Az életéért küzd a Boston, a Detroit és a Memphis

Mit tud kitalálni Brad Stevens és Stan Van Gundy? - lehet-e bármilyen fegyvere a Memphisnek a Spurs ellen?

 

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 01:00

Érdekes összecsapás lesz, hiszen az előző meccs után Stanley Johnson, a Pistons újonca mondott néhány érdekes dolgot LeBron Jamesszel és a Clevelanddel kapcsolatban – kérdés, hogy ez milyen hatással lesz az első kiemeltre. Az tény, hogy eddig mélyebb csapat volt a Cavs, az első félidőket nyerni tudta a Detroit, de a folytatásban mindig frissebb, pontosabb, erősebb volt Tyronn Lue együttese, és ha ezen nem tud változtatni Van Gundy, már ezen a találkozón a szakadék szélére kerülhetnek. Andre Drummondnak mindenképpen javulnia kell, és a kispadról is kell valaki, aki hozzá tud tenni érdemben – a csapatvédekezésen is javítani kell, mert a Cavs dobógépei eddig mindkétszer nagyon könnyen szerezték a pontokat. Detroitban azért valószínűleg kicsit módosul a képlet, Jamesék idegenben az alapszakaszban sem voltak igazán dominánsak, és ha nem dobnak olyan extrán, mint eddig, máris megnyílhat az esély a Pistons előtt.

A párharc állása: 2-0 a Cavaliers javára.

Boston Celtics – Atlanta Hawks 02:00

Élet-halál harc lesz ez a Boston számára, nem engedhetik meg maguknak azt, hogy 0-3-ra módosuljon a párharc, hiszen ebben az esetben gyakorlatilag borítékolható a kiesésük – márpedig sok mindenen javítaniuk kell az előző találkozóhoz képest. A Hawks védekezése tökéletesen működött legutóbb, és bár Teague-ék sem villogtak támadásban, ezt hátul, főleg a palánk alatt ellensúlyozták – Isaiah Thomas eddig nem faktor, és szimplán erőtlen a Celtics a pontszerzés terén. Amíg ezen nem tud változtatni Stevens, addig nem sok esélyük lesz, de a hazai pályában bízhatnak, hiszen itt jóval jobban játszottak az alapszakasz folyamán, az Atlanta pedig nem tűnt eddig egy verhetetlen csapatnak - ráadásul Dennis Schröder valószínűleg nem léphet pályára. A hazaiaknak is vannak persze gondjaik, Avery Bradley és Kelly Olynyk is sérült, ezt pedig eddig nem tudták megoldani.

A párharc állása: 2-0 a Hawks javára.

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 03:30

Az előző két találkozóval ellentétben itt nem igazán látni, hogy mi fordíthat a párharc menetén, hiszen gyakorlatilag fegyvertelennek bizonyult a Memphis San Antonióban. Továbbra is extra dobóformában vagy Spurs-rövidzárlatban bízhatnak elsősorban, de Joerger tulajdonképpen eszköztelen – nincs mihez vagy kihez nyúlni. Ha Aldridge-ék hozzák az eddig megszokott védekezést, akkor nehéz azt elképzelni, hogy ne 3-0-ról kezdődjön majd a negyedik összecsapás…

A párharc állása: 2-0 a Spurs javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus