Anthony Davisék vadásznak az Atlantára, Rubio visszatér

Nehéz dolguk lesz Millsapéknek, ha meg akarják szerezni a huszadik győzelmüket, Rubio 43 kihagyott meccs után lép pályára a Dallas ellen

Cleveland Cavaliers – Philadelphia 76ers 01:00

Szép csendben sorozatban tíz győzelemnél jár a Cavs, pár meccs sziporkázás óta masszívan nyerik a meccseket és nem hibáznak – a Sixers ellen hazai pályán szintén egy kötelező mérkőzés következik. A James-Irving páros nagy formában van, amikor kell, valamelyik mindig előlép és fut egy nagy szériát, amivel hozzák a győzelmet – legutóbb LeBron jutott el 36-ig a Minnesota ellen. Ugyan a védekezésükön van még mit alakítani, ezt a Sixers valószínűleg túlzottan nem fogja tesztelni, hiszen Carter-Williamsék 85,9 pontot átlagolnak az elmúlt nyolc meccsükön, miközben a 40%-ot sem érik el mezőnyből. Ha már a Cavs védekezése: ugyan vannak még üresjáratok, de összességében jól mondják fel a leckét ezen az oldalon is már, hiszen 93 pontot kapnak átlagban az utóbbi időben. Érdekes statisztika: az Irving-Smith-James-Love-Mozgov ötös száz labdabirtoklásonként majdnem 30 (!!!) pontot vert az aktuális ellenfélre januárban – igaz, a Sixers MCW-Covington-McDaniels-Mbah a Moute-Noel ötöse is a liga első felébe tartozott.

Washington Wizards – Charlotte Hornets 01:00

Rendkívül érdekes összecsapásnak ígérkezik, hiszen a Washington alapvetően nyilván jóval esélyesebb, viszont most sorozatban kétszer kaptak ki hazai pályán, ráadásul John Wall játéka is kérdéses – ezzel szemben a Charlotte-nál ugyan nincs Walker, viszont januárban ők voltak a liga legjobban védekező csapata. Stephensonék 2015 első hónapjában 90 kapott pont alatt átlagoltak, a Wizardsnál viszont komoly lehet a gond, ha az irányító nem tud pályára lépni – igaz, a Hornets az utóbbi időben őt is meg szokta fogni. Kérdés, hogy a kőkemény védekezés meddig viszi a vendégeket, de jelenleg nem nagyon látni azt, amivel meg tudja ezt bontani a fővárosi alakulat – a Wizards egyébként sincs jó formában, legutóbbi hat meccsükből négyet elveszítettek.

Brooklyn Nets – Los Angeles Clippers 01:30

Még két hét sem telt el azóta, hogy a Clippers agyonverte a Brooklynt Kaliforniában – akkor Jordan és Griffin zsákolóversenyt rendeztek és Lopezék megsemmisülten kullogtak le a pályáról. Paulék hatmeccses győzelmi sorozata megszakadt a Davis nélküli Pelicans ellen, de legutóbb megmutatták, hogy az csak kisiklás volt: húszat vertek idegenben a címvédő San Antonióra. A hazaiak január 4-e óta a liga legrosszabb mérlegével bírnak és bár a Jack-Lopez duóban mindig benne van a nagy meccs (legutóbb ketten 70 pontot rámoltak be), a védekezésük és főleg a periméter-játékuk a nulla felé konvergál. Az utóbbi mérkőzéseken átlagosan 4,6 triplát értékesítenek mindössze 23%-kal, ezt pedig lehetetlen pótolni a festékből – nem valószínű, hogy tudják majd tartani a lépést a liga jelenleg legjobban támadó csapatával.

Toronto Raptors – Milwaukee Bucks 01:30

Azok után, hogy komoly gödörben volt a Raptors, már zsinórban hat győzelemnél járnak, sorozatban hetet pedig 2002 óta nem tudtak nyerni – ma itt van a lehetőség. A kérdés az lesz, hogy mire megy a liga egyik legjobb támadó csapata (109 pont meccsenként) a liga egyik legjobb védekezése (97 kapott pont meccsenként) ellen – ez már csak azért is érdekes, mert a Bucks ellen 44% alatt dobnak a csapatok, márpedig a Raptors 8-10-re áll, ha 44% alatt dob. Ugyan Ilyasova és Pachulia is kérdéses a vendégeknél, a helyettük kezdővé avanzsáló Henson még stabilabbá tette a gárdát hátul, ugyanakkor a pontokat is hozza, Valanciunasszal nagy harcot vívhatnak a palánk alatt. A lényeg azonban a periméteren lesz, a nagyon belendülő DeRozan-Williams páros, kiegészülve a Lowry-Vasquez duóval, rendre szétdobja az ellenfeleket – de ha Knight-ék hozni tudják agresszív védekezésüket kint, az olajozottan működő rendszer fel fogja őrölni a kissé kapkodó Toronto-védekezést.

New Orleans Pelicans – Atlanta Hawks 02:00

Miután bekerültek a történelemkönyvekbe, Kyle Korverék megszereznék zsinórban huszadik győzelmüket – nem lesz egyszerű. A New Orleans visszakapja ma (a hírek szerint) Anthony Davist, hazai pályán egyébként is remekelnek, utóbbi tíz meccsükből egyébként is megnyertek hetet és már védekezésben is kellő szintet képviselnek. A ligaelsőnél hiányozni fog Sefolosha, Carroll és Mack is, így szűkül a rotáció – ugyan a rendszer így is tökéletesen működik, a stabil védekezésükre nagy szükségük lesz ma. Millsap és Davis harcán nagyon sok múlhat, hiszen az Atlanta erőcsatára nagy formába lendült, viszont ha a hazaiak MVP-jelöltje dominálni tud ellen, borulhat a vendégek játéka. A periméteren elsősorban az Evans-Gordon-Anderson triót kell megállítaniuk Teague-éknek és bár ez általában sikerülni szokott, Carroll hiányát itt nagyon megérezhetik.

Oklahoma City Thunder – Orlando Magic 02:00

Gödörben van a Thunder, ebből ma már kötelező lesz kimászniuk – hazai pályán játszanak a védekezésben tragikus Orlando ellen. Duranték az utóbbi öt meccsből négyet buktak és 40% alatt dobtak mezőnyből, legutóbb a Memphis teljesen szétzilálta a támadójátékukat. Arra ugyanakkor nehéz indokot találni, hogy ma miért ne nyerjenek simán, a Magic ugyanis zsinórban nyolc veresége alatt több mint 110 pontot kapott átlagosan, szinte bárki jön szembe, sorjáznak az üres dobóhelyzetek – a Durant-Westbrook párosnak pedig még ezekre sincs feltétlenül szüksége. A győzelemre viszont nagy szükségük van, ha komolyan akarnak még beszélni a rájátszásról, ma nem hibázhatnak – védekezésben az Adams-Ibaka párosnak kell megfognia Vucsevicset, Oladipo játéka kérdéses.

Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 02:30

A mérkőzés sztorija Ricky Rubio visszatérése lesz, a spanyol irányító még november elején sérült meg – vele kiegészül a Minnesota. Az biztos, hogy a hosszú kihagyás látszani fog rajta, de ennek a csapatnak nagyon kell egy szervező játékos, hogy a Cavs elleni karriercsúcsot szállító Wiggins, a korábban visszatérő Martin és az egyre inkább belendülő frontcourt jól kapja meg a labdáit. Rajon Rondo viszont biztosan nem lép ma pályára a hazaiaknál, hiányában Monta Ellisre még nagyobb feladat hárul – főleg védekezésben fogják megérezni az irányító hiányát, támadásban nem igazán volt hasznos az utóbbi időben. A Wolves elöl már egész jól néz ki, hátul viszont továbbra is nagyon gyatrák, ez pedig a kissé hiányos, döcögős Dallas ellen sem fér bele – ma Chandler Parsons is játszani fog már, tűzerőből nem lesz hiány. Ugyan védekezésben Rubio segíthet a Minny-n, Wigginsszel párban a pálya ezen oldalán is hatékonyak lehetnek majd, de ma még valószínűleg nem ez lesz a legfontosabb – az idei 1/1-esnek mindenesetre megvan a feladata: Monta Ellist kell lassítania, aki az utóbbi öt meccsen 25 pontot átlagol 55,8%-kal…

Phoenix Suns – Memphis Grizzlies 03:00

Nagyon hatékonynak bizonyult nyolcmeccses hazai szériája alatt a Suns, de legutóbb a Golden State otthonában simán kikaptak – 24 mérkőzés óta először dobtak 40% alatt mezőnyből, emellett rengeteg labdát is eladtak. Ezeken mindenképp javítaniuk kell, mert bár ismét ők lesznek otthon és 107 pont körül átlagolnak, a Memphis védekezését mostanában nem nagyon tudta feltörni senki – ráadásul szerkezetileg is hátrányban vannak, a palánk alatt a Gasol-Randolph duó könnyen eldöntheti a mérkőzést. A Grizzlies megnyerte utóbbi hat mérkőzését (tizenegyből tízet), Randolph sorra hozza a dupla-duplákat és a Suns ellen egyébként is hozták az elmúlt hat találkozójukat – nagy extra kellene ma Dragicéktól, hogy ellensúlyozni tudják a palánk alatti hátrányukat.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus