Átveheti a vezetést a Spurs, rangadó Salt Lake City-ben

Utolérheti a GSW-t a San Antonio - a Clipperst fogadja a Jazz - képes javulni a Memphis? - Minnesotában a Wizards, Torontóban a Mavs.

 

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 00:00

A Bulls reménytelen játékkal kapott ki előző este Bostonban, és bár a Charlotte nem a Celtics, így is nagyon nehéz helyzetben van Fred Hoiberg csapata. Sorozatban öt vereségnél járnak már, a támadójáték sokszor romokban hever, Jimmy Butler is nagyon messze van a csúcsformától, igaz, egyelőre így is ott vannak a playoff-harcban, ha rendezik a sorokat, még nincs lefutva semmi. A Hornets jobb állapotban van, bár legutóbb megint nem ültek a hármasok, de a tűzerőt tekintve több kategóriával a Bulls előtt járnak Batumék, akinek egyébként a játéka kérdéses ma este - őket segíti a hazai pálya, frissebbek is, és nagyon kell nekik a győzelem, hiszen ők is szeretnének még becsúszni a keleti nyolcba.

Toronto Raptors - Dallas Mavericks 00:30

A Toronto nem talál kiutat egyelőre a gödörből, Lowry elvesztése óta annyira pontszegény a támadójáték, hogy azt nem nagyon tudják ellensúlyozni a pálya másik oldalon - az utóbbi 25 meccsből egyébként is csak 10-15-öt hoztak, van gond bőven. A Mavsnél is a védekezés a kulcs, de támadásban is megvannak azért a fegyvereik, hátul pedig ha Matthews limitálni tudja DeRozant, akkor akár feléjük is billenhet a mérleg nyelve. A védekezésben segíthet nekik, hogy Noel most valószínűleg pályára tud lépni, és ők a phoenixi vereség előtt kifejezetten jó formában voltak, kérdés, hogy visszatalálnak-e ahhoz a játékhoz. A Raptorsnál nincsenek nagy titkok, pontokat kell szerezni, és kell valaki, aki tehermentesíti DeRozant - nem ártana egy extra este Ibakától, Valanciunastól vagy Joseph-től.

Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 01:00

Nagyon ellentétes úton járnak a felek, a Memphis egyre mélyebbre ássa magát, legutóbb sansztalanul kikaptot az Atlantától, és a hazai pálya varázsa sem ér már sokat, míg a Bucks zsinórban hat győzelemnél tart és száguld a playoff felé. Éppen ezért most tulajdonképpen esélyesek is a vendégek, ha tudják hozni a mostanában látott kiegyensúlyozott, több lábon álló támadójátékot és szervezett, fegyelmezett védekezést, akkor nagyon nehéz feladat elé állítják a Grizzliest - a hazaiak a palánk alatt használhatnák ki fizikai fölényüket, de lehet, hogy két magasembert nem tudnak majd pályán tartani. Persze Gasolékban azért több van annál, mint amit az elmúlt időszakban mutattak, de sorozatban öt vereség után nagy fordulatra van szükségük.

San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 01:00

Ezen a meccsen utolérheti a Golden State-et a Spurs, sőt, tulajdonképpen meg is előzheti, ilyen tét mellett lép pályára a gárda. Minden viszont nem optimális náluk sem, Aldridge nem bevethető, Leonard és Parker játéka is kérdéses, így pedig támadásban azért lehetnek gondjaik, amennyiben hozza magát a Hawks hátul. Schröderék javulóban vannak, zsinórban három meccset nyertek meg, és a védekezésük rendben van, kérdés persze, hogy ebből mit látunk most - Budenholzer idén törte meg a Popovich-átkot, de alapvetően azért a San Antonio ellen nem nagyon szokott megoldást találni.

Minnesota Timberwolves - Washington Wizards 01:00

A Wolves a playoffért, a Wizards a keleti első-harmadik helyért hajt, és mindketten jó formában vannak - igaz, a Minny kikapott legutóbb. Ezzel együtt Wigginsék védekezése parádés, és ez elég lehet a sorozatban ötöt nyerő Washington ellen is, ha meg tudják spékelni legalább két extra teljesítménnyel - ebből egyet Towns hetek óta hoz, viszont mellé kell még valaki, aki stabilan termeli a pontokat. A Wizards kétszer is vesztett állásból nyert két nap alatt, igaz, kellett ehhez némi bírói segédlet is, de a sikereket nem lehet elvitatni tőlük, mint ahogy azt sem, hogy hónapok óta ligaelit szinten teljesítenek. Sérültek nincsenek, kérdés, hogy Towns le tudja-e lassítani Gortat, hogy Wigginssel mihez kezdenek Porterék, illetve hogy a Wall-Beal páros bontásai mennyire lesznek hatékonyak.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 02:00

Ez rangadó lesz a nyugati negyedik-ötödik helyezett között, igaz, a Jazz két hasonló derbiből érkezik - a Houstont megverték, az OKC-től viszont tartalékosan simán kikaptak. A hírek szerint most játékra készek Gobert-ék, ők pedig sokat számíthatnak a palánk alatt a Jordan-Griffin párossal szemben, hiszen tőlük nagyon függ a Clippers eredményessége. A Los Angeles azért nincs kirobbanó formában, kérdés, hogy Paul és Hill mire megy egymással egyes poszton, a vendégek irányítójától mindenképpen extra kell a LAC sikeréhez. Érdekesség, hogy idei két találkozásuk mindegyikét a Clippers nyerte, de úgy, hogy mindkétszer csak 88 pontot dobott - kérdés, hogy a Utah támadásban talál-e megoldást az akkori problémákra.

Sacramento Kings - Orlando Magic 03:30

Kár szépíteni, ez egy érdektelen alsóházi meccs, ahol egyik csapat számára sincs már tét - playoffról szó sem lehet, és az is kérdéses, hogy a jelenlegi keret fejlesztésébe érdemes-e komoly energiát fektetni. Más cél most persze nem lehet, a Kings sorozatban nyolc vereség után igyekszik nyerni, de a Magic is kikapott ötből négyszer - kérdés, hogy Payton milyen napot fog ki, és ülnek-e a vendégek kinti dobásai, mert ha igen, akkor azzal hozhatják a meccset. A Sacramentóban nagyobb a tartás, kisebbek az ingadozások, de támadásban nincs olyan fegyverük, amire stabilan építhetnének - cserébe viszont Cauley-Stein jelentősen megnehezítheti Vucsevics dolgát.

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 03:30

A Lakersnél teljesen a fiatalokra került a hangsúly, Luke Walton nekik ad minél több időt, és az eredményesség kevésbé érdekli jelenleg - ezt, a keret erejét és a back-to-backet számításba véve kötelező a győzelem a Nuggets számára. Már csak azért is, mert a hazaiak menekülnek a Portland és a Dallas elől a nyugati nyolcadik helyen, így egy hazai meccset a liga egyik leggyengébb együttese ellen nem veszíthetnek el, az most nem fér bele. Mindenük meg is van a sikerhez, kezdve Jokiccsal, akire nem nagyon van megoldás a túloldalon, hiszen sem Zubac, sem Black nem az a szint - a center körül persze bőven vannak dobógépek is, akik szétszedhetik az általában erősen foghíjas Lakers-védekezést.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus