Anthony Davis villogott, nagyot hajrázott a Clippers

A.D. 30 fölé jutott három negyed alatt is, Crawford nagy negyedik negyedével nyert a Clippers, Durant nélkül nehezen győzött a Thunder

A Pelicans erőcsatára három negyed alatt is átlépte a 30 pontot a Sixers ellen, a Clippers viszont Jamal Crawford nagy negyedik negyedével fordított és nyert az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) hétfői játéknapján. A Thunder Kevin Durant nélkül szűken verte a Minnesotát, a Boston győzni tudott a Jazz ellen, a Memphis hozta a kötelezőt - íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jelenetei állandó videós rovatunkban megtekinthetők!

A Brooklyn Nets - Portland Trail Blazers és a New York Knicks - Sacramento Kings mérkőzések a New York-i ítéletidő miatt elmaradtak. Előbbi összecsapást április 6-án, utóbbi derbit pedig március 3-án pótolják majd. 

Memphis Grizzlies – Orlando Magic 103-94

Az első félidőben szétszedte ellenfelét a Memphis. A hazaiak a Magic minden védekezési hibájára rámutattak, főleg a második negyedben. Ezt a játékrészt 33-19-re nyerték, a nagyszünetig Zach Randolph 18, Marc Gasol 10 pontot szórt, nem lehetett velük mit kezdeni – a Grizzlies majdnem 60%-kal tüzelt az első huszonnégy percben, a 67 dobott pontjuk pedig félidei idénycsúcs számukra. A fordulás után visszavettek a hazaiak, jóval pontatlanabbul dobtak és Joerger le is ültette a kezdőit – ennek ellenére stabilan tartották az előnyt és gond nélkül húzták be a győzelmet.

Pedig rohanni tudott a Magic. Az Orlando húsz pontot szerzett leindításból, amit főleg a megnyert lepattanózásuknak köszönhettek – hiába remekelt a Randolph-Gasol páros, végül a vendégek szereztek több pontot a festékből. Ennek ellenére nem tudták igazán saját játékukat játszani, Vucsevicset emberi számokon tartották a hazaiak (18 pont, 6/13 mezőnyből, 12 pattanó), Payton dobásait elvették, így a Magicben nem volt meg a tűzerő a fordításhoz. Ugyan Mike Conley-t meg tudták fogni védekezésben, beállt Beno Udrih és beszórt 15 pontot (6/8 mezőnyből), így zsinórban tizedszer is száz pont felett kaptak.

A Grizzlies legjobb dobói: Randolph 24, Gasol 16, Udrih 15/3
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 18, Oladipo 18/3, Payton 12

New Orleans Pelicans – Philadelphia 76ers 99-74

A harmadik negyedben végleg eldőlt. Az első tizenkét percet is nagyon megnyerte a New Orleans, de a nagyszünet után Anthony Davis vezérletével le is zárták a találkozót. Az erőcsatárra ma sem volt válasz, 32 pontot rámolt be (12/19 mezőnyből, 8/8 büntető) 10 pattanó, 3 labdaszerzés és 4 blokk mellett, a két említett játékrészben 13-13 egységig jutott – majd a negyedik negyedben már nem lépett pályára. Ennek az etapnak már 23 pontos fórral vágott neki a Pelicans, formalitássá tették a záró tizenkét percet. Davis mellett a 4/5 triplát értékesítő Anderson is remekelt, másra ma nem is volt szükség.

Vezér nélkül nehéz. A fiatal Sixersnél amúgy is gond, hogy nincs egy veterán játékos sem, aki tudná irányítani a csapatot, ma Carter-Williams sem léphetett pályára, így karmester nélkül maradtak. Nem is tudtak érvényesülni, a Covington-Noel duó 3/20-at szenvedett össze mezőnyből és bár az eladott labdákra figyeltek, helyette botrányosan dobtak és nagyon kikaptak a palánkok alatt is. A New Orleans ezzel a sikerrel zsinórban negyedik győzelmét aratta, otthon pedig 15-5-re állnak Davisék.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 32, Anderson 19/12, Gordon 13/6
A 76ers legjobb dobói: McDaniels 16/3, Sims 14, Mbah a Moute 14

Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves 92-84

Durant nélkül nehezen oldotta meg a Thunder. A regnáló MVP nagylábujja sérült meg a Cleveland ellen és kihagyta a mai mérkőzést, Westbrook pedig ennek megfelelően mindent magára vállalva, rengeteg hibával kezdett. Az OKC azonban ki tudta használni a vendégek hibáit és átrohantak rajtuk, 32 pontot szereztek Ibakáék leindításból, így stabilan vezettek szinte végig. Az utolsó negyedben aztán Westbrook is belendült, beszórt 11 pontot, ezzel ha nem is könnyen, de behúzták a győzelmet – a játékról mindent elárul Scott Brooks meccsvégi nyilatkozata, amit így kezdett az újságíróknak címezve: „meglepődtem, hogy itt maradtatok”…

Ígéretes a Minnesota. Martin és Rubio nélkül továbbra sem lehetnek vérmes reményeik a vendégeknek, de Thaddeus Young ezúttal is beszórt 22 pontot 8 pattanó mellett, Gorgui Dieng karriercsúcsot jelentő 18 pattanót húzott le (igaz, Ibaka meg 19-et), Andrew Wiggins pedig ismét bizonyított. Az idei 1/1-es 23 pontja (7/14 mezőnyből, 9/12 büntető) mellett remek munkát végzett védekezésben Westbrookon, az OKC egyese 7/22-vel dobott mezőnyből és eladott négy labdát.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 18, Morrow 14/3, Jackson 14/3
A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 23, Young 22, LaVine 11/3

Utah Jazz – Boston Celtics 90-99

A vendégek bírták jobban a hullámvasutat. Az első negyed tapogatózása után hatékony támadójátékkal rukkolt elő a Celtics a második játékrészben, s nagy különbséggel, 24 ponttal lépett el ellenfelétől. Az előny kialakításában nagy szerepet játszott az egész mérkőzés folyamán jól játszó Prince (7/10 mezőnyből, 2/3 tripla, 5 gólpassz) és a bár kevésbé hatékonyan dobó, ám fontos kosarakat szerző Bradley (4/12). A Boston határozottan kezdte a záró játékrészt és a cserepad hatékonyságának köszönhette, hogy tartotta előnyét, még akkor is, amikor tíz ponton belülre érkezett a Jazz. Zeller (6/8, 7 lepattanó, 2 blokk) és Smart (4/9, 5 gólpassz) teljesítménye is elengedhetetlen volt a Celtics számára a sikerhez.

Egy jó negyed és a légelhárítás nem elég. Elképesztő mértékben aludt bele a hazai gárda a második negyedbe, ahol hatalmas hátrányt szedtek össze Kanterék, de mégis talpra tudtak állni. Hayward (7/17 mezőnyből, 4/5 tripla) 13, a török középjátékos (10/16, 6 lepattanó) 10 pontot tett a közösbe a harmadik játékrészben, komoly mértékben faragott hátrányán a Jazz. Viszont a felzárkózás sok erőt kivett a csapatból és bár jobban tudták tartani ellenfelüket, mint a mérkőzés korábbi, számukra negatív szakaszában, mégis messze kerültek attól, hogy szoros végjátékot játszhassanak. A hazaiak alig 42%-os hatékonysággal dobtak mezőnyből, rosszul büntetőztek (11/19), s hiába osztottak ki 10 blokkot, nem tudtak győzedelmeskedni.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 26/12, Kanter 20, Burke 18/12
A Celtics legjobb dobói: Prince 19/6, Zeller 14, Bradley 12/6, Sullinger 12/3

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets 102-98

Crawford a megmentő. Nagy hátrányt szedett össze a találkozó első felében a Clippers, s még a záró negyed elején is úgy tűnt, hogy meglepetés születik. Crawford (6/14 mezőnyből, 3/7 tripla) nem így gondolta, ugyanis 19 pontot szerzett az utolsó játékrészben, biztos kézzel büntetőzött, így meghozta csapata számára az áhított győzelmet, sorozatban az ötödiket. Persze mindez nem sikerült volna a tripla-duplától csak egyetlen lepattanóra lévő Griffin (14 pont, 10 gólpassz, 9 lepattanó) és a Barnes – Paul páros segítsége nélkül.

Három percre a bravúrtól. Alaposan meglepte ellenfelét a Nuggets, mely tíz ponttal húzott el a nyitó negyedben, s ugyan a Clippers fordított, a félidő után ismét a vendégek negyede jött - 11 ponttal nyerték a játékrészt, sőt a záró etapban Gallinari triplája után ismét két számjegyű különbséggel vezettek. Azonban nem tudták tartani Crawfordot, ami megpecsételte Lawsonék sorsát, pedig csak bő három percen múlt, hogy kitartson az előnyük. A védekezésbeli problémák mellett az is hozzájárult a vereséghez, hogy Afflalo és Lawson lendülete elfogyott a negyedik negyedre.

A Clippers legjobb dobói: Crawford 23/9, Barnes 18/6, Paul 15/3
A Nuggets legjobb dobói: Lawson 19, Chandler 18/9, Afflalo 18/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus