Anthony Davis megdöntötte Chamberlain All-Star rekordját

55 éves rekordot törölt ki az MVP-címet begyűjtő AD - Nyugat nyert, újabb pontrekordot láttunk  - Durant és Westbrook ismét jóban voltak.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

Nyugat - Kelet 192-182

Davis elvitte a show-t Westbrook elől. Az OKC klasszisa megcélozta sorozatban harmadik All-Star MVP-címét is, a padról beszállva húsz perc alatt 41 pontot rámolt be, de a hazai közönség előtt játszó Anthony Davis kereszetülhúzta a számításait. A Pelicans magasemebre 39 mezőnykísérletéből 26-ot elsüllyesztett és 52 pontig jutott, ezzel megdöntötte Wilt Chamberlain All-Star rekordját - AD szerint akkor most jöhet a 100 pontos meccs is... Kobe Bryant 2011-es címe óta ő az első, aki otthon tudott MVP-lenni az All-Star gálán, ez pedig saját bevallása szerint nagyon sokat jelent neki.

Westbrook és Durant: múltidézés. Feszült volt a viszony a két korábbi csapattárs között ebben a szezonban, a legutóbbi Warriors-Thunder meccsen keményen össze is szólalkoztak, de ezen az estén ezt maximálisan maguk mögött hagyták. Passzoltak egymásnak, mosolyogtak, beszélgettek a bemelegítésnél, majd megcsinálták az este egyik leglátványosabb játékát is, mintegy felidézve a közös OKC-s múltjukat...

Megdőlt a pontrekord. Még a korábbi gálákhoz képest is kevés volt a védekezés, nem nagyon álltak egymás elé a játékosok, ennek lett a vége az összesen közel négyszáz pont - egész pontosan 374, amellyel új rekordot állítottak fel a felek. Nyugatról már szóltunk, Keleten a 12 zsákolást bemutató Giannis Antetokounmpo vitte a prímet, de jól játszott Kyrie Irving, az All-Star története során elsőként elérte a háromszáz pontot LeBron James és a keret minden tagja 18-24 perc között játszott. Nem volt ez így egyébként Nyugaton, ahol DeMarcus Cousins csak két percet töltött a parketten egy kisebb sérülés miatt és Kawhi Leonard is pihenőt kért a második félidőben.

Nyugat legjobb dobói: Davis 52, Westbrook 41/21, Durant 21/6, Curry 21/15
Kelet legjobb dobói: Antetokounmpo 30, James 23/9, Irving 22/18

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus