Az Indiana állítaná meg a száguldó Atlantát

Pacers-Hawks és Bulls-Raptors derbik Keleten - otthon meccsel a Spurs és a Warriors is - javítania kell a Clevelandnek

 

Charlotte Hornets – Los Angeles Lakers 01:00

A Lakers tegnap vereséget szenvedett Memphisben, és könnyen lehet, hogy a fáradt, valamint kisebb vállsérülést szenvedő Kobe Bryant nem játszik ma – ugyanakkor a klasszis utoljára léphetne pályára Charlotte-ban, és különleges pillanat lenne, amikor találkozna Michael Jordannel. A hazaiaknál egyelőre kérdés, hogy Al Jeffersont tartósan a padról akarják-e használni vagy visszatér a kezdőbe, hiszen most már az újonc Frank Kaminsky is remekel (15 pontot átlagol az utóbbi három meccsen), és a védekezés is jobban működik Big Al nélkül. A védekezésben nagyon gyenge Lakers számára az sem túl jó hír, hogy Kemba Walkerék rengeteg hármast emelnek rá és dobnak be, illetve az sem, hogy a Hornets 6-3-ra áll Nyugat ellen – ráadásul a vendégek különösen szenvedtek eddig a back-to-backek második felén.

Indiana Pacers – Atlanta Hawks 01:00

A játéknap keleti rangadója ez a mérkőzés, hiszen a „fű alatt” ismét szárnyra kapó Hawks sorozatban hat győzelemnél jár és így utazik el a mostanában gyengélkedő, de legutóbb magára találó Indianához. Az Atlanta a győzelmi széria alatt 110 pont felett átlagolt, mindenki megtalálta a szerepét és a dobásait, és bár Tiago Splitter nem léphet pályára, ez aligha jelent majd komoly problémát számukra. A Pacersnél Paul George javulásában bíznak, az MVP-teljesítményt nyújtó játékos az utóbbi meccseken rémesen gyengén dobott, de Minnesotában ő és csapata is elkapta a fonalat a negyedik negyedben – ha azt a formát tudják hozni, szoros és látványos összecsapásra számíthatunk. Kérdés, hogy George és Millsap mire megy egymással, illetve hogy ki tudja jobban elvenni a másik tripláit.

Orlando Magic – New Orleans Pelicans 01:00

Az Orlando remekül játszott három negyeden keresztül, de a védekezésük összeomlott a hajrában és kikaptak a Miamitól, a Pelicans viszont belendült, az utóbbi négy meccsükből hármat megnyertek Anthony Davisék. Nekik minden győzelem úgy kell most, mint egy falat kenyér, de Orlandóban így sem számítanak esélyesnek, ha a Magic visszatalál a korábbi védekezéséhez – támadásban nagyon kiegyensúlyozottak, és többen is képesek húsz pontot bevágni. A New Orleansnál a védekezés továbbra is kérdéses, de a Houston ellen már ez sem festett rosszul, ha pedig Gordonéknak megy a dobás kintről, akkor a pontszerzéssel abszolút nincs gond – Davis hatékonyabb és hasznosabb az utóbbi meccseken, mint volt a szezon elején. Érdekes meccsre van kilátás, november elején Fournier 30-asával egyszer már nyert a Magic.

Washington Wizards – Los Angeles Clippers 01:00

A Washington az ihletett formában lévő és dupla-duplákat gyártó John Wall vezérletével sorozatban négy győzelemnél jár, ezúttal azonban méltó ellenfelére akad, hiszen Chris Paul ellen kell egyértelműen dominálnia. Wall extrája pótolja többek között Bradley Bealt, és a fővárosi gárda majdnem 110 pontot átlagol az utóbbi meccseken közel 50%-os triplázással, ami feladja a leckét a Blake Griffint nélkülöző Clippersnek is – a kaliforniaiak legutóbb Paul Pierce és JJ Redick hármasaiva tudtak nyerni. Valószínűleg látványos és gyors meccset láthatunk majd, ahol nagyon sok múlik majd Paulon, illetve DeAndre Jordanen is – ha ők limitálni tudják Wallt és Gortatot, jó esélyei esznek a vendégcsapatnak.

Miami Heat – Brooklyn Nets 01:30

Az Orlando elleni győzelem után otthon kötelező ez a mérkőzés a Miami számára, hiszen a floridaiak továbbra is a szűk élmezőnyhöz tartoznak Keleten, és nem engedhetik meg maguknak, hogy saját közönségük előtt hibázzanak a Brooklynnal szemben. Chris Bosh nagy formában van az utóbbi meccseken, de Dragic is elkapta a fonalat, és Wade is húsz pont felett átlagol az utóbbi időben, ráadásul a Nets ellen megnyerték az utóbbi öt összecsapásukat – utoljára szűk két hete, Brooklynban. A vendégek idegenben csak 2-12-re állnak, az utóbbi nyolc meccsükből hetet elveszítettek, és ha a Heat hozza megszokott védekezését, meglepő lenne, ha nyerni tudnának Lopezék – kérdés, hogy a palánk alatt mennyire tudják átvenni az irányítást Bosh-tól és Whiteside-tól.

Chicago Bulls – Toronto Raptors 02:00

A Chicago az OKC elleni siker után kikapott Dallasban, most pedig egy közvetlen rivális ellen kell javítaniuk Rose-éknak otthon – ráadásul a hírek szerint visszatérhet Jonas Valanciunas a Raptorsnál. DeMarre Carroll már visszatért legutóbb, és úgy fest, hogy kiegészül a keret, így talán kisebb lesz a nyomás a Lowry-DeRozan pároson – ennek ellenére valószínűleg az ő csatájuk fogja meghatározni a meccset a Rose-Butler duóval. Különösen DeRozan és Butler összecsapása lesz érdekes, hiszen egyértelműen ők csapataik vezérei, a palánk alatt pedig elsősorban Biyombo feladata lesz megállítani Pau Gasolt. Alapvetően döntő lehet a védekezés, hiszen egyrészt mindkét csapat akkor tud csak nyerni, ha ez rendben van, másrészt a Chicago ellen átlagosan majdnem 120 (!) pontot kapott az utóbbi öt egymás elleni meccsen a Raptors. Még egy adalék: a Toronto a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkező csapat jelenleg Keleten.

Dallas Mavericks – Milwaukee Bucks 02:30

A Mavericks JJ Barea bombaformájával nyerte az előző két meccsét, és kérdés, hogy ő és Felton meddig tudják nyújtani ezt a teljesítményt kezdőként – illetve hogy a fizikálisan erősebb Carter-Williams és Middleton ellen mire mennek majd, főleg védekezésben. A vendégeknél a Henson-Monroe páros nagyon aktív az utóbbi mérkőzéseken, az ő csatájuk is érdekes lesz Pachuliával és Nowitzkivel, de a Milwaukee azért jóval lassabban játszik, míg a Mavs inkább rohan, ha van rá lehetősége – igaz, a labdaszerzésekből való leindításokat ligaelit szinten művelik Antetokounmpóék is. Ha már említettük Pachuliát, ő tavaly 15 dupla-duplát jegyzett Bucks-játékosként a teljes szezonban, idén a Dallas kezdő centereként már most 16-nál jár. Az előző mérkőzéseket kihagyó Deron Williams állapota day-to-day, elméletileg akár már ezen a mérkőzésen is pályára léphet.

San Antonio Spurs – Minnesota Timberwolves 02:30

A Spurs öt napja huszonötpontos győzelemmel távozott Minnesotából, saját pályáján pedig továbbra is veretlen ebben a szezonban – az utóbbi időben átlagosan bő húsz pontot vernek ellenfeleikre az AT&T Centerben. A Wolves számára ez nem túl biztató, és összességében sincs túl jó formában a gárda, a védekezéssel továbbra is gondok vannak (bár Kevin Martin már teljesen kikerült a rotációból), a Wiggins-Towns páros pedig nagyon ígéretes, de egyelőre kevésnek tűnik. Legutóbb Kawhi Leonard ráadásul teljesen le is vette a pályáról Wigginst, egy pihenő után most Duncan és Ginobili is pályára léphet majd, óriási meglepetés lenne, ha nem hozná a meccset simán Gregg Popovich csapata.

Phoenix Suns – Cleveland Cavaliers 03:00

A Golden State elleni vereség másnapján megmagyarázhatatlan mélyütést kapott a Cleveland Portlandben, idegenben így negatív (6-8) a mérlegük Jameséknek, és Phoenixben most nagyon meggyőzően kell nyerniük ahhoz, hogy ezt a bukást valamelyest feledtessék. Erre minden esélyük meg is van, a Sunsnál leváltották a fél edzői stábot, megsérült Bledsoe és kikaptak a Philly-től, finoman szólva sincs minden rendben az együttesnél – védekezésben eddig sem voltak még csak átlagosak sem, legjobb játékosuk nélkül viszont támadásban sem kell tőlük sokra számítani. A Cavsnél egy pihenő után valószínűleg újra játszik Kyrie Irving, de vele vagy nélküle ezt a meccset muszáj nyernie David Blatt együttesének akkor is, ha egyébként Iman Shumpert kritikán aluli formában van.

Utah Jazz – Philadelphia 76ers 03:00

A Sixers legutóbb Jahlil Okafor nélkül nyerte meg idei második mérkőzését, és a hasonló folytatásban bíznak a csapatnál – Noellel és a small-ballal eddig is hatékonyabbak voltak, mint bármilyen más felállásban. A Jazznél Rudy Gobert továbbra is hiányzik, hátsérüléssel küzd, és valószínűleg nem játszik majd Derrick Favors, illetve legutóbb megsérült Alec Burks is, akivel így már három alapember fog hiányozni a gárdából. Magas posztokon finoman szólva is vékony lett az együttes, és bár ezt Haywardék megpróbálják pótolni a periméterről, ha ülnek a Sixers kinti dobásai, bennük lehet még egy meglepetés Okafor nélkül – igaz, a Jazz így is partiban volt a Clippers ellen legutóbb.

Golden State Warriors – Sacramento Kings 04:30

Ahogy a Spurs, úgy a Warriors esetében is „országos egyesről” beszélhetünk minden hazai találkozójuk kapcsán, így most is ez a helyzet – továbbra is veretlenek otthon, idén már kétszer verték meg a Kingst, ráadásul pihentebbek is, mint aktuális ellenfelük. A Sacramento tegnap kikapott otthon a Portlandtől, a védekezésük és az eladott labdáik száma pedig finoman szólva sem volt megfelelő, ez pedig akkor is kevés lesz a GSW ellen, ha Barnes továbbra sem játszik, illetve ha Steph Curry sem teljesen egészséges – az MVP legutóbb egy kisebb vádlisérülést szedett össze. A két csapat meccsén mindig kérdés, hogy pályára lép-e Seth Curry és játszanak-e egymás ellen a testvérek, de összességében nagy meglepetés lenne, ha megszorítani a bajnokot a Sacramento.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus