Az Atlantát fogadja az OKC, Chicagóban a Toronto

Westbrook egyedül a Hawks ellen - Bulls-Raptors és Dallas-Memphis rangadók - Spurs-Celtics dobópárbaj - a Pelicanst fogadja a GSW

 

Orlando Magic – Portland Trail Blazers 00:00

A Blazers folytatja idegenbeli túráját, miután sorozatban másodszor is kikaptak, ezúttal Miamiban – hiába parádézott Aldridge, ez kevésnek bizonyult. Az idegenbeli mutatójuk kissé ijesztő, ugyanis az előző 15 ilyen alkalomból 11-szer vereséget szenvedtek, most pedig back-to-back játszanak Orlandóban és Memphisben, amivel lezárul az ötmeccses túra. A Magicnél nem kell sok, hogy jó csapat legyen, Elfrid Payton legutóbb karrierje első tripla-dupláját szállította de az egész gárda némi rutint igényel – jelenleg sorozatban hat vereségnél járnak, legutóbb éppen a tapasztalat hiányzott a sikerhez. Kérdés, hogy ők szakítják meg sorozatukat, vagy a Portland idegenbeli gyengélkedése törik meg, az biztos, hogy a vendégeknek jobban kell a siker – az Orlandónál Harris és Dedmon játéka is kérdéses, Lillardék nem engedhetik meg maguknak, hogy ezt a meccset is elbukják.

Philadelphia 76ers – New York Knicks 00:00

Alex Shvedet tegnap Gorgui Dieng szomorította jó párszor a gyűrű közelében, ma a Sixers ellen próbálhat ismét bizonyítani – a Knicksnél sok labdát és szabadságot kapó, eredményesen játszó irányító Philadelphiában is volt egy rövid ideig. A Sixersnél 17 meccset játszott az idény elején, ez alatt 10 pont körül átlagolt, a New Yorknál viszont 18 pontot , 5,4 pattanót és 5 gólpasszt hoz az előző hét találkozón. Mindenképpen érdekes találkozót láthatunk, a Philadelphia az utóbbi hat meccséből hármat is megnyert, otthon különösen veszélyesek, Ish Smith remekül szervez és a védekezésük nagyon hatékony – a New York viszont a Shved-Galloway-Bargnani trióra építve halad előre és szintén képesek a meglepetésre. Nerlens Noel játéka kérdéses a Philly-nél, a center pedig azért hiányozhat a gyűrű alól, de idén már többször bizonyították, hogy szinte lényegtelen, milyen elemekből áll össze a csapat…

Brooklyn Nets – Milwaukee Bucks 00:30

Egyik csapat sem túl jó előjelekkel készül a találkozóra, hiszen a Brooklyn sorozatban négy mérkzőést bukott otthon, a Bucks pedig még ennél is rosszabb idegenben, zsinórban kilenc összecsapásukat bukták el saját pályájuktól távol. A derbi Jason Kidd miatt külön is érdekes, a tréner tavaly még a Nets kispadján ült, idén pedig kisebb meglepetésre remekül teljesít a Milwaukee-val – eddigi két összecsapásukat meg is nyerte jelenlegi csapata. A két csapat közül most is a Bucks a stabilabb, bár idegenben képtelenek nyerni, legutóbb a Spurs ellen is szoros derbit játszottak, miközben a Nets teljesen súlytalanul kapott ki a Cavstől – védekezésben mindenképpen előrébb járnak a vendégek. Ugyanakkor a Milwaukee-ból hiányozni fog Dudley és Mayo is, Antetokounmpo és Middleton ismét „egyedül” marad, ők ketten 36 pontot átlagolnak az elmúlt mérkőzéseken – a kulcs inkább az lesz, hogy le tudják-e szorítani az eladott labdák számát, Carter-Williams mennyire egészséges és hogy a hazaiaknál Joe Johnson melyik arcát mutatja ma.

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 00:30

A Cavs sorozatban 15. hazai győzelmére hajt ma, a Pacers pedig a győzelmi széria után kisebb gödörbe került, ebből a liga egyik legjobb csapata ellen nem lesz könnyű kimászni – még akkor sem, ha februárban kétszer is elkapták a Clevelandet. Az biztos, hogy a hazaiak támadógépezete egészen félelmetes, az utóbbi négy győzelmük alatt 120 pont felett átlagoltak és bár LeBron James formája kissé talán visszaesett, Mozgov, Smith és Irving bőven pótolják a kieső egységeket. Ugyanakkor az is biztos, hogy mind Jamesnek, mind pedig az idei Cavsnek nehézségei vannak Hibbert és a Pacers ellen, ami még akkor is érdekes, ha George Hillék az előző két találkozójukon mindent elrontottak, amit lehetett – sem védekezésben, sem támadásban nem közelítették meg korábbi önmagukat. A találkozó kérdéses, hogy a vendégek visszatalálnak-e arra az útra, Hibbert és West megtalálja-e a dobását, illetve hogy védekezésben mennyire tudnak koncentráltak maradni – ha a hullámvölgyük előtt látott formát hozzák, nagyon komoly mérkőzésre van kilátás.

Miami Heat – Denver Nuggets 00:30

A Heat a szezon két legnagyobb győzelme után, önbizalomtól duzzadva várhatja az összecsapást, hiszen előbb simán legyőzték a Clevelandet, majd legutóbb Wade extrájával a Portland ellen is nyerni tudtak – most ismét hazai pályán bizonyíthatnak. Wade egészen parádés formában van, az utóbbi hat meccsen 29,8 pontot átlagol, saját elmondása szerint teljesen egészséges és a negyedik negyedekben is van még ereje – ezt alátámasztja az a tény is, miszerint ő szerzi a legtöbb pontot mostanság ebben a periódusban ligaszinten. A Denver tegnap nem tudott megálljt parancsolni a James Hardennek, viszont a támadójátékuk Chandler, Foye és Faried révén nagyon egyben volt, decemberben pedig pont a Heat ellen hozták a szezonjuk legjobb védőteljesítményét – igaz, annak a Miaminak nem sok köze van a mostanihoz. Wade mellett Dragic is hozza a húszpontos meccseket, a hátvédpárosra pedig igen nehéz lesz megoldást találni a vendégek számára – ha nem sikerül, a szezon rajtja óta először nyerhetnek hármat zsinórban a floriadaiak és megerősíthetik helyüket a keleti hetedik pozícióban.

Chicago Bulls – Toronto Raptors 01:00

Kulcsfontosságú találkozó következik a keleti élboly szempontjából, hiszen az már eldőlt, hogy a Hawks nyeri a konferenciát és az is valószínű, hogy a remeklő Cavs fut be másodikként – a harmadik-negyedik helyen pedig a Bulls és a Raptors küzd meg egymással. Kyle Lowry legutóbbi sérülése nem jött túl jól a vendégeknek, lehet, hogy az All-Star irányító nem léphet ma pályára, így pedig egyrészt védekezésben, másrészt játékszervezésben is lehetnek gondjaik a periméteren. A Bullsnál most már Mirotictól hangos minden, a spanyol újonc húsz pont felett átlagol márciusban és rendesen megdolgoztatja a védelmeket – igazán aTorontónak sincs rá embere. Az ő jó játéka mellett Pau Gasoltól várhatja a Chicago a győzelmet, a periméteren továbbra sincs Butler és Rose sem, bár Brooks kihasználhatja Lowry hiányát, valószínűleg nem ő fog dönteni – ellenben az, hogy Snell mihez kezd DeRozannal, vagy hogy a Noah-Gasol párossal mire megy Valanciunas, sok mindent eldönthet. Ha nyer a Bulls, azonos mérleggel fog állni a két csapat, 2,5 meccs lemaradással a Cavs mögött.

Oklahoma City Thunder – Atlanta Hawks 01:00

Bombaként robbant a hír, miszerint Kevin Durant állapota rosszabbodott és továbbra sem bevethető, ráadásul valószínűleg hosszú ideig – a hazaiak playoff-reményei, vagy inkább a playoffban történő villantás reményei erősen meggyengültek. Ibaka is még jó ideig az oldalvonalon kívülre kényszerül, így továbbra is Westbrooknak kell megoldania a dolgokat – igaz, Kanter jelentős segítséget nyújt neki az utóbbi időben. A center jó játékára nagy szüksége lenne a Thundernek, az Atlantát a palánk alatt és lepattanózásban lehet megfogni, erre pedig ideális lehet ő és Adams, kiegészülve a tarthatatlan Westbrookkal – viszont Kanter egy bokasérülés miatt kihagyja a mai ütközetet. A Hawks valószínűleg nem fog erőlködni, Budenholzer több lépéséből is az derül ki, hogy ők már a playoffra készülnek, Korver és Scott biztosan nem játszik, ráadásul most zárják a nehéz nyugati túrát, a pihentetések ellenére nem biztos, hogy 100%-os állapotban vannak a vendégek. Az biztos, hogy jobb csapat az Atlanta, Carroll kezelésbe veheti Westbrookot és Kanter nélkül a palánk alatt sem lesznek igazán hátrányban – ráadásul az OKC védekezése is hagy kívánnivalót maga után, Teague-ék szétdobhatják őket kintről.

Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies 01:30

A Memphis számára kezd izgalmassá válni a szezon, azok után, hogy szépen őrizték a nyugati második helyet, a viszonylag könnyű meccseikből is buktak, szám szerint az utóbbi ötből hármat – ezek után pedig két komoly rangadón kellene javítaniuk. A Mavs sorozatban hármat nyert és úgy tűnik, Parsons visszatérése rendbe szedte a gárdát, Dirk Nowitzki majdnem 60%-kal triplázik, Ellis remekel és az egész rendszer gördülékenyen működik. A vendégekről ez nem mondható el, majdnem húsz labdaeladást átlagolnak az előző öt meccsen, amiben nagy szerepe van Mike Conley kiválásának – az irányító bokája nem jött rendbe, játéka minimum kérdéses a mai napon. Nélküle Courtney Lee egészen gyalázatos formát mutat, 7,6 pontot átlagol, így hiába van jó formában Randolph és Gasol, ez nagyon kevésnek bizonyul. Ha a Mavs oda tud figyelni az eladott labdáira és Rondo képes kevés hibával kosarazni, jelenleg inkább a hazaiak az esélyesek, a Grizzlies sorozatban háromszor kapott ki saját pályájától távol.

San Antonio Spurs – Boston Celtics 01:30

A Boston új kezdőötöse egészen pazarul funkcionál, az újonc Smart remekül mozgatja a csapatot, rengeteget passzolnak, sokat mozognak labda nélkül, Tyler Zeller pedig óriási formában van – az utóbbi három mérkőzésen 76%-kal dob mezőnyből közel 19 pontot, a rá kijátszott középtávolikat pedig 60%-kal értékesíti. A vendégek ötmeccses győzelmi szériája a Thunder elleni pontzáporos meccsen szakadt meg, kérdés, hogy egy rendszerszinten az OKC-nél sokkal jobb, de Westbrook-szintű klasszis nélküli csapat ellen hogyan tudnak védekezni. A San Antonio támadójátéka is nagyon egyben van most, Parker és Leonard is jó formában van és sorra hozzák a száz pont feletti mérkőzéseket – a sok pont és a sok rohanás garantált, a Celtics szerzi a legtöbb pontot leindításból és ők támadják a legtöbbet Keleten. A vendégeknél ma sem léphet pályára Isaiah Thomas, de ettől függetlenül nagyon ponterősek, látványos találkozóban bízhatunk.

Sacramento Kings – Charlotte Hornets 03:00

Az elmúlt két hétben csak a Hornets kapott ki a Sacramentótól és még nem nyertek mostani ötmeccses idegenbeli túrájukon sem – ma viszont muszáj győzniük, ha nem akarnak leszakadni a playoffért folytatott versenyben. Azok után, hogy 5-0-val kezdték márciust, 1-4-es mérleget tudnak felmutatni és főleg a támadójátékuk csuklott össze: ebben az időszakban 86,8 pontot átlagolnak 37,3%-os mezőnymutatóval. Ugyanakkor a Kings védekezése ellen gyakorlatilag mindenki megtáltosodik, teljesen lyukas hátul a kaliforniai csapat, ez pedig meghozhatja az áttörést  Jeffersonék számára is – főleg akkor, ha Cousins sérülése nem javul annyira, hogy pályára tudjon ma lépni. Nélküle támadásban is eléggé korlátolt a Sacramento még úgy is, hogy Rudy Gay visszatért, ha a Hornets össze tudja magát kapni kicsit elöl, a védekezésük elég lehet a sikerhez – itt azért illik megjegyezni, hogy teljes felállásban a hazaiak legutóbb 113 pontot szórtak be Steve Clifford együttesének…

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 03:30

A Warriors az Atlanta elleni nagyon impresszív győzelmével lényegében bebiztosította az alapszakasz-elsőséget, hazai pályán pedig Klay Thompson nélkül is toronymagas esélyesek bárki ellen – pláne a továbbra is sérülésekkel sújtott Pelicans ellen. Ha a vendégek elérik a céljukat, akkor ez a párosítás jön létre a rájátszás első körében is, így a New Orleans megtapasztalhatja, hogy miért küzdenek – a GSW sorozatban tizedik hazai győzelmére készül. Bár Thompson még minimum két meccset kihagy, Curry mellett Barnes, Iguodala és Draymond Green is bármikor berámol húsz pontot, a vendéglátók 110 pont felett átlagolnak ebben a csarnokban, a Pelicans védekezése pedig nem annyira agresszív, hogy ennek ellenálljon – főleg úgy, hogy Anthony Davis valószínűleg ma sem léphet még pályára. Nélküle sokkal több kellene az Evans-Gordon párostól, elsősorban dobáspontosságban és labdabiztosságban, a két csapat egymás elleni derbijén valósággal lerohanták őket Curry-ék és egyszer 112, egyszer pedig 128 pontot dobtak – kisebb csoda kellene jelen helyzetben, hogy a New Orleans itt javítsa a Suns elleni hibát.

Los Angeles Clippers – Washington Wizards 03:30

December 12-én „elsőzött” John Wall, karrierje során először győzte le Chris Pault – most repetázni készül, az utóbbi időben egészen parádés formába lendült irányító komoly győzelmi szériába vezette csapatát. A két karmester párharca igazi csemegének ígérkezik ma, valószínűleg ez fogja meghatározni a mérkőzést és bár CP3 is jó formában van, jelenleg inkább Wall remekel – a pazarul védekező Jazzt is szétszedte legutóbb és 59%-kal dob az utóbbi meccseken. Mellette ráadásul elképesztő 62%-kal tüzel Paul Pierce is az előző négy találkozón, hiába tért vissza Blake Griffin, az igazi „red-hot” most a Wizards – ez persze nem jelenti azt, hogy meg is nyerik a találkozót. Amellett, hogy Pault nem lesz egyszerű dominálni, a Griffin-Jordan páros is komoly károkat okozhat Gortatéknak, ráadásul Redick vezérletével a hazaiak szintén nagyon pontosan céloznak – annak ellenére is pontzáporos meccset várhatunk, hogy a Washington az előző öt ellenfelét 40% alatt tartotta.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus