Az életéért küzd a Raptors, duplázna a Cavs és a Rockets

Lowry-éknak muszáj megverniük a Washingtont - mit lép a Boston a Cavs ellen? - nehéz helyzetben lép pályára Houstonban a Dallas.

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 01:00

A Cavsnél sokat került szóba az első találkozó óta Kevin Love játéka, aki az első negyedben csak szenvedett (ezt meg is nyerte a Boston úgy, hogy 57%-kal dobott), utána viszont belendült és végül 19 ponttal zárt. A második negyed közepétől már tökéletesen működött a Cleveland támadójátéka, mindenki megtalálta a helyét, és a Celtics nem tudott mit tenni – hátul mindenképpen változtatnia kell Brad Stevensnek, mert 113 kapott ponttal biztos, hogy nem lehet playoff-meccset nyerni. Emellett elsősorban a lepattanók terén kell előrelépniük a vendégeknek, legutóbb 46-34-re maradtak alul e tekintetben, egyedül Evan Turner szedett öt lecsorgó felett – őt viszont úgy szedte szét LeBron James, ahogy akarta. A második félidőre már támadásban is elfogyott a Celtics, most újra meg kell találniuk a sokpasszos játékukat, mert Thomas egy-egyeivel kizárt, hogy szoros mérkőzést tudjanak ma játszani. Clevelandben nyerni persze tökéletesen játszva sem egyszerű, és például Kyrie Irving sem sok jelét adta megilletődöttségnek első PO-meccsén, de jobb lepattanózással és jobb periméter-védekezéssel szorosabbá teheti a meccset a Boston, egy kiélezett végjátékban pedig bármi megtörténhet…

Toronto Raptors – Washington Wizards 02:00

Nem kérdés, most kötelező a győzelem a Toronto számára, ha a második meccset is el tudná vinni a Washington, szinte biztosan kiesne (és edzőt buktatna…) a hazai gárda. A hátvédpárosok az első derbin kioltották egymást, kérdés, hogy melyik fél tud erre bármilyen megoldást találni – az első találkozón úgy tűnt, hogy több fegyvere van a Wizardsnak. Szintén kérdés, hogy mihez kezd majd a Raptors azokban a periódusokban, amikor a vendégeknél Paul Pierce erőcsatárként lesz fent, hiszen a veterán főleg ilyenkor szerezte pontjait legutóbb – ráadásul a Toronto szerkezetileg képtelen volt ehhez idomulni, a magasemberek nem találták a helyüket, és a lepattanózást is bőven hozták Gortaték. Akinek mindenképpen javulnia kell hazai oldalon, az a 2/10-es mezőnymutatóval szerénykedő Kyle Lowry, ugyan mind a négy sztárhátvéd gyengén dobott, talán az ő teljesítménye volt a leggyászosabb – mindenképpen hátára kell vennie csapatát, mert ha ma sem tud nyerni a kanadai gárda, jó eséllyel már az első körben búcsúzhatnak.

Houston Rockets – Dallas Mavericks 03:30

Nagyon koncentrált játékot mutatott a Houston az első találkozón, a magát túl nem vállaló James Harden mellett Terry és Jones is remekelt, a kiegyensúlyozott támadójáték pedig magabiztos győzelmet eredményezett. Amíg a Mavs védekezésben nem tud agresszívebbé válni, nem lesz sok esélye a párharcban, legutóbb Nowitzki és Chandler között könnyedén szerezték a kosarakat a hazaiak úgy, hogy Dwight Howard alig-alig tudott pályán maradni. A center helyzete ma is érdekes lesz, a festékben azonnal érezni lehetett a jelenlétét, és 17 perc alatt öt sapkát is kiosztott, de faultgondjai miatt többre nem futotta tőle – ha ma oda tud erre figyelni, még inkább megnehezítheti a Dallas játékát. A vendégek betörései legutóbb is csak akkor működtek, amikor Howard a padon ült, a triplavetők közül pedig lehet, hogy ismét kidőlt Chandler Parsons, aki kihagyta az előző edzést, és játéka minimum kérdéses erre a találkozóra. Az ő szerepe kulcsfontosságú ebben a támadójátékban, így nem áll túl jól Carlisle-ék szénája, ráadásul a hírek szerint Devin Harris továbbra sincs bevethető állapotban – a Rondo-Ellis párosnak nagyot kell javulni, ha meccsben akar lenni a Dallas.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus