Anthony és Harden különcsatája New Yorkban

Ma csak két összecsapást rendeztek meg, azok azonban minden igényt kielégítettek. A New York sztárja, Carmelo Anthony 45 pontot szórt, de ez sem volt elég, Harden 36 ponttal válaszolt, a Rockets-os Jeremy Lin sikerrel tért vissza egykori sikereinek színhelyére, Dwight Howard pedig javított a büntetőzésén. A nap másik összecsapása, a Thunder Warriors otthonában tett kirándulása fantasztikus megoldásokat hozott, a meccs végjátéka pedig igazi klasszikussá emelte az összecsapást. 

A nep legszebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg. 

New York Knicks – Houston Rockets 106-109

Jeremy Lin hazalátogatott. Másfél éve a Knicksben kezdődött el az irányító tündérmeséje, amelyet csak Linsanity-ként aposztrofált a sportsajtó. 2012 nyarán aztán a Houston csapott le a játékmesterre, aki nem volt szívbajos, a kispadról beszállva 21 pontot termelt. 

Carmelo Anthony nekiment a bíróknak. 45 pontot szórt a Knicks sztárja, jó százalékkal (17/30), azonban a végén 3 pontos hátrányban James Harden faultolta a triplavonalnál, ám Anthony úgy érezte, hogy a dobómozdulat megkezdése után. Bár a játékvezető azonnal jelezte, hogy a fault még dobás előtt történt (vissza is nézték az esetet), vagyis két büntető következik, Anthony triplakísérlete beakadt – a játékos pedig annyira kiakadt az ítéleten, hogy a sajtótájékoztatón kijelentette: lassan csak akkor fog faultot kapni, ha vér folyik, illetve nagyon szeretne olyan fújást kapni, mint James Harden. Valószínűleg 25 000 dollárja bánja majd a nyilatkozatot. 

James Harden vezér volt ma. 36 pontig és 18 kiharcolt büntetőig jutott a Houston alapembere, a végén pedig hidegvérrel beszórta a meccsnyerő büntetőket – amivel egyébként sorozatban nyolcadszor verte meg a Rockets a Knickset. A New York idén 1-4-gyel áll saját csarnokában.

Alacsony kezdők. A Knicks Tyson Chandler sérülése miatt kénytelen alacsonyabb szerkezettel játszani, JR Smith került be a kezdőbe – ehhez alkalmazkodott a Rockets is, ahol Terrence Jones állhatott oda a feldobáshoz. Nem róluk szólt az összecsapás, de a sok pont annak is köszönhető, hogy elég tempós kosárlabda folyt a pályán. Andrea Bargnani viszont lubickol ebben a szerkezetben, a Knicks olasz nagyembere ma 24 pontot szerzett, 75%-os dobásmutatóval, mind a három triplakísérletét értékesítve. 

Dwight Howard javul. Bár három perccel a vége előtt megint kihagyott 2 büntetőt, 1:15-tel a lefújás előtt mindkét szabaddobását a helyére küldte – végül az a furcsaság fordult elő vele, hogy büntetőből több pontot (5) szerzett, mint mezőnyből (2). Ma inkább védőoldalon takarított (15 lepattanó, 4 blokk), kiválóan. 

Greg Smith sérülése. A Rockets fiatal cserecentere Carmelo Anthony-t próbálta szerelni a palánk alatt, de olyan szerencsétlenül érkezett a talajra, hogy aláfordult a jobb lába. A sérülés után tudta mozgatni a sérült testrészt, de elképzelhető, hogy hosszabb időre kiesett. 

A Knicks legjobb dobói: Anthony 45/6, Bargnani 24/9, Smith 15/6. 
A Rockets legjobb dobói: Harden 36/6, Parsons 22/6, Lin 21/3. 

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 116-115

A támadójátékról szólt a meccs. Bár az OKC 24 órával korábban még a Clippers otthonában kapott ki egy paprikás meccsen, ma az első félidőben 62 pontot termeltek. Apró szépséghiba, hogy a Warriors is ugyanennyit, sőt a hazaiak a 3. negyedben úgy tűnt, le is szakítják ellenfelüket, 33-24-re nyerték a játékrészt, majd 106-92-re vezettek. A Thunder azonban tudott újítani, és az utolsó percre 114-112-re feljöttek.

Westbrook győztes kosara. 114-112-nél a végig remeklő Thunder-irányító emberről dobott be egy nagyon nehéz hárompontost – győzelmet érdemlő tripla volt. 

Andre Iguodala győztes kosara. Egész meccsen hihetetlen dobásokat láthatott az oaklandi közönség, de a nyáron érkező swingman tempója megkoronázta az év eddigi talán leglátványosabb összecsapását: másodpercek voltak hátra, bedobás után AI kapta meg a labdát a pálya jobb szélén, majd nullszögből, a kiváló védő Thabo Sefolosha szorításában elengedte a labdát, ami illedelmesen behullott a gyűrűbe – a csarnok pedig felrobbant. 

Hatan 20 pontnál. 3-3 játékos ért el legalább 20 pontot az összecsapáson, érdekesség, hogy a mérkőzést eldöntő Iguodala nem volt köztük. A Thunder fölényesen nyerte a lepattanócsatát a gyászoló Kendrick Perkins hiányában is (48-31) – viszont 19 labdát adtak el a Warriors hétjével szemben, és 14 triplára csak kilenccel tudtak felelni. A második félidőben érződött a fáradtság az Oklahomán, Kevin Durant időnként mintha ólomlábakon mozgott volna, és tőle szokatlanul még egy technikait is összeszedett. 

A Warriors legjobb dobói: Thompson 27/18, Curry 22/12, Lee 20.
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 31/6, Ibaka 27, Durant 20/6. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus