Az Indianához látogat új csapatával Frank Vogel

Nyolc meccset rendeznek hajnalban, pályán a Celtics, a Knicks, a Spurs, a Rockets és a Clippers is - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Indiana Pacers – Orlando Magic 01:00

A találkozó pikantériáját Frank Vogel adja, aki évekig dolgozott a Pacersnél, míg a nyáron kissé ködös körülmények között távozott, és azóta az Orlandót irányítja. A Magic egy önbizalom-növelő győzelemből érkezik, tegnap Oklahoma City-ben tudtak nyerni az utolsó pillanatban, de emiatt nyilván fáradtabbak, míg az Indiana az összes győzelmét otthon szerezte eddig, itt egész másképp játszanak, mint idegenben. Két faktor dönthet, az egyik, hogy mihez kezdenek a hazaiak a szörnyű védekezésükkel, és hogy a Magic meg tudja-e ismételni a Thunder ellen mutatott támadójátékát, vagy visszasüllyed az azt megelőző apátiába. Illetve az sem elhanyagolható, hogy Vogel elég alaposan ismeri Paul George-ékat…

New York Knicks – Dallas Mavericks 01:30

Amikor eddig nyertek a hazaiak, azt a támadójátékuknak köszönhették, míg a Mavs egyértelműen a védekezésnek, ezért is érdekes lesz látni, hogy mire mennek majd egymással. Az biztos, hogy Dirk Nowitzki nem lesz ott a Mavsben, mint ahogy valószínűleg Deron Williams sem, így ismét komoly szerepet kaphat JJ Barea és Seth Curry, valamint a small-ball – ha ők és Harrison Barnes is elkapják a fonalat, jó esélyeik lehetnek a vendégeknek. A small-ball papíron a Knicksnek is fekszik Anthony-val, illetve Porzingisszel, de kérdés, hogy ők mire mennek a Bogut által vezérelt benti védekezés elen.

Detroit Pistons – Oklahoma City Thunder 01:30

Kisebb gödörben van az OKC, hiába rajtoltak remekül, sorozatban három hazai meccset veszítettek el, és eltűnt az a fojtogató védekezés, aminek a kezdeti sikereiket köszönhették – ráadásul most fáradtabbak is, hiszen tegnap még az Orlandóval vívtak késhegyre menő csatát. A Pistons nehéz idegenbeli túra után tér haza, és ezen a pályán idén még nem kaptak ki, így érdekes lehet a mérkőzés, bár azt nem igazán látni, hogy ki fogja megállítani Russell Westbrookot – igaz, hogy ha hátul nem javul a Thunder, akkor nem is biztos, hogy a Detroit védekezése lesz a döntő. A festékben vívott csata viszont az lehet, kérdés, hogy a 17,2 pontot és 15 lepattanót átlagoló Drummond mennyire tud majd dominálni, ő a legmeghatározóbb hazai játékos jelenleg.

New Orleans Pelicans – Boston Celtics 02:00

A Pelicans ugyan megtörte a jeget és megszerezte első győzelmét, a Boston is javulni látszik, legalábbis védekezésben és akaratban mindenképpen feljebb kapcsoltak Thomasék az utóbbi találkozókon. Az kérdés, hogy Anthony Davisszel mire mennek majd a festékben a vendégek, hiszen Horford nélkül nincs minőségi magasemberük, de Olynyk kinti dobásai a túloldalon kihúzhatják a palánk alól AD-t, amivel ellensúlyozhatják a védekezésbeli gondjaikat. Szintén kérdés, hogy a legutóbb ujjsérülést szenvedő Thomas mennyire egészséges, akkor azt mondta, hogy zavarta a dobásban, de támadásban egyértelműen ő a Boston motorja, az ő jó játéka nélkülözhetetlen számukra.

Houston Rockets – Philadelphia 76ers 02:00

Már a Philly sem nyeretlen, Joel Embiid pedig klasszisteljesítményt nyújt, érdekes lesz látni, hogy mire megy Capeláék ellen – egyértelműen ő a Sixers legfőbb fegyvere, bár legutóbb nélküle sem játszottak rosszul Rodriguezék. A Rockets támadójátéka mindenesetre jóval előrébb tart, és kérdés, hogy hogyan tudják majd lelassítani a vendégek James Hardent, akinek eddig csak az eladott labdáit lehet felróni, egyébként tökéletesen működteti a rendszert – ezeket az eladott labdákat keményen ki kell használniuk Saricéknak, ha nyerni akarnak. Az esélyek egyértelműek, főleg a Toyota Centerben, de a Philadelphiát idén már nem lehet leírni.

San Antonio Spurs – Miami Heat 02:30

Sorozatban négy vereségnél jár a Miami, sem elöl, sem hátul nem elég stabilak Winslow-ék, az egyedüli fénylő pont náluk Hassan Whiteside – most is benne bízhatnak leginkább, hogy atletikusságát kihasználja Gasolék ellen. Tovább nehezíti a vendégek helyzetét, hogy Goran Dragic most sem játszik, így pedig a két potens támadójátékosukból is elveszítenek egyet, komoly bravúr lenne, ha nyerni tudnának San Antonióban. A hazaiak győztek Houstonban, Tony Parker és Danny Green is mutatott biztató dolgokat, úgy fest, hogy túl vannak a kisebb hullámvölgyön, és október végén Kawhi Leonard extrájával már Miamiban is nyerni tudtak egyszer.

Utah Jazz – Memphis Grizzlies 03:00

Szűk tíz ponttal kevesebbet kap eddig a Jazz, mint a Grizzlies, és a támadójáték is sokkal letisztultabb a hazaiaknál, de George Hill továbbra sem bevethető, az ő hiánya pedig valószínűleg érezhető lesz Mike Conley-val szemben. Érdekes matchup lesz a palánk alatt Gobert és Gasol párharca, ha a francia center limitálni tudja a spanyolt, akkor valakitől extra kell a vendégeknél, főleg ha Hayward folytatja nagy sorozatát  - a Jazz dobógépe sorozatban ötször jutott már húsz pont fölé. A Jazz védekezése alapvetően a liga legszűkebb elitjébe tartozik, míg a Grizzlies támadójátéka kissé esetleges és mindenképpen ingadozó, de ha éppen a jobbik arcukat mutatják Randolph-ék, akkor lehet keresnivalójuk.

Los Angeles Clippers – Brooklyn Nets 04:30

A sorozatban hat győzelemnél járó ligaelső magabiztosan léphet pályára a Nets ellen, hiszen a Nets eddig csak egyetlen meccset nyert idegenben, védekezésben pedig nagyjából tizenöt ponttal kap többet, mint Chris Paulék. CP3 hatalmas formában van, és ezen a poszton mindenképpen dominálnia is kell Kilpatrickékkel szemben, ráadásul most már meccsek óta nagyon hatékonyak támadásban is, tökéletesen működik a gépezet. Kérdés, hogy Brook Lopez mire megy a Griffin-Jordan párossal a palánk alatt, de hatalmas meglepetés lenne, ha a liga egyik leggyengébbjének tartott (de már több meglepetés is okozó) Brooklyn nyerni tudna a Staplesben.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus