Az év meccsét nyerte meg a Thunder Philadelphiában

Három hosszabbítást hozott a Sixers-OKC - kikapott a Jazztől a Boston - 124-et dobott a Spursnak a Rockets - megint nyert a Bulls. 

Szenzációs mérkőzést játszott egymással a Philadelphia és az Oklahoma City az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, a vendégek végül három hosszabbítás és megannyi fordulat után arattak győzelmet. Kikapott viszont a keleti listavezető Boston, amely a két kezdő magasemberét is elveszítő Jazz ellen maradt alul hazai pályán, a ligaelső Houstonnak a San Antonio sem okozott gondot, túlórában verte a New Orleanst a Denver, a Detroit pedig Indianából távozott győztesen - nézzük, hogy mi történt hajnalban! 

Visszajátszás c. videós rovatunk ezen a linken elérhető!

Charlotte Hornets - Miami Heat 98-104

A cserepad döntött. Nem igazán találta a gyűrűt a Heat két kezdő hátvédje, Goran Dragic és Dion Waiters, inkább a többieket próbálták dobatni, de komoly pontszerző nem akadt az első sorban, csak a rendkívül sokoldalú James Johnsont lehetett kiemelni. A kispadról azonban megérkezett az, ami kellett a floridaiak győzelméhez, Wayne Ellington 5/10, Tyler Johnson 4/4 triplát bombázott be csereként beszállva, ők hozták azt a tűzerőt és tették hozzá azt a pontmennyiséget, amivel sikerült behúzniuk az idegenbeli győzelmet. Nem jött ez simán, ugyan volt már 19 egységnyi előnyük is, de a végjáték szorosan alakult, 100-98-nál Waiterstől kellett egy clutch kosár ahhoz, hogy visszaverjék a Hornets rohamát - ezzel a fontos sikerrel 50%-ra javult a gárda és most back-to-back fogadja a Clipperst.

Itt elmehet a Charlotte szezonja. Michael Jordan csapata már csak 10-18-ra áll, idegenben vállalhatatlan, de otthon is be-becsúsznak a maihoz hasonló vereségek és ha a következő két hétben ezen nem tudnak változtatni, akár el is dőlhet, hogy nem kell playoffban gondolkodniuk ebben a szezonban: hét meccsből hatot vívnak otthon, most már el kell indulniuk felfelé. Pedig ezúttal sem játszottak jól, ráadásul Kemba Walker csuklója megsérült az első félidőben, kihagyott némi időt és bár visszatért a folytatásban, nem tudta győzelemre vezetni csapatát - visszajöttek közel húszpontos hátrányból, de átbillenteni már nem tudták a mérkőzést. A védekezéssel egyértelműen komoly gondok voltak, sok figyelmetlenségből adódó hibát követtek el Howardék, de a 41%-os mezőnymutató is jelzi, hogy elöl sem álltak a helyzet magaslatán, mindenképpen változtatniuk kell.

A Hornets legjobb dobói: Walker 25/12, Howard 15, Kidd-Gilchrist 13
A Heat legjobb dobói: Ellington 16/15, T. Johnson 16/12, Waiters 12

Indiana Pacers - Detroit Pistons 98-104

Nagyot harcolt a Detroit. Jól kezdte a meccset a fáradtabb vendégcsapat annak ellenére, hogy Avery Bradley nem lépett pályára, ugyanis Andre Drummond komoly faktor volt a festékben - már az első negyedben nyolc pontnál és nyolc lepattanónál járt, rá építve pedig meg is lépett a Pistons. A második játékrészben volt már 14 pontos előnyben is a játékot uraló vendégcsapat, de a nagyszünet előtti percekben produkált egy futást, eltüntette a hátrányát, sőt, még a vezetést is átvette a Pacers. A második félidő is hasonlóan zajlott, a Detroit volt fölényben, tíz pont feletti előnyt épített ki, de a hajrára megint elfáradt és óriásit harcolt azért, hogy valamennyit megőrizzen a fórjából - ez végül sikerült, 100-98 után egy-két jó védekezés és négy higgadt büntető meghozta a nagyon fontos idegenbeli sikert. Ebben Drummond (23 pont, 13 lepattanó, 3 blokk) mellett óriási szerepe volt a kispadnak, Stanley Johnson, Galloway és Tolliver is ponterősen szállt be, ez a trió simán túldobta a teljes Pacers-cseresort, így az együttes hét vereség után back-to-back győzelemmel javított.

Kapkodott az Indiana. Nate McMillan szerint van még mit tanulniuk az ilyen szituációkról, amikor masszív az ellenfél és végig hátrányból kell játszani, szerinte sokszor ment át egyénieskedésbe a játék, ami nem férhet bele. Victor Oladipo valóban elég sokat vállalt, Myles Turner remekül játszott, de nem dobott jól a gárda, eléggé megfogta a Pistons védekezése és erre végül nem sikerült megoldást találni - kaptak tíz blokkot, több helyzetet is elkapkodtak Collisonék. Igaz, fél perccel a vége előtt így is egy Turner-triplára voltak attól, hogy átvegyék a vezetést, ami jó eséllyel a győzelmet jelentette volna számukra, de a dobás lejött, a sorozatban második hazai vereség pedig nem jött jól nekik, holnap este Brooklynban javíthatnak. 

A Pacers legjobb dobói: Oladipo 26/15, Turner 24/3, Young 12
A Pistons legjobb dobói: Drummond 23, Bullock 15/9, S. Johnson 13/3

Orlando Magic - Portland Trail Blazers 88-95

Ez a védekezés kell a Portlandnek. Az idei szezonban többször bizonyította már a Blazers, hogy a korábbi lyukas védekezés a múlté, sőt, a liga egyik legjobb alakulata is lehet a társaság hátul, legalábbis volt olyan időszak, amikor ezen a szinten teljesített. Az utóbbi időben ez már nem így volt, de a Heat elleni második félidőben és most megint ez volt a helyzet: 40% alatt tartották az Orlandót mezőnyből, ez pedig lehetőséget adott arra, hogy gyengébb támadójátékkal is nyerjenek - nem dobtak jól, de a Lillard-McCollum páros éppen annyi helyzetet kreált, amennyivel be tudták húzni az összecsapást. Hét perccel a vége előtt úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó 17 pontos különbségnél, ám innen még egyszer feljött a Magic, nem engedhettek ki a vendégek, de átmentek a vizsgán - sorozatban kétszer nyertek azt követően, hogy zsinórban öt vereséget jegyeztek, a fordulat oka pedig kérdés nélkül a védekezés, hiszen a bukószéria idején 110 pont felett kaptak átlagban.

Gordon visszatért, de megint megsérült. Agyrázkódás miatt hagyta ki az előző két találkozót a Magic négyese, de nem volt szerencséje, hét perccel a meccs vége előtt ütközött Collinsszal és meghúzta a vádliját, le kellett sántikálnia a pályáról. Érdekes, hogy éppen ekkor futott egy 12-0-t és ijesztett rá ellenfelére az Orlando, Vucsevics próbált dominálni a festékben, Simmons az atletikusságával, Augustin a kinti dobásaival okozott zavart, de összességében ezúttal is gyengébb volt ellenfelénél Frank Vogel együttese, amelyben Fournier, Isaac, Afflalo és Ross most sem volt bevethető. Érdekesség: a gárda 0-9-re áll azokon a meccseken idén, amelyeken nem érte el a száz dobott pontot. 

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 26/6, Simmons 15/3, Augustin 14/12
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 21/9, McCollum 20, Aminu 15/9

Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 117-119 - három hosszabbítás után

Elképesztő meccs volt. Hihetetlen fordulatok és izgalmak után nyert a Thunder, hiszen a rendes játékidőben már úgy tűnt, hogy behúzza a meccset a vendégcsapat 11 pontos előnyből, de az utolsó bő öt percben egyáltalán nem találtak a gyűrűbe Westbrookék, így hosszabbításra mentett a Philly. Az első túlóra végén aztán a Sixersnek állt a zászló, de az utolsó egy percben egy George-tripla és egy Westbrook-dupla megint döntetlent ért, a második ráadás utolsó szava Embiid révén a hazaiaké volt, hogy aztán több, mint hatvan játékperc után egy Roberson-triplával dőljön el a derbi - erre nem sokan számítottak, pedig a nem éppen a támadójátékáról híres OKC-játékos a harmadik hosszabbításban kilenc másodperccel az órán beverte a győztes kosarat, amire már nem érkezett válasz. Érdekesség, hogy ezt leszámítva mindkét hosszabbítás és a rendes játékidő végén is megvolt az esélye mindkét csapatnak, egyszer sem utolsó másodperces kosárral alakult ki döntetlen, legalább fél, de inkább egy perc mindig volt az órán, általában még két támadást elrontottak a felek egálnál, tengernyi esélye volt mindkét csapatnak. Az őrületből most a Thunder jött ki jobban, Billy Donovan legénysége ezzel a sikerrel elérte az 50%-os mérleget, bár finoman szólva sem lesz könnyű ezek után ma este back-to-backet játszani New Yorkban...

Embiid volt a sztár, de Westbrook nevetett a végén. A hazaiak centere elvitte a show-t ezen az estén, egyrészt ő volt csapata messze legjobb játékosa (34 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz), másrészt az első túlóra végén clutch helyzetben betakarta Westbrookot, a második ráadásban ő dobta az utolsó kosarat, később integetett a kipontozódó Steven Adamsnek és folyamatosan tüzelte a közönséget. Végül mégsem örülhetett, ő is hibázott kulcsszituációban, a mezőnyből vállalhatatlanul dolgozó (10/33 dobás, közte egy elrontott  zsákolás a rendes játékidő végén, ami győzelmet ért volna), de tripla-duplázó (27 pont, 18 lepattanó, 15 gólpassz) Russell Westbrook pedig ki is használta az alkalmat és szintén integetve búcsúztatta ellenfelét, miután odaőtte a labdát a meccsdöntő kosarat bevágó Robersonnak. A meccs után Embiid annyit reagált, hogy "jó, de a csávó 33 dobást vállalt, bárcsak én vállalhatnék ennyit" - lehet, hogy lesz még ennek folytatása...

A 76ers legjobb dobói: Embiid 34, Redick 19/12, Saric 16/6
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 27/6, George 24/15, Anthony 24/3

Washington Wizards - Los Angeles Clippers 100-91

Tiszták voltak a szerepek. A Wizards vezére alapvetően Bradley Beal volt ezen az estén, de teret adtak a 22 ponttal szezoncsúcsát beállító Mike Scottnak is, aki pár napja szintén a Clippers ellen villogott igazán - a két meccsen összesen 18/23-at dobott mezőnyből, most 9/10-zel zárt. A többiek elsősorban a csapatvédekezéssel voltak elfoglalva és hogy kordában tartsák az erősen tartalékos Clipperst, de amikor elúszott a tíz pont feletti előny és 82-82-nél kiegyenlítettek a vendégek, megérkezett John Wall: a gyengén dobó, még nem 100%-os irányító előbb bevert futtából egy nagyon fontos hármast, majd hozzátett még négy pontot, közben a hamar lesérülő Porter perceit élvező Oubre egy 3+1-es játékkal jelentkezett, ezzel pedig el is dőlt a küzdelem. A fővárosiak hozták a hazai kötelezőt, így holtversenyben a keleti negyedik-hetedik helyen állnak és holnap este a Clevelandet fogadják.

B csapat. Egyetlen játékos, DeAndre Jordan lépett pályára a Clippers kezdőjéből, a hosszabb időre kidőlt Beverley és Griffin mellett újra megsérült Danilo Gallinari, Milos Teodoszics elővigyázatosságból nem volt ott a parketten, az egyik legfontosabb csere, Austin Rivers pedig agyrázkódás miatt hiányzott. Érezhetően baj van egy csapat támadójátékával akkor, ha Jawun Evansnek 40 percet és 18 mezőnykísérletet kell vállalnia, vagy ha a kezdőben ott van Sindarius Thornwell és Jamil Wilson is, így nem lehetett reális esélyük a sikerre - 40% alatt dobtak mezőnyből, 30% alatt kintről és több eladott labdájuk volt, mint gólpasszuk, három győzelem után most gyenge játékkal szenvedtek vereséget. 

A Wizards legjobb dobói: Scott 22/6, Beal 20/6, Wall 15/3
A Clippers legjobb dobói: L. Williams 23/9, Evans 15/3, Jordan 12

Boston Celtics - Utah Jazz 95-107

Gobert és Favors is kidőlt, de így is nyert a Jazz. Alig telt el két perc a meccsből, amikor Derrick Favors nekiesett csapattársa, Rudy Gobert térdének, akit azonnal le is kellett cserélni, bement az öltözőbe és már nem tért vissza a pályára, őt nagyon hamar elvesztette csapata. Favors maradt, de később találkozott Brown könyökével, hat öltéssel kellett összevarrni a sebét és ő sem tért már vissza, igaz, közben a Celticsnél is kidőlt arcsérüléssel Daniel Theis. A Utah mindenesetre uralta a festéket annak ellenére, hogy két kezdő magasembere megsérült, Udoh-ék 55-31-re nyerték a lepattanózást, összesen két támadópattanót engedtek a Bostonnak, ráadásul Irvingék rohanását is teljesen elvették, mindössze két pontot szerzett leindításból a hazai alakulat. A Jazz védekezése ismét úgy harapott, mint korábban, teljesen lebontották a Celtics játékát, míg a pálya másik felén Rubio (22 pont, 10/15 mezőnyből, 5 gólpassz) vezetésével hozták a kosarakat - Mitchellnek, Jerebkónak és Hoodnak is voltak jó időszakai támadásban, összességében a második negyedtől kezdve végig kézben tartotta a meccset a vendégcsapat, zsinórban négy vereség után nyert, Bostonban pedig 2008 óta először aratott győzelmet.

Gyenge volt a Celtics. Kyrie Irving (33 pont, 6 gólpassz) és Al Horford (21 pont, 7 gólpassz) mindent megtett, de a hazaiak nem tudták hozni a megszokott támadójátékot, kettejükön kívül senki nem érte el a tíz pontot sem a Bostonnál. Nem jöttek ki jól a játékok, nem ültek a dobások, lepattanózásban egyre frusztrálóbb lett a Jazz fölénye és a jó első negyed után igazából nem tudott mit kezdeni ellenfelével a keleti listavezető - a második játékrészben csak 13 pontot tudtak dobni Irvingék és innentől végig megvolt a tíz egység körüli/feletti hátrányuk. Ezzel a hazai pofonnal két meccsre csökkent az előnyük a konferencia élén, már csak eggyel van kevesebb vereségük, mint a Clevelandnek és a Torontónak. 

A Celtics legjobb dobói: Irving 33/6, Horford 21/9, Larkin 9/3
A Jazz legjobb dobói: Rubio 22/3, Mitchell 17/6, Jerebko 17/6, Hood 17/12

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 120-87

Nem volt kérdés. Nem adott esélyt ellenfelének a Toronto, könnyedén érvényesítette a papírformát és hamar eldöntötte a találkozót az otthon így már 10-1-re álló gárda. Már az első negyed végén tíz pont volt közte, a harmadik játékrészben pedig a kiütésről is gondoskodott az együttes, már a harminc egységet közelítette a különbség, nem nagyon volt miről beszélni. DeMar DeRozan (29 perc, 31 pont, 14/19 mezőnyből) tarthatatlan volt, Kyle Lowry (10 pont, 10 lepattanó, 12 gólpassz) tripla-duplázott, Ibaka és Valanciunas is megdobta, amit meg kellett, ráadásul jutott idő némi pihenésre is, ez így tökéletes volt a Raptorsnak - holnap este a Sacramentót fogadja az együttes, tovább üldözheti a Cavs-Celtics párost.

Debütált Stauskas és Okafor. A Phillytől érkező két játékos most lépett pályára először a Nets mezében, a center ráadásul az egész szezonban összesen 25 percet játszott a találkozó előtt. Saját bevallása szerint érezte is, hogy rozsdásan mozog, de nagyon jó volt végre ismét mérkőzésen szerepelnie, dobott tíz pontot és leszedett négy lepattanót, szerinte fokozatosan bele fog lendülni - Stauskas viszont nem vacakolt, azonnal bevert 22 pontot, közte 5/7 triplát és csapata legjobb dobójaként zárt. Rajtuk kívül más értékelhető nem történt a Brooklynnal, Crabbe és Carroll sem játszott, esélyük pedig gyakorlatilag egy percig sem volt - holnap este az Indianát fogadja az együttes hazai pályán. 

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 31/3, Ibaka 18/6, Valanciunas 14
A Nets legjobb dobói: Stauskas 22/15, Whitehead 13/6, Okafor 10

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 96-94

A Memphisé a sereghajtók csatája. A liga legrosszabb mérlegével bíró csapatát sikerült legyőznie a Grizzliesnek, így elkerülte, hogy Nyugat utolsó helyére csússzon, egy meccsel megelőzi a Dallast. A találkozó a várt színvonalat hozta, de a hazaiak jó kinti dobóformájukkal (12/25 tripla), Tyreke Evans clutch duplájával, harcos védekezéssel és némi szerencsével végül kiharcolták a győzelmet - az utolsó négy másodpercben három dobása is volt a Hawksnak, de mindegyik kimaradt, nem változott az állás. Egy gondolat a színvonalról: az első félidőben a két csapat összesen 24 eladott labdát gyártott és alig 40% felett dobott, Mike Budenholzer szerint viszont "elég jól játszottunk a meccs nagy részében"...

A vége hiányzott. Hat perccel a vége előtt még nyolc pont volt az Atlanta előnye és úgy tűnt, hogy fölénybe került a gárda, de a Memphis egy gyors 8-0-lal egyenlített, a szoros végjátékot pedig nem tudták megnyerni a vendégek. Schröder kosaraival még két perccel a vége előtt is megléptek három ponttal, de jött egy Chalmers-tripla, a Hawks elrontotta az utolsó öt dobását, betalált Evans, így végül kikaptak Bazemore-ék - örülhetnek Taurean Prince öt triplájának és John Collins hasznos játékának (hét lepattanó, négy gólpassz, két labdaszerzés, négy blokk), másnak igazából nem. 

A Grizzlies legjobb dobói: Evans 22/12, Chalmers 16/9, Gasol 13/6
A Hawks legjobb dobói: Bazemore 19/9, Schröder 18/3, Prince 17/15

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 109-115

Mi folyik Chicagóban? Két hete ugyanez volt a kérdés, de időközben megfordult az előjel: zsinórban ötödször nyert a Bulls, ezúttal a szomszédvár Bucks otthonában, ráadásul továbbra is Lauri Markkanen nélkül. A vendégek támadójátéka időnként szárnyalt, a Dunn-Holiday duó 14 gólpasszal adta a ritmust, és bár Holiday rosszul dobott, Dunn pedig 25 perc alatt kipontozódott, a többiek tették a dolgukat: a (fura leírni) Portis-Mirotic páros 49 pontot termelt, Robin Lopez 18-at pötyögött össze, a Portis mellett szintén a padról jövő Nwaba és Grant is odatette magát, csapatszinten pedig 50 pattanót kapartak össze. A szorosan alakuló meccs negyedik negyedében volt még egy fokozat Mirotic-ban, amiről talán eddig ő sem tudott: triplával, 2+1-gyel, majd jó büntetőzéssel zárta le a lényegi kérdéseket.

Érthetetlen vereség. Jó formában van a Bucks, a mait megelőző nyolc meccsből hatot nyertek, legutóbb ugyan kikaptak New Orleansban, ma viszont nem a Davis-Cousins duóval kellett megbirkózniuk. Mégis elbuktak, mert a palánkok környékén Portis és Lopez révén nagyon keményen játszott a Bulls, a vendégek 35 büntető mellett nyerték a lepattanócsatát is, így hiába Antetokounmpo (32 pont, 16 pattanó, 4 gólpassz) és Middleton (29 pont, 6-6 gólpassz és lepattanó, 4 szerzett labda) sokoldalúsága, mindig volt hová nyúlnia a vendégeknek, akik ráadásul nagyon levették a Bucks hátvédjeit. Brogdon mellett Bledsoe és Vaughn is rosszul dobott, utóbbiak a végjátékban is elrontották a lehetőségeiket. Ma nagyon hiányoztak Tony Snell, illetve a 2015 után újra komolyabb tüdőgonddal kidőlő Mirza Teletovic kinti dobásai, eléggé kiismerhető volt a Bucks játéka. 

A Bucks legjobb dobói: Middleton 29/6, Antetokounmpo 29/3, Bledsoe 12/3.
A Bulls legjobb dobói: Portis 27/6, Mirotic 22/9, Lopez 18.

Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 117-111 - hosszabbítás után

Denverben előkapták a tartalékokat. Nikola Jokics visszatért, csereként 13 pontig, 11 pattanóig és 4 gólpasszig jutott, de nem ő vezette a táncot, hanem Gary Harris, illetve a padról beszálló Barton-Lyles duó, támadásban ők tartották a lelket az első negyedben 13 pontos hátrányt összeszedő hazaiaknál. A két középső negyedben már sikerült egál meccset játszaniuk, hogy aztán a negyedik negyedben 10 pontos hátrányt dolgozzanak le – itt kellettek Mason Plumlee nagy játékai, a rendes játékidő végén pedig az újonc, élete második NBA-meccsén már kezdő Torrey Craig fontos blokkja is Jrue Holidayen. A hosszabbításban Plumlee is bemutatott egy nagy szerelést Cousinson, összességében elmondható, hogy ehhez a győzelemhez tényleg mindenki hozzátett valamit - egyedül annak nem örülhetnek, hogy Mudiay megsérült. 

Anthony Davis utálhat a Denver ellen játszani. Egy hónapja Jokics könyöke írta ki pár meccsről, ma pedig a negyedik negyed vége felé lépett rá Plumlee lábára – azonnal vissza tudott jönni, de ez és az újabb 44 perces bevetése nem szolgálja az egészségét hosszú távon. Davisnek (28 pont, 12 pattanó, 5 blokk) ráadásul sűrű estéje is volt, mert Cousins faultgondok miatt kevesebbet volt fent, és amikor fent volt, akkor is felemás teljesítményt nyújtott: 5 triplát szórt be, de mindössze 4-4 pattanót és gólpasszt jegyzett, miközben eladott 9 labdát… Jrue Holiday extrája (25 pont, 8 pattanó, 6 gólpassz, 3 szerzett labda) végül majdnem elég lett, de a rendes játékidő végén és a ráadásban már több kellett volna a kiegészítőktől – ezt a Denver megkapta, a Pelicans nem, így utóbbi megint 50 százalékon áll...

A Nuggets legjobb dobói: Harris 21/6, Lyles 19/12, Barton 19/6.
A Pelicans legjobb dobói: Cousins 29/15, Davis 28, Holiday 25/15.

Houston Rockets - San Antonio Spurs 124-109

Gregg Popovich ezt hamar elengedte. Az első negyedet 16-31-re vesztette el a Spurs, a vendégek mestere pedig a perclimiten lévő Leonard (17 perc, 12 pont, 2-2 szerzett labda és blokk) mellett Gasolt, Parkert és Greent sem nagyon küldte már vissza. Aldridge sem volt jó, 21 mezőnykísérletből hozott össze 16 pontot, így az eredmény tartása a cseresornak köszönhető: Bertrans, Lauvergne, Mills és Forbes is 10 pont fölé jutott, mind a nyolc cserejátékos szerzett kosarat, 73 egység érkezett a második vonalból. Ezzel elérték azt, hogy a Houston 30 perc felett játszassa a Paul-Harden duót, ami az első negyed fényében sikernek mondható – úgy tűnik, a csapat vezérének visszaépítése hosszabb folyamat lesz, de lassan hátrafelé kell figyelniük, mert a Wolves által vezetett nyugati derékhad már csak 2-3 meccsnyire van…

Tovább él a sorozat. A listavezetőnek végig figyelnie kellett, de különösebben nem kellett megizzadnia – bár Hardennek elég izzadtságszagú volt a mai összecsapás, 2/11-es triplamutatóval zárt, 6 gólpasszára 5 eladott labda jutott. Szerencsére megint kéznél volt az eddigi 12 Rockets-meccséből 12-t nyerő Chris Paul, aki 28 pontot szórt, kiosztott 8 asszisztot és elcsent 7 (!) labdát – az utóbbi 10 évben 10 ilyen egyéni statisztika volt a ligában, ebből hatot Paul jegyzett... A kezdőötösből mindenki elérte a 10 pontot, Capela és Anderson dupla-duplázott, a cseresorból pedig a megszokott módon Eric Gordon szórt be 14 egységet. Viszont ez nem volt arra elég, hogy 20-30 pontot tegyenek közé, a Spurs végén a látóhatáron ólálkodott, a vállával bajlódó Mbah a Moute nélkül egyelőre sebezhetőnek tűnik a kispad. 

A Rockets legjobb dobói: Paul 28/15, Harden 28/6, Capela 18. 
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 16, Lauvergne 14, Mills 13/9.

A tabella ezen a linken elérhető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus