Az életéért lép pályára hajnalban a Cleveland

0-2-ről, hazai pályán kell felállnia a regnáló bajnoknak - lesz válasz védekezésben Durantékre? - 03:00-tól élőben közvetít a Sport 1.

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 03:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ, magyar kommentárral)

Az első két mérkőzés után most egyszerű a képlet: ha nem tud nyerni a Cleveland, akkor már csak az a kérdés, hogy a söprést elkerüli-e, de a bajnoki címet ebben az esetben már szinte borítékolhatóan visszadja a gárda a Golden State-nek. Pedig van min javítani a két oaklandi találkozóhoz képest, védekezésben mást csinált a gárda már legutóbb, és támadásban is igyekezett váltani, de lábbal ezt egyszerűen nem bírta a társaság, és a harmadik negyedben ezúttal is eldöntötte a győztes kilétét a Warriors.

Vannak persze kérdések, ilyen Kyrie Irving formája, ez alatt elsősorban a döntéshozatalát értve - nem több dobást vagy több percet kell vállalnia, hanem a csapat vezetéséből sokkal nagyobb szerepet. Egyelőre LeBron James csinál mindent, Irving pedig tekereg a védők között a labdával, a meccsekre semmilyen (pozitív) hatása nincs, nem tudja percekre sem átvenni az irányítást, és vezetni a gárdát. Ezen mindenképpen változtatnia kell, de elővehetjük még JR Smith-t (a hírek szerint egyelőre marad a kezdőben), vagy a többi kiegészítőt is - kintről sokkal veszélyesebbé kell válniuk Korveréknek.

A már említett védekezés mellett a Cavsnek most már fölénybe kell kerülni lepattanózásban, át kell vennie az irányítást, ami a játék ritmusát, tempóját illeti - nyilván könnyű ezt mondani, de ezt a Golden State-et nem lehet úgy legyőzni, ha nem zökkenti ki őket semmi és senki.

Persze lássuk be, ez volt a helyzet tavaly ilyenkor is, hasonló sorokat írtunk a harmadik találkozó előtt, aztán valami megváltozott, a Cleveland teljesen más arcát mutatta, energiában messze felülmúlta a GSW-t, és itt megváltozott a párharc dinamikája. Viszont azt se felejtsük el, hogy ez a Warriors nem az a Warriors, tapasztaltabb, frissebb, jobb, és a Cavstől sem lehet azt elvárni, hogy mindig csodát tegyen.

Persze ha valahogy, óriási mázlival, bődületes dobóformával, James 60 pontos meccsével, vagy egy hatalmas GSW-betlivel, de valahogy szépíteni tud a Cavs, rögtön megtörhet valami...

A mérkőzéshez élőképes streamet itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus