcsatár folyamatosan hozza a húszpontos meccseket a kispadról, Porzingis hiányában sem került be a kezdőbe (Lance Thomas viszont igen), ugyanakkor most is beszórt 21 egységet 8/12-es mezőny- és 2/2-es triplamutatóval. Az ő energiája egyelőre meghatározó a Knicksnél, de Carmelo Anthony is jól játszott ismét – ha felépül Afflalo, valamint sikerül megtalálni az ő és Porzingis helyét-szerepét, sokkal jobb szezon várhat a csapatra.

A Knicks legjobb dobói: D. Williams 21/6, Anthony 18/3, Galloway 11/6
A 76ers legjobb dobói: Canaan 18/3, Wood 13/3, Covington 11/9

Toronto Raptors – Minnesota Timberwolves 112-105

Lowry ellenállhatatlan formában van. Eddig is húsz pont felett dobált és róla szóltak a Toronto meccsei az előszezonban, de ma szinte nem is tudott hibázni: 6/9 triplát süllyesztett el, volt amelyiket faulttal együtt és végül kereken 40 egységgel zárta a találkozót. Az ő parádés teljesítménye mellett a két új fiút, Carrollt és Scolát érdemes kiemelni, hiszen mindketten tíz pont fölé jutottak, Carroll ráadásul nyolc lepattanót is megszerzett mellé.

Bjelica bekerült a kezdőbe. Az újonc szerb játékos papíron erőcsatárt játszott Wiggins és Towns között, de leginkább a periméteren próbálta kihasználni képességeit – ezt pazarul csinálta, ugyanis négy triplát is berámolt harminc perce alatt. Towns ezúttal halványabb volt (7 pont, 6 lepattanó), Andrew Wiggins viszont villogott a kanadai közönség előtt és 21 egységgel állt csapata élére – támadásban ismét jól festett a Minny, a védekezés viszont továbbra is meglehetősen szellős. Persze ma Lowry-val nem lehetett mit kezdeni…

A Raptors legjobb dobói: Lowry 40/18, Joseph 14, Valanciunas 13
A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 21/6, Bjelica 12/12, Dieng 11

Miami Heat – San Antonio Spurs 97-94

Aldridge javulóban, Duncan tanár volt. LaMarcus Aldridge bemutatkozása nem sikerült túl fényesre legutóbb, most viszont már hatékonyabb volt, 17 ponttal és 8 lepattanóval segítette csapatát – mellette Tim Duncan hibátlan mezőnymutatóval szórt be 14 egységet hat lepattanóval 19 perc alatt. A Spursnél nem lépett pályára Diaw és Bonner sem, így magas posztokon elég vékony volt most a keret, de a periméteren hasznosan töltötte perceit (10 pont, egy rontott dobás) a már kissé leírt Ginobili – Tony Parker ugyan nem került előtérbe, de ő sem teljesített rosszul.

Belül gondban volt a Heat. Whiteside mellett ma Stoudemire és McRoberts sem lépett pályára a hazaiaknál, így a Haslem-Andersen-Whittington triónak kellett megoldani a feladatot Bosh mellett – azonban a klasszis magasnak ma nem ment a játék, mindössze kilenc pontot tudott hozzátenni. A „kisemberek” közül azonban hozta magát Wade, hozta magát Gerald Green és jól szerepelt Tyler Johnson, ő könnyen lehet, hogy elorozza a csereirányító szerepkört Mario Chalmers elől. Az újonc Justise Winslow továbbra is nehezen találja a helyét, a dobásai egyáltalán nincsenek meg, bár védekezésben, lepattanózásban és ezúttal gólpasszokban is próbált minél hasznosabban teljesíteni.

A Heat legjobb dobói: G. Green 17, Wade 16/6, Johnson 14/6
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 17, Duncan 14, Leonard 14/6

Chicago Bulls – New Orleans Pelicans 115-123

Anthony Davis tarthatatlan. A Mirotic-Gasol páros egy másodpercig sem tudta lelassítani a Pelicans erőcsatárát, Davis 27 perc alatt 26 pontot rámolt be a chicagói gyűrűbe és ebben az időszakban egymaga tartotta meccsben csapatát. Nyolc lepattanója mellett ismét dobott hármast és bár Perkins ezúttal sem szerzett kosarat, a New Orleans támadójátéka Evansszel, Andersonnal és főleg a kispad végéről 23 pontot szóró Sean Kilpatrickkel már egész jól nézett ki. Utóbbi játékos volt a negyedik negyedbeli felzárkózás vezére és az ő hatalmas kosarainak köszönhető, hogy végül nyerni tudott a Pelicans.

Bobby Portisnak játékpercek kellenek. Magas poszton a Noah-Gasol-Mirotic-Gibson négyes mellett nem lesz egyszerű beférnie a rotációba, de az újonc erőcsatár folyamatosan bizonyít – ma például 20 pontot (8/12 mezőnyből, 2/2 tripla), 11 lepattanót és 3 blokkot tett a közösbe. Egy ilyen gyöngyszemet nem lehet a pad végére száműzni az alapszakaszban és könnyen lehet, hogy ő jelenti majd Gibson chicagói karrierjének végét – mellette pedig természetesen az ismét parádézó (17 pont, 8 pattanó) Doug McDermott emelhető ki a Bullsnál, aki minden bizonnyal alapember lesz a padról beszállva.

A Bulls legjobb dobói: Portis 20/6, McDermott 17/9, Snell 15/3
A Pelicans legjobb dobói: Davis 26/3, Kilpatrick 23/9, Evans 18/3, Anderson 18/12

Utah Jazz – Portland Trail Blazers 81-88

Gyenge színvonalú meccs volt. Mindkét csapat borzasztó támadójátékot produkált vállalhatatlan dobószázalékokkal, ebből végül a Blazers jött ki jobban – a négy triplát is elsüllyesztő Meyers Leonard mellé Aminu is fel tudott lépni, így az utolsó negyedben végül meg tudott lépni a vendégcsapat. McCollum csak 6/21-es mezőnymutatót szenvedett össze Lillard helyén, ráadásul elkövetett egy flagrant 2 szabálytalanságot, amiért kiállították – Vonleh pedig továbbra is használhatatlan…

Nem volt irányító a Jazzben. Burke gólpassz nélkül zárta a meccset, de Neto is hasonló formát mutatott – márpedig ha a Blazers ellen is ennyire képes lefagyni a támadójáték, komoly gondok lesznek a csapatnál. A Hayward-Hood pontfelelős kettős 6/27-et dobott mezőnyből, mellé Favors is 2/11-et izzadt ki magából, egyedül Burks dicsérhető – a borzalmas játék főleg azért aggasztó, mert minden alapember játszott és a kezdőből hárman is több, mint harminc percet voltak parketten.

A Jazz legjobb dobói: Burks 19, Hood 13/3, Hayward 10/3
A Trail Blazers legjobb dobói: Leonard 19/12, McCollum 16/6, Aminu 15

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus