Anthony Love ellen, csörte Miamiban

Ma este hat mérkőzést rendeznek az NBA-ben, s némileg "barátságtalan módon" most a megszokott vasárnapi matinékkal ellentétben nem játszanak európai értelemben is korai meccset a tengerentúlon, ahol most volt óraátállítás. Ugyanakkor van olyan derbi a programban, amiért érdemes fennmaradni/felkelni, hiszen a Miami a Washingtont fogadja, a New Yorkhoz pedig a Minnesota érkezik. Jöjjön a teljes program és a fontosabb előzetes tudnivalók!

Detroit Pistons - Boston Celtics (00:00)

A Pistons ma lehet, hogy kiegészülhet az egyik nagy nyári szerzeményével, Brandon Jenningsszel, amivel kapcsolatban még nem lehet tudni, mennyire lesz jó vagy rossz hatással a Detroitban már kialakulni látszó egységre. A vendégeknél Rajon Rondo bevetéséről még szó sincs, ráadásul amíg Avery Bradley vezeti egyes poszton harcba a bostoniakat, nem sok esélyük van idegenben komoly csapatok ellen mérkőzéseket nyerni, így ennél a párosításnál is inkább csak egy szoros ütközet, amiben bízni lehet, komoly meglepetés lenne egy Celtics-siker.

Miami Heat - Washington Wizards (00:00)

A bajnok már két vereséggel áll, ráadásul most egy kompetens ellenfél érkezik Miamiba, így nem sansztalan a Wizards - de csak abban az esetben, ha az edzéseket kihagyó John Wall tudja vállalni a játékot és a palánk alatt a legutóbbi derbin nem játszó Nené is erősítheti a fővárosiakat. Wade elvileg készen áll a csatára és a múltkor kisebb sérülést összeszedő Udonis Haslem is bevethető, tehát csak Greg Oden játékára nem számíthat a címvédő, melynek hazai környezetben, zsinórban két vereség után illene nyernie.

Orlando Magic - Brooklyn Nets (00:00)

A Magic Big Baby Davis és Tobias Harris nélkül is vállalhatóan játszik, ráadásul két napja kiütötte saját közönsége előtt a Vaughn-legénység a New Orleanst. A brooklyniaknál viszont teljes a csapat, igaz Deron Williams egyelőre limitált üzemmódban játszik és Andrej Kirilenko is csak a minap tért vissza, továbbá egyértelműen össze kell még állnia a Pierce, Garnett, Terry triót is beépíteni próbáló Netsnek, melynek kispadján kétmeccses eltiltása után bemutatkozhat vezetőedzőként Jason Kidd. Egyértelműen a vendégek az esélyesek, de nem szabad ebben a helyzetben leírnunk Vucsevicséket.

Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns (01:00)

A Thunder Russell Westbrook nélkül, de már Kendrick Perkinsszel a kezdőben nem kezdte valami fényesen az évadot, így most a Suns ellen kötelező nyernie saját közönsége előtt a kissé egyszemélyessé váló OKC-nek, melyben Serge Ibaka szerepe még mindig túlzottan limitáltnak tűnik, Reggie Jackson pedig egyelőre nem képes azt a szintet hozni, amit tavaly a kezdőirányítóvá avanzsálása után közvetlenül tudott. Goran Dragic játéka kérdéses a vendégeknél, de így még nagyobb tere van kibontakozni Eric Bledsoe-nak, ami két napja jól sült el, Oklahoma Cityben vendégként viszont meglepő lenne, ha elég lenne a diadalhoz. Az este folyamán az is kiderül, hogy Russell Westbrook már pályára lép, ez sem növeli a Suns esélyeit.

New York Knicks - Minnesota Timberwolves (01:30)

A Knicks még mindig nem számíthat az öt meccses eltiltásának közepén lévő JR Smith-re, illetve a sérüléséből még nem teljesen felépülő Amare Stoudemire-re sem, így a Budingert leszámítva teljes fegyverzetben harcoló Minnesotának lehet keresnivalója a Nagy Almában is, pláne a Thunder impresszív két vállra fektetése után. Élmény lesz az Anthony - Love párharc négyes poszton, pláne mivel teljesen más stílusú és felépítésű játékosokról van szó, de összességében úgy tűnik, inkább a palánk alatti harc, valamint a kispadok csatája lehet mérvadó abban, ki nyeri a nap rangadóját.

Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks (03:30)

A Lakers nem csak, hogy Kobe Bryantre nem számíthat, de Steve Nash sem tudott semmi biztatót mondani saját egészségi állapotáról, azaz könnyen meglehet, hogy ő sem lesz ott a parketten a Lou Williamset nélkülöző Hawks ellen, vagy ha igen, akkor is az eddig megszokott limitált szerepben. Kérdéses, hogy egyáltalán mennyire van illyen formában hasznára a Los Angeles-i együttesnek a veterán irányító, amikor a posztján rendelkezésre áll Steve Blake és a remek passzban lévő Jordan Farmar is. A Budenholzer-legénység eddig stabilan teljesít és játékerőben képvisel is olyan szintet, mely elég lehet a Staples Center bevételéhez. Szoros ütközet várható és a legnagyobb kérdés az, melyik fél tudja ráerőltetni a saját játékstílusát a másikra.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus