Anthony Davis megsérült Goran Dragic első Heat-meccsén

"Fél kézzel, fél lábbal" is nyert a Pelicans - Westbrook képtelen leállni - gálázott a Clippers a "régi" Kings ellen - kétarcú Toronto

Anthony Davis és Ryan Anderson is idő előtt hagyta el a pályát, de két kulcsembere nélkül is simán nyert a Pelicans Miamiban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) szombati játéknapján. Russell Westbrook újabb nagy estéje győzelmet ért a remekül bemutatkozó Mo Williams és a Charlotte ellen, a Chicago a végjátékban legyűrte a Sunst, a Clippers pedig szétdobta a Sacramentót - íme a részletek!

A játéknap legontosabb jelenetei videós rovatunkban megtekinthetők!

Charlotte Hornets – Oklahoma City Thunder 103-110

Bemutatkoztak az új fiúk. Mo Williams azonnal robbantott első Charlotte-meccsén, kezdő irányítóként csapata élére állt, 24 ponttal (közte 5/10 tripla) és 12 gólpasszal húzta a hazaiakat - vele azonnal ponterősnek tűnt a gárda. A vendégeknél két új arc is a kezdőben kapott helyet, Kanter dupla-duplával tette le névjegyét, Singler kevésbé volt hatékony – de DJ Augustin a padról beszállva hozzátett 12 egységet és egy nagyon fontos hármast a végjátékban.

Westbrook és a palánk alatti játék jelentette a különbséget. Durant kiülte a mai mérkőzést, társa azonban ismét vállára vette a Thundert – 33 pontot rámolt be 7 pattanó és 10 gólpassz mellett, folyamatosan támadta a festéket és sakkban tartotta a védelmet. Ugyan Mo Williams irányítása mellett Al Jefferson és Kidd-Gilchrist is elérte a húszat hazai oldalon, a gyűrű alatt hatékonyabb volt az OKC, jóval több pontot szereztek erről a területről és 59-41-re nyerték a lepattanózást is – a hajrában Westbrook zsinórban háromszor verte meg az emberét, ami végleg eldöntötte a győztes kilétét.

A Hornets legjobb dobói: Mo Williams 24/15, Jefferson 20/3, Kidd-Gilchrist 20
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 33, Ibaka 16, Augustin 12/6

Miami Heat – New Orleans Pelicans 91-105

Komoly a gond a Pelicansnél, de ma még ez is belefért. Anthony Davis már az első negyedben rásérült a jobb vállára és nem is tudott visszatérni a parkettre, Ryan Anderson pedig komolynak tűnő térdsérülést szenvedett még a nagyszünet előtt – óriási pofon ez a vendégeknek. Ennek ellenére nem forgott veszélyben a győzelmük, a 24-et szóró Eric Gordon vezérletével végig kézben tartották a meccset, már az első negyedben megléptek – úgy tűnt, hogy ezen a találkozón az ő problémáik voltak kisebbek.

Új felállás a Heatnél. Chris Bosh ebben a szezonban már nem léphet pályára, az ő pótlását pedig nyilván nem tudja érdemben megoldani a Miami – ráadásul nem segíti a folyamatot az sem, hogy Dragicot be kell építeni a rendszerbe. Az újonnan érkező irányító csak szenvedett ma, az első félidőben nem szerzett kosarat és bár a harmadik negyedben beszórt tíz pontot, végül egyetlen gólpasszal zárt – egyáltalán nem működött a támadójátékuk egyelőre, igaz, Dragic a meccs előtt még tableten tanulta a figurákat.

A Heat legjobb dobói: Chalmers 20/6, Wade 19/3, Dragic 12/3
A Pelicans legjobb dobói: Gordon 24/18, Asik 15, Evans 13

Chicago Bulls – Phoenix Suns 112-107

A cserék nyerték meg. Szorosan alakult a találkozó, sőt, inkább a Phoenix vezetett, azonban a záró etap elején robbantott a Chicago – a második sor, elsősorban Gibson és Brooks egy 10-0-s rohammal hagyta állva a vendégeket. A hajrában Markieff Morris hármasával egy pontra közelített a Phoenix, de Rose két büntetője elég volt a Bulls-győzelemhez – Gibson végül tíz, Brooks pedig nyolc egységet rámolt be csak az utolsó negyedben.

A támadójáték ma is rendben volt. Sokan gondolták úgy, hogy Dragic és Thomas távozása után megszenved a pontszerzéssel a Phoenix, de második találkozójukon is száz pont fölé jutottak, pedig sem Bledsoe, sem pedig a bemutatkozó Knight nem játszott extra meccset – mindketten jól szerveztek, de nem szórták meg magukat igazán. Ennek ellenére 25 gólpasszt osztottak szét és 53%-kal tüzeltek mezőnyből, ami hiányzott, az a védekezés és palánk alatti játék – Gasolék 47-36-ra nyerték a pattanózást és az utolsó negyedben képtelen volt őket megállítani a Suns.

A Bulls legjobb dobói: Gasol 22/3, Butler 19/3, Rose 16/3
A Suns legjobb dobói: Tucker 20/12, Marc. Morris 17/3, Bledsoe 13/3, Knight 13/3

Houston Rockets – Toronto Raptors 98-76

Csúszós volt a labda? Egyik fél sem becsülte meg a játékszert, rengeteg alkalommal veszítették el, sokszor kabaréba illő módon – végül a két csapat együtt ötven eladott labdával zárt, amiből mindenki kivette a részét. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a Raptors 32%-kal tüzelt mezőnyből, láthatjuk, hogy mennyire játszottak pontosan DeRozanék – a Rockets a nagyszünet után kissé megemberelte magát és a Harden-Brewer páros vezérletével behúzta a mérkőzést.

Ez már nagy falat volt. Zsinórban négy komoly skalpot ejtett idegenben a Raptors és ma is partiban voltak (igaz, a már említett körülmények között) az első félidőben. A fordulás után aztán magasabb fokozatba kapcsolt Harden, négy pontjához 16-ot tett hozzá a harmadik negyedben, majd a 26-ig jutó (szezoncsúcs) Brewer is átgázolt a vendégek védelmén, így 58-40-re hozták a második félidőt. A Toronto az eladott labdák és a botrányos dobóforma mellett lepattanózásban is nagyon kikapott, ma nem volt olyan szegmens, amiben legalább átlagosan teljesítettek volna.

A Rockets legjobb dobói: Brewer 26, Harden 20/6, Motiejunas 12
A Raptors legjobb dobói: J. Johnson 27/3, Valanciunas 11, Lowry 11

Los Angeles Clippers – Sacramento Kings 126-99

Villogott a kis Rivers. A Clippers cserehátvédje élete meccsét játszotta ma, a padról beszállva 26 perc alatt 28 pontos karriercsúcsot szállított, közte 5/9 triplával – az öt beszórt hármas egyébként szintén karriercsúcs. Nem csak ő, de a teljes Clippers-hátvédsor lubickolt ma, Redick 24-ig jutott 4/6 triplával, Crawford 23-ig, nemes egyszerűséggel szétdobták a Sacramentót. A kisemberek mellett ismét tarthatatlan volt DeAndre Jordan, aki húsz perc alatt is letépett 15 pattanót, de többet nem is kellett játszania, a két középső negyedet 73-36-ra hozta a Los Angeles.

A második negyedben eldőlt. Remekül kezdett a Kings, tíz ponttal is vezetett George Karl legénysége az első játékrészben – azonban a második tizenkét percben már csak egy csapat volt pályán. A hazaiak ezt a negyedet egy 23-4-es etappal nyitották, a Crawford-Barnes duó azt csinált, amit akart, végül hat triplát emelt be a Clippers – a játékrész végére már húsz egységre nőtt az előnyük. Innen nem volt visszaút, ráadásul sem Cousins, sem Gay nem találta igazán a dobásait, a 34%-os mezőnymutató sokat elárul a vendégek játékáról – az ihletett dobóformát kifogó hazai hátvédek ellen nem lehetett esélyük.

A Clippers legjobb dobói: Rivers 28/15, Redick 24/12, Crawford 23/3
A Kings legjobb dobói: Cousins 21, Gay 15/6, Casspi 11/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus