Az előszezon végére belendültek a sztárok

Griffin és Paul 69, Bledsoe és Green 50 pontot szórt, de Wall 29 egységére Anthony is dobott 30-at, közte a győztes dobással

 

A játéknap legszebb jeleneteit videókkal itt megnézhetitek!

Orlando Magic – Houston Rockets 89-90

Lefagyott a Magic. 13 ponttal vezettek a negyedik negyedben a hazaiak, sőt, négy perccel a vége előtt is még 12-vel - de a Houston egy 17-3-as futással fejezte be a mérkőzést és behúzta a győzelmet. Volt még esélye a Magicnek, de hat másodperc kevésnek bizonyult a legvégén.

Nem szakadtak meg a kezdők. Dwight Howard és Trevor Ariza nem játszott, de Harden és Beverley is kevesebb, mint húsz percet volt parketten a vendégeknél. A Magicnél csak a kilenc lepattanóval és 3 blokkal jelentkező Dedmon volt 23 percnél többet játékban, láthatóan nem az alaprotációval van dolga egyik csapatnak sem.

A Houston nagyon gyengén dobott. A vezérek nélkül abszolút nem ment a támadójáték, összesen 36,5%-ot szenvedtek össze mezőnyből, Motiejunas például 0/11-gyel (!) végzett, de Papaninolaou 1/7-es mutatója sem az ablakba való. Troy Danielstől is sokat várnak a padról, de ma neki sem ment (5/15, 4/13 tripla), Hardenék nélkül komoly gondok vannak.

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 12, B. Gordon 11, Harkless 11/6
A Rockets legjobb dobói: Daniels 14/12, Canaan 14/3, Black 10

Boston Celtics – Brooklyn Nets 100-86

Smart most remekül játszott. Az elsőkörös hátvéd 16 pontig jutott, jól választott dobást (ezzel akadtak gondjai korábban), kiosztott négy gólpasszt és összességében is a csapat egyik vezére volt – igaz, mindössze 15 percet töltött parketten, így a pontjai még inkább megsüvegelendőek.

A Netsnél pihentek a kezdők. Williams és, Lopez sérülés miatt nem játszott, Teletovics és Bogranovic a padról érkezett - a cseresornak pedig nem sok esélye volt kezdőként. Igaz, jól kezdtek, de aztán a Celtics átrohant rajtuk, könnyedén szerzett húszpontos előnyt és nyerte meg a meccset. Teletovics azért három triplát hozzátett, Plumlee pedig 15 pontos, 11 pattanós dupla-duplával jelentkezett, de nagyjából ennyiben ki is merült a Brooklyn.

Sullinger folytatja. Bruális előszezont nyom a Boston erőcsatára, ma 15 pontos, 17 pattanós dupla-duplát hozott és kétpontost nem is hibázott, csak három triplát dobott mellé egy jó mellett.

A Celtics legjobb dobói: Smart 16/6, Sullinger 15/3, Wallace 12
A Nets legjobb dobói: Teletovics 15/9, Plumlee 15, Gutierrez 12

New York Knicks - Washington Wizards 103-100

Mintha már élesben ment volna. Érződik, hogy mindjárt itt az alapszakasz, ugyanis a rotációk mindkét oldalon lerövidültek, s már elég kevés kísérletezgetést láttunk ezen a találkozón is, ráadásul az ászok élesnek tűntek és rendesen meg is szórták magukat. A hajrában most is clutch Carmelo Anthony nem beszélt mellé, amikor azt nyilatkozta, hogy vélhetően kevesebb dobása lesz, de hatékonyabban fog termelni, 30 pontját 19-ből 11-es mezőnyözéssel hozta össze. A szépeket zsákoló John Wall pedig a túloldalon vitte a prímet a maga 29 pontos, 7 gólpasszos performanszával.

Otto Porter él a nagy eséllyel? A tavalyi év újoncai közt az egyik legnagyobb bust-nak tűnt a harmadik választott hátvéd/bedobó, ám Bradley Beal kidőlése, Paul Pierce jegelése, illetve Trevor Ariza elcserélése oda vezetett, hogy kikerülhetetlen legyen az ifjonc rendszeres játszatása, s Porter eddig meg is szolgálja a bizalmat. Ezúttal 22 pont érkezett tőle 7-ből 4-es triplázással, továbbá védekezésben is remekelt, három labdát is elcsent, bár végül ez sem volt elég a Bargnani nélküli Knicks otthonában a diadalhoz.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 30/6, Stoudemire 13, Hardaway Jr. 12/6
A Wizards legjobb dobói: Wall 29/6, Porter 22/12, D. James 13/3

Toronto Raptors - Maccabi Haifa 92-85

Hullámvasutas W. A Raptors keveset játszatta ászait, Valanciunas például csak szűk negyed órát volt pályán, de ilyen keretek közt is majd hússzal ment már a Toronto, amikor elkezdte a meccset a 24-et szóró Allen húzta izraeli alakulat és fordítani is tudott az utolsó játékrészben. Ám a csereként 15 egységig jutó Vasquez és a fontos kosárral jelentkező Will Cherry egy 14-4-es futással "helyre tették" a Haifát.

Ez volt a kivétel. A Maccabi Haifa kevés csarnokban tudott egyáltalán komolyabb ellenállást kifejteni, így nagyon takaréklángon égve próbált triumfálni ma a Raptors is, az amúgy már eléggé összeszokott kanadaiaknál inkább az utolsó rosterhelyekért küzdőknek volt jó lehetőség ez a csata, mintsem élesítés a szezonrajtra.

A Raptors legjobb dobói: Vasquez 15, Ross 11/3, Lowry 11
A Haifa legjobb dobói: J. Allen 24, Stitt 19/6, Angley 11/6

Memphis Grizzlies – Cleveland Cavaliers 96-92

James nem játszott, Irvingék remekeltek. LeBron kihagyta a meccset, a két hátvéd azonban így is hozta, amit kell. Irving 23 perc alatt 16 pontot rámolt be, folyamatosan megtalálta a dobóhelyzeteket és őrületbe kergette a védőket, Waiters pedig három triplával 15 egységig jutott ugyanennyi idő alatt. Kevin Love volt a harmadik opció, 12 ponttal és 8 lepattanóval zárt 23 per után.

25 perc körül kaptak a kezdők. A Memphisnél nagyjából ennyit játszott az első sor, viszont ők fent voltak a végén is inkább, míg a Cavsnél már régen a pad játszott, így Calathes kosarával megnyerték a mérkőzést. A Grizzliesnél Gasol hozta magát, Randolph és Conley nem igazán, a padról viszont remekül szállt be Koufos és Calathes is.

A Cavs-pad csendes volt. Borzasztóan mély ez a részleg Clevelandben, most Harris tíz pontján és Thompson egy-két villanásán kívül nem sokat tettek hozzá – Dellavedova és Mike Miller pont nélkül zárt, a többiek pedig nem sokat értek a kezdők nélkül.

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 16, Pondexter 15/6, Koufos 13
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 16/3, Waiters 15/9, Love 12

Milwaukee Bucks - Minnesots Timberwolves 91-110

A Wolves hiányosan is jó tempóban játszott. Andrew Wiggins kisebb fejsérülés és hátsérülés miatt hiányzott, de nem lépett pályára Kevin Martin, Corey Brewer, Mo Williams és Ronny Turiaf sem. Ricky Rubio viszont játszott, alig 18 perc alatt hat gólpasszal kínálta meg a társakat – cseréje, JJ Barea pedig kilenc asszisztot osztott ki. 

Nikola Pekovic-ra vigyáznak. Az utóbbi években sokat sérült montenegrói centernek idén limitálni fogják a játékidejét (a most is 14 pontig és 4 blokkig jutó Gorgui Dieng fejlődése miatt ezt nyugodtan meg is tehetik), hogy végig egészséges maradjon. Ma is szűk 20 percet volt fent, de nagyon hatékonyan dolgozott (15 pont, 13 pattanó, közte 5 támadó). 

Most nem működött a Bucks. Az irányító Brandon Knight ugyan visszatért, de nem igazán volt ritmusa a Milwaukee-nak támadásban. Jabari Parker erőlködött (7/19, 9 pattanó), Giannis Antetokounmpo és Knight viszont nála is rosszabb volt: ketten 0/15-öt hoztak össze mezőnyből. A gond az, hogy ők voltak ma a kezdő hátvédpár. A görög leginkább az ellenféllel foglalkozott, kapott is egy páros technikait, miután összegabalyodtak az ellene remeklő Shabazz Muhammaddal. 

A Bucks legjobb dobói: Parker 18, Wolters 14, Mayo 11/9, Iljasova 11/6, Eric 11.
A Timberwolves legjobb dobói: Muhammad 19/3, Budinger 15/9, Pekovic 15.

San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 107-117

Kawhi Leonardot nehéz pótolni. A döntő MVP-je szemfertőzés miatt már lassan hetek óta hiányzik, és nem valószínű, hogy ott lesz az idénynyitón. Gregg Popovich ma már a valószínű kezdőötössel állt fel (Parker-Green-Belinelli-Duncan-Diaw), ami nem működött rosszul, az első negyedben nyolc pontot vertek az ellenfélre – utána viszont 13-mal vesztették el  2. negyedet, és végig csak futottak az eredmény után. Belinelli nem volt meggyőző, különösen védekezésben – lehetséges, hogy az újonc Kyle Anderson (egy rontott dobással 10 pont, 2 labdaszerzés) élete első alapszakasz-meccsén kezdeni fog, mert a csapatvédekezésben szinte csak ő tudja helyettesíteni Leonardot. 

Kiszakadt a zsák. A Hawksnál sokat kísérletezgettek, Al Horfordot is vissza kellett építeni, de úgy tűnik, összeállt a totálkép. Bár Horford még a dobásokkal hadilábon áll, a passzokkal nem: palánk alatti társával, Paul Millsappel összesen 9 gólpasszt osztottak ki. A kinti emberek profitáltak ebből, Kyle Korver hat triplát szórt be, az irányító Jeff Teague 21 pontját 67%-os mezőnymutatóval szerezte. A 47 egységig jutó kispad sem volt rossz, Mike Scott egyetlen büntetőt elhibázva szerzett 19 pontot – a Hawks összességében 50% felett dobott mezőnyből, 48-cal a triplavonal mögül, és 34 büntetőt harcoltak ki. 

A Spurs legjobb dobói: Parker 17, Joseph 14, Diaw 12/3.
A Hawks legjobb dobói: Teague 21/6, Scott 19/6, Korver 18/18. 

 

Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers 94-86

Randle nagy meccse. Ez az este az újoncról szólt, aki 17 pontjával csapata legeredményesebb játékosa lett a padról beszállva – ráadásul ebből tizenegyet a negyedik negyedben szerzett. 7/10-es mezőnymutatóval dolgozott, leszedett nyolc pattanót és az utolsó pillanatokban is agresszív volt, már az elmúlt pár meccsen látszik rajta a fejlődés.

A Blazersnél is pihenőt kaptak a kezdők. Csak Lillard maradt az első ötösből és ő sem törte magát, McCollum és Crabbe volt az, akiken látszott igazán az akarat és ment is nekik a játék – ők kaptak is több, mint fél órát. A pihentetések ellenére (vagy pont azért) igazából csak nyolc ember forgott náluk, de a Lakersnél is csak tíz – ott nem is volt több bevethető, ellenben például a Jamest leszámítva teljes keretét bedobó Cavsszel.

A Lakers legjobb dobói: Randle 17, Lin 13, Ellington 11/3, Johnson 11
A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 17, Leonard 13/9, Kaman 12

Los Angeles Clippers – Phoenix Suns 108-105

Komoly meccs volt. Mindkét fél nagyjából a kezdőivel állt ki és komolyan is vették a derbit, az igazi hiányzó DeAndre Jordan és Jamaal Crawford volt. Bár a helyén játszó Hawes 8 pontig és 10 pattanóig jutott, mégis a Suns nyert lecsorgókban, mezőnyből viszont a Clippers volt pontosabb.

Ütköztessük erőinket. A Clipperst a Paul-Griffin duó repítette, mindketten agresszíven és nagy kedvvel játszottak – az erőcsatár 35 pontos estét hozott 14/26-os mezőnymutatóval, Paul pedig 34-ig jutott öt lepattanó, kilenc gólpassz és négy labdaszerzés mellett. Erre a Suns a Green-Bledsoe duóval válaszolt, akik 23 ill. 27 pontot rámoltak be, Dragic és Thomas ma inkább csak kiszolgálta őket. A sztárok csillogása igazi show-t teremtett, de a Morris-fivérek és Redick is hozzátette a magáét – egy hajszállal most jobb volt a Clippers.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 35, Paul 34/12, Redick 13/3
A Suns legjobb dobói: Bledsoe 27/9, Green 23/9, Marc. Morris 17/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus