Anthony Davis Marc Gasol ellen, javítana a Clippers

Rangadó lesz a Memphis-New Orleans a két extra formában lévő magassal. Paulék a Jazz ellen, Hardenék Phillyben, Rondóék Dallasban meccselnek.

Philadelphia 76ers – Houston Rockets 01:00

A Houston támadójátéka hasonlóan eredményes, mint a tavalyi szezonban, Hardenék továbbra is a látványos, gyors kosárlabdát részesítik előnyben. Ugyanakkor eddig a védekezésük sokkal jobbnak tűnik, 12 ponttal kapnak kevesebbet átlagban, mint tavaly.  A Philly támadójátéka a Miami ellen már jóval összeszedettebbnek tűnt, Tony Wroten izmos dupla-duplájával húzta övéit. Neki nehéz dolga lehet Beverley ellen, ezzel a 76ers egyetlen méregfogát is kihúzhatja a Rockets - Beverley játéka viszont még kérdéses, bal combhajlítója nincs teljesen jó állapotban. A palánk alatt is lehetnek hiányzók a Houstonnál, Dwight Howard és Tarik Black sorsa is csak ma dől el.

Brooklyn Nets – Oklahoma City Thunder 01:30

A Thundernél Durant és Westbrook továbbra sem játszhat, de legutóbb meglepetésre győzelmet arattak remek játékkal a Denver ellen – Perry Jones húzóemberré lépett elő. A Netsnél Joe Johnson parádéja jelentette a sztorit, a két hármas jó meccset vívhat most egymás ellen. Ha Lopez visszatér, egyértelműen a Brooklyn az esélyes, a sérülésektől sújtott vendégektől újabb bravúr kellene idegenben - még Reggie Jackson esetleges pályára lépése esetén is -, jóval mélyebb jelenleg a Nets kerete és a minőségre sem panaszkodhatnak.

Memphis Grizzlies – New Orleans Pelicans 02:00

A palánk alatt csúcstalálkozóra van kilátás, az MVP-formában lévő Anthony Davis találkozik a karrierje legjobb meccseit hozó Marc Gasollal. Mindkét játékos ellenállhatatlan eddig, a Memphis története legjobb rajtját követte le a center remeklése által, viszont Gasol hagyományosan gyengén dob a New Orleans ellen. Ha az Asik-Davis páros képes lesz védekezésben megfogni a Grizzlies magas párosát, az Evans-Holiday-Ryan Anderson trió megnyerheti a meccset a vendégeknek, a Memphisnél Mike Conley-nak lesz kulcsszerepe.

Dallas Mavericks – Boston Celtics 02:30

A Dallas támadójátéka továbbra is parádés, különösen az első félidőben remekelnek, ekkor majdnem 16 pontot vernek átlagban ellenfeleikre. A Boston eddig nagyon felemás, 125-öt dobtak a Brooklynnak, majd 1/25-ös triplamutatóval kaptak ki legutóbb. Rondo és Smart is gyengén játszott, márpedig minden poszton extra kellene ahhoz, hogy megfogják Nowitzkiéket még akkor is, ha a periméteren (ahol a texasiak támadásban igazán erősek) alapvetően jó védőik vannak. Mindenképpen a Mavs az esélyes, a Boston külső embereitől extra kell védekezésben főleg, de támadásban is ahhoz, hogy legyen esélyük nyerni.

Denver Nuggets – Sacramento Kings 03:00

A Kings nagy meccset nyert tegnap, idegenben kapták el a Clipperst, Cousins óriási teljesítménye mellett Rudy Gay két pazar meccset rakott össze, nagyot léptek előre védekezésben is. A Denver meglepetésre kapott ki a Thundertől, a hátvédpárosukat nem sikerült még összehangolni, és összességében sem igazán állt össze a gépezet. Fariedéknek nagy munkájuk lesz a gyűrű alatt, de Gayre sincs igazán védőjük, ez pedig azzal együtt, hogy támadásban nem találják a helyüket és a dobásaikat, sok lehet. Ugyanakkor 2001 óta nem nyerte meg első két idegenbeli meccsét a Kings, akkor viszont 61-21-gyel zárták az alapszakaszt.

Los Angeles Clippers – Utah Jazz 04:30

A Clippers messze nem azt hozza eddig, amit vártunk tőlük, tegnap hazai pályán kikaptak a Kingstől, de előtte sem játszottak jól. Nem csak védekezésben, de támadásban sem ment nekik, bár megvoltak az üres helyzeteik, kimaradt minden – a Jazz ellen sem fog ez beleférni. Főleg, mert Haywardék szétszedték már a Sunst is idén, a fiatal, gyors, lendületes játékból csak a rutin hiányzik, de nagy potenciál van bennük – elég akár csak Favors 32 pontos meccsére gondolni legutóbb. A hazaiaknál Jamal Crawford játéka nem valószínű, de Glen Davis is sérüléssel bajlódik.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus